marți, 10 aprilie 2012

Dario Bonetti e noul antrenor al „Câinilor Roşii” !


* Italianul Dario Bonetti a fost prezentat oficial astăzi, 10 aprilie, în funcţia de antrenor principal al lui Dinamo Bucureşti, după ce Liviu Ciobotariu şi-a înaintat demisia


Antrenorul italian a semnat un contract pe doi ani si trei luni si vine in Stefan cel Mare cu un staff propriu, in care se mai regaseste doar Sensei Niculae, ca preparator fizic. Dario Bonetti are ca obiectiv castigarea Cupei Romaniei si clasarea pe un loc care sa permita accederea in Liga Campionilor. Sefii lui Dinamo au sustinut ca decizia a fost luata pentru a produce un soc la echipa.
"Nu putem vorbi inca de un sezon compromis. Nu am luat aceasta decizie pentru ca sezonul ar fi compromis, ci pentru a avea un final de sezon care sa se bazeze pe un reviriment al jocului", a afirmat Nicolae Badea.
De asemenea, Badea a precizat ca Liviu Ciobotariu va ramane in continuare la Dinamo, dar intr-o functie ce va fi stabilita ulterior. "Consideram ca aceasta este formula foarte buna pentru acest final de sezon. Ciobotariu isi va lua o vacanta de cateva zile, a fost un an plin de munca si tensiune pentru el. Dupa aceste zile vom vedea ce se va intampla", a precizat el.
Antrenorul italian a mentionat ca ar fi dispus sa pregateasca Dinamo chiar si gratis. "Sunt foarte fericit ca am revenit la Dinamo. Liviu Ciobotariu a facut o treaba buna, iar echipa are sanse atat in campionat cat si in Cupa Romaniei. Clubul Dinamo face parte din inima mea, pot sa lucrez si gratis, dar pentru putin timp. Cunosc calitatile echipei, dar stiu si ca alte echipe din Romania sunt competitive. Am fost chemat sa dau un nou suflu acestei echipe. Mizez pe sprijinul suporterilor care sunt convins ca trebuie sa aiba un rol determinant. De ce sa nu castigam Cupa si campionatul? Am fost primii mare parte din acest sezon. Echipele cu calitate sunt CFR Cluj, Steaua, Vaslui si Rapid", a comentat Bonetti.
De asemenea, el a precizat ca se gandeste deja la primul meci pe banca lui Dinamo, cu Gaz Metan Medias.
"La Medias ne asteapta o partida care inseamna o viata intreaga. Sunt convins ca jucatorii vor da totul si ca rezultatele se vor imbunatati", a mai spus Bonetti.
Dario Bonetti a pregatit Dinamo si in 2009, insa dupa doar trei luni a fost demis ca urmare a unui conflict cu actionariatul. El se afla in continuare in conflict cu fratii Becali, pe care ar fi vrut sa-i bata in momentul in care a plecat de la Dinamo. "Ce sa caute Bonetti la Dinamo? Ce mare lucru a facut ca antrenor?!", a spus Victor Becali la auzul acestei informatii.
Italianul a antrenat ultima data selectionata Zambiei, cu care a obtinut calificarea la Cupa Africii pe Natiuni (CAN-2012). El a fost înlocuit de la echipa înaintea turneului final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu