joi, 6 septembrie 2018

La "Naţionalele" de la Arad, halterofilii ieşeni au urcat pe podium!

Ilie Ciotoiu şi Dănuţ Fron


În perioada 4-7 septembrie 2018, municipiul Arad găzduieşte finalele Campionatelor Naţionale de haltere seniori şi ale Speranţelor Olimpice - Juniori III (9-12 ani).
La şedinţa tehnică şi de validare care a avut loc în debutul competiţiei organizate de FR Haltere (preşedinte: Nicu Vlad),
a fost prezent şi delegatul DJST Arad, Dan Cuedan, dar şi reprezentanţii celor trei structuri sportive arădene implicate în organizarea şi desfăşurarea concursului, ele fiind ACS Amefa Arad, CSM Arad şi CS Gloria Arad.
În concursul “Speranţelor Olimpice” au fost înscrişi 60 de viitori campioni, fete şi băieţi, legitimaţi la 16 cluburi din ţară, printre sportivele prezente în competiţie fiind şi Adnana Lungu, de la CFR Iaşi, antrenată de Dănuţ Fron. Ea a concurat la categoria 44 kg şi a avut un rezultat total de 50 kg, primind, ca toţi ceilalţi colegi de întrecere, o diplomă de participare şi un tricou.
În cadrul Campionatelor Naţionale pentru seniori, unde au participat 106 sportivi de la 22 cluburi, au fost în concurs şi doi ieşeni, ambii urcând pe podium.  
Chiar dacă are numai 16 ani, Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi), antrenată de acelaşi Dănuţ Fron, a cucerit 3 medalii de bronz la categoria 69 kg, cu următoarele rezultate: 60 kg la smuls, 76 kg la aruncat şi 136 kg la totalul olimpic.
"Halterofila Ionela Atincăi, la doar 16 ani, a cucerit 3 medalii de bronz într-un concurs la care au participat şi urcat pe podium două mari sportive, fiind vorba de tripla campioană mondială şi europeană de senioare, Loredana Toma, de la CS Olimpia Bucureşti şi de tripla campioană europeană de junioare, Alexandra Alexe, de la CS Dunărea Galaţi. Felicitări Ionela!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean, Dănuţ Fron, care a fost promovat în Colectivul Tehnic al Federaţiei Române de Haltere.
La seniori, tot la Arad, în cadrul categoriei 62 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu, care a început halterele la CS CFR Iaşi, dar care a concurat doar pentru CSM Cluj de data aceasta, a cucerit trei medalii de aur şi trei titluri de campion naţional, cu rezultatele: 115 kg la smuls, 145 kg la aruncat şi 260 kg la totalul olimpic.
La Coruna, în Spania, în perioada 24-31 octombrie 2018, vor avea loc Campionatele Europene de juniori şi tineret (U 23), acolo unde halterofilii români vor încerca să cucerească cât mai multe medalii.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu