luni, 10 septembrie 2018

Trei ieşeni au primit câte un wild-card pe tabloul principal de simplu


O pereche ceferistă ieşeană: Răzvan Aghion - Teodor Cojocaru
Luni, 10 septembrie 2018, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit cele 8 partide finale de pe tabloul din calificări al turneului internaţional de tenis denumit "Trofeul Municipiului Iaşi", cu premii totale de 15.000 dolari.

Singurul ieşean calificat în această fază a competiţiei, Matei Fotea a trebuit să se recunoască învins de un jucător spaniol mai mare cu 12 ani decât el (de la 17 ani la 29 ani!), deci cu mai multă experienţă competiţională şi astfel el a ratat promovarea pe tabloul principal de simplu, dar va continua competiţia în proba de dublu, alături de un alt ieşean, Ioan Carp Cărare.
Rezultatele din turul al treilea al calificări au fost următoarele, cu menţiunea că învingătorii au promovat pe tabloul principal al probei de simplu:
- Alexandru Vasile MANOLE (ROU) [1] - Laurenţiu MANDOCESCU (ROU) 6-2 6-1;      
- Samuele RAMAZZOTTI (ITA) - Kenta KURITA (JPN) 6-2 6-3;      
- Bogdan PAVEL (ROU) - Răzvan Marius CODESCU (ROU) [3] 6-4 6-1;      
- Neil OBERLEITNER (AUT) - Mihai Răzvan MARINESCU (ROU) 6-3 6-4;      
- Lucas GERCH (GER) [5] - Samuil KONOV (BUL) 6-1 6-3;    
- Robert Damian SAVIN (ROU) - Tiberiu TUDORAN (ROU)    6-3 6-3;      
- Jeremias LIMA-PEREZ (ESP) - Matei FOTEA (ROU) 6-2 6-0;      
- Valentin VANŢĂ (ROU) - Alexandru Cristian BODNARIUK (ROU) 6-2 6-0.
După amiază, la restaurantul CFR din incinta bazei sportive CFR Iaşi a avut loc conferinţa de presă oficială a competiţiei, acolo unde, în prezidiul manifestării au luat loc viceprimarul Radu Botez, consilierul pe probleme de sport Ionel Popa (Primăria Municipiului Iaşi), vicepreşedintele CS CFR Iaşi Eduar Spiţă, supervisorul ITF Andrei Bardan, jucătorii ieşeni de tenis Eric Tudor Adochiţei Pandelea şi Matei Fotea.
În sală s-au mai aflat alţi jucători de tenis (Petru-Alexandru Luncanu, Răzvan Aghion, Teodor Cojocaru, Vlad Stoica,
Samuil Konov - care vorbeşte destul de bine limba română,
spaniolul de culoare Jeremias Lima-Perez etc), preparatorul fizic Cezar Honceriu, antrenorii Alex Tudurache şi Raluca Aghion, arbitrii turneului în frunte cu Mihai Dumitrescu, fost în anii trecuţi supervisor ITF la arenele CFR Iaşi, directorul de turneu Vergil Aghion, directorul economic Lucian Mihalache, administratorul bazei sportive Vasile Botezatu, directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi - Dan Teodorescu (moderatorul evenimentului), dar şi scriitorul Vasile Larco, cel care a delectat asistenţa cu numeroase epigrame cu "tematici" din lumea sportului.
Au participat la întâlnirea cu mass-media ieşeană, naţională şi internaţională şi o parte din sportivii echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, campioană naţională en-titre şi care va reprezenta România, la începutul lunii octombrie, la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia), cu posibilitatea de a obţine un loc fruntaş pentru a promova mai departe, în Liga Campionilor.
Jurnalistul Dan Teodorescu a mai menţionat: "Din păcate, ieşeanul Bogdan Apostol s-a retras de la turneul de la Iaşi, din motive obiective. Pe de altă parte, cu bucurie vă pot anunţa că Bogdan Apostol a fost selecţionat în echipa României de Cupa Davis şi va juca la Cluj, împotriva Poloniei, la finele săptămânii şi din această cauză el nu a mai putut fi prezent la arenele CFR Iaşi, la Trofeul Municipiului Iaşi!".
La propunerea lui Vergil Aghion (cu ochii în lacrimi) şi Dan Teodorescu, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost un mare jucător şi antrenor român de tenis, Alexe Bardan, plecat spre ceruri nu cu mult timp în urmă şi care a fost tatăl supervisorului ITF de la turneul ieşean, Andrei Bardan.
Jucătorii care au luat cuvântul, mai mari sau mai mici (Eric Tudor Adochiţei Pandelea, Matei Fotea, Răzvan Aghion, Petru-Alexandru Luncanu), au declarat că vor să câştige cât mai multe partide la turneul organizat de CS CFR Iaşi, poate şi trofeele puse în joc în probele de simplu şi dublu, iar oficialităţile prezente în sală (Radu Botez, Ionel Popa, Eduard Spiţă, Vergil Aghion) au menţionat că vor face tot posibilul ca turneul să crească ca valoare la capitolul premii, iar turneul feminin să revină şi el la arenele CFR Iaşi, după o întrerupere de doi ani, cauzată de motive financiare.
Din partea CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu a oferit diplome de excelenţă celor 9 sportivi ieşeni prezenţi în cadrul turneului, dar şi experimentatului Petru-Alexandru Luncanu, o prezenţă constantă la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis.
La finalul conferinţei de presă, supervisorul ITF Andrei Bardan, ajutat de doi reprezentanţi ai jucătorilor - Samuil Konov şi Jeremias Lima-Perez, au efectuat tragerile la sorţi pentru tablourile principale de simplu şi dublu masculin. Pe aceste tablouri vor evolua mai mulţi sportivi ieşeni, care au primit wild-carduri din partea CS CFR Iaşi şi FR Tenis, ei fiind Eric Tudor Adochiţei Pandelea, Răzvan Aghion (mezinul competiţiei la doar 14 ani şi 10 luni) şi Vlad Stoica - la simplu, respectiv perechile Eric Tudor Adochiţei Pandelea - Vlad Stoica, Răzvan Aghion - Teodor Cojocaru, Ioan Carp Cărare - Matei Fotea şi Teodor Leahu - Ciprian Onufrei - la dublu.
Marţi, 11 septembrie, sunt programate 8 partide din turul I al probei de dublu şi 7 meciuri de simplu, toate de pe tablourile principale.
Programul este următorul:   
- Terenul 1 "Ilie Năstase" (de la ora 9:30):
1. Edris FETISLEAM - Oleksii KRUTYKH;           
2. Maxime PAUWELS (Belgia) [3] - Răzvan AGHION;     
3. Vlad STOICA - Nicolae FRUNZĂ [7];    
4. Juan Bautista OTEGUI - Bogdan BORZA [4];    
5. Edris FETISLEAM / Matei Adrian GEORGESCU - Răzvan AGHION / Teodor COJOCARU;       
6. Victor CRIVOI / Vlad-Andreeas DUMITRESCU - Eric Tudor ADOCHITEI PANDELEA /Vlad STOICA.              
- Terenul 2 "Ion Ţiriac" (de la ora 9:30):
1. Johannes HAERTEIS [5] - Gabi Adrian BOITAN;          
2. Mikhail KOROVIN - Franco Emanuel EGEA [2];           
3. Dan Alexandru TOMESCU - Eric Tudor ADOCHIŢEI PANDELEA;              
4. Johannes HAERTEIS / Călin MANDA [4] - Gabi Adrian BOITAN / Bogdan PAVEL;  
5. Ioan CARP CĂRARE / Matei FOTEA - Alexandru Vasile MANOLE / Dan Alexandru TOMESCU.            
- Terenul 3 "Virginia Ruzici" (de la ora 13:00):
3. Mihăiţă Daniel DAMIAN / Alexandru Cătălin MARASIN - Vasile ANTONESCU / Petru-Alexandru LUNCANU [2];  
4. Franco Emanuel EGEA / Gabriel Alejandro HIDALGO [1] - Kenta KURITA / Samuele RAMAZZOTTI;    
5. Oleksii KRUTYKH / Egor MATVIEVICI - Mikhail KOROVIN / Oleg PRIHODKO;  
6. Teodor LEAHU / Ciprian ONUFREI - Andrei Ştefan APOSTOL / Nicolae FRUNZĂ [3].
Finala probei de dublu va avea loc vineri, 14 septembrie, de la ora 17:00, iar finala probei de simplu va fi programată duminică, 16 septembrie 2018, de la ora 11:00, ambele pe terenul 1 al arenei CFR Iaşi, acolo unde există şi o tribună de peste 200 locuri pe scaune.
Intrarea spectatorilor este liberă pe toată durata competiţiei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu