joi, 6 septembrie 2018

Trei medalii la nivel naţional pentru secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi

Pugilistele de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

La Eforie Nord, nu cu mult timp în urmă au avut loc finalele Campionatului Naţional de box feminin.

La această competiţie, secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi a participat cu patru sportive şi a obţinut distincţii importante.
La junoare, Panta Alina Ioana a devenit  campioană naţională la categoria 70 kg, învingând-o în finală, prin inferioritate, pe pugilista Osana Alina, de la CSM Zalău.
La categoria 54 Kg tineret, Bianca Cobzaru, câştigătoarea Cupei României din 2018 şi campioană en-titre, a trecut în semifinale, fără probleme, de o sportivă de la CS Tg. Jiu, pe care a învins-o prin abandon, în repriza I. În marea finală, Bianca Cobzaru a câştigat la puncte, trecând detaşat de pugilista Balca Georgiana, de la CS Tulcea, fiind declarată campioană şi menţinându-şi astfel locul în lotul naţional al României, pentru participarea la următoarele turnee internaţionale.
Marea surpriza a Campionatului Naţional de box feminin a fost ieşeanca Botezatu Maria, cea care, din nefericire a căzut la tragerea la sorţi cu o campioană a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, nimeni alta decât campioana en-titre şi care a devenit şi în acest an campioană naţională.
Chiar şi în faţa unei adversare de top, Maria Botezatu a făcut un meci bun, ea fiind apreciată şi de antrenorul lotului naţional feminin, Adrian Lăcătuş. La finele Campionatului Naţional de la Eforie Nord, acest meci a fost declarat cel mai frumos al competiţiei, iar ca atare antrenorul lotului naţional a convocat-o şi pe Maria Botezatu în echipa României, pentru categoria 57 Kg. Chiar dacă nu a urcat pe podium, Maria Botezatu are un viitor promiţător în boxul feminin ieşean şi românesc.
La senioare, secţia ieşeană de box a fost reprezentată de Misenschi Ana-Maria, la cat. 57 Kg. care în finală a întâlnit-o pe multipla campioană naţională şi medaliată la Campionatul Mondial şi Campionatul European, Lăcrămioara Perijoc, cea care a câştigat confruntarea. Ana-Maria Misenschi a obţinut locul 2 şi a cucerit medalia de argint.
În final, unul dintre antrenorii secţiei ieşene de box de la CFR-CSŞ Unirea, prof. Constantin "Tinu" Brânzei, ne-a declarat: "Făcând un bilanţ după Campionatul Naţional de box feminin de anul acesta, putem menţiona faptul că secţia noastră de box a cucerit 2 medalii de aur şi una de argint. Avem şi două sportive care vor fi convocate la lotul naţional de tineret al României, ele fiind Bianca Cobzaru - la cat. 54 kg şi Maria Botezatu - la cat. 57 kg. Mulţumim pe această cale CSA Steaua Bucureşti, care este în colaborare pe linie de box cu CSŞ Unirea Iaşi şi CS CFR Iaşi 2002, dar şi conducerii Liceului cu Program Sportiv Iaşi, acolo unde viitoarele componente ale lotului naţional feminin de box sunt eleve".
DAN TEODORESCU

Un comentariu: