joi, 5 aprilie 2012

Tradiţionalul oaspete al clubului sportiv CFR Iaşi, Florenţa Mihai, a primit premiul anual “Tennis Europe”


* Consilierul FR Tenis - Florenţa Mihai şi preşedinta FR Tenis - Ruxandra Dragomir au onorat cu prezenţa lor arena de tenis a clubului sportiv CFR Iaşi în ultimii ani, două turnee organizate de clubul moldav purtând şi în 2012 numele celor două foste mari jucătoare de tenis ale României * Tennis Europe a mai desemnat România pe primul loc pe naţiuni, la juniori

Tara noastra a primit titlul de European Junior Championships Nations Cup First, la toate categoriile - sub 14 ani, sub 16 ani si sub 18 ani. Sportiva Ioana Loredana Rosca a fost desemnata Player of the Year 2011 nr.1, la grupa sub 16 ani, Bogdan Borza a fost desemnat jucatorul european nr. 1 al anului 2011, la grupa sub 14 ani, iar Nicolae Frunza a primit titlul Player of the Year 2011 nr.3, la aceeasi categorie de varsta.
La Adunarea Generala Anuala a Tennis Europe, care a avut loc la Lyon in perioada 22-25 martie a.c. Romania a primit si titlul de Best-Performing ‘B' Nation, pentru activitatile derulate anul trecut.
"Recent primita in randul tarilor din categoria B, Romania reuseste, intr-un timp foarte scurt, sa obtina recunoasterea internationala a meritelor sale, pentru activitatile si rezultatele din 2011. Premiul Tennis Europe, oferit in cadrul Adunarii Generale de la Lyon, oferirea posibilitatii de a obtine licenta Turneului de grad I U14 - Dr. Oetker, singurul pe zgura din S-E Europei, precum si obtinerea accesului la exceptia de a organiza si a 10-a competitie TE, de juniori, sunt pentru Federatia Romana de Tenis motive de bucurie, dar si de responsabilizare. Rezultatele extraordinare obtinute de juniori, anul trecut, faptul ca Romania s-a plasat pe primul loc la categoriile de varsta sub 14, 16 si 18 ani, arata ca suntem pe drumul cel bun. Nu intamplator ne putem mandri cu titlul primit de la Tennis Europe - European Junior Championship Nation's Cup First, desemnarea Ioanei Loredana Rosca drept Player of the Year 2011, la categoria Fete sub 16 ani, a lui Bogdan Borza drept Player of the Year la baieti sub 14 ani si a lui Nicolae Frunza, care a primit acelasi titlu, dar de pe a treia pozitie. Este o confirmare a politicii FRT de sprijin a juniorilor, prin rezultatele de anul trecut, incununand munca acestora, a antrenorilor personali, a cluburilor si a Antrenorilor Federali alaturi de Comisia de Competitii. Ii felicit pe toti si ii asigur de tot sprijinul Federatiei Romane de Tenis, pe drumul catre performanta", a mai spus doamna Ruxandra Dragomir.
Presedintele FRT, Ruxandra Dragomir, a participat la cea de-a 38-a Adunare Generala Anuala a Tennis Europe, gazduita de Federatia Franceza de Tenis, alaturi de alti 85 de delegati, reprezentand cele 36 de state membre. Printre personalitatile prezente s-au numarat Presedintele Federatiei Franceze de Tenis, Jean Gachassin, Presedintele Ligii de Tenis Lyon, Jean Wallach, Presedintele ITF, Francesco Ricci Bitti si Presedintele Tennis Europe, Jacques Dupré.
In cadrul dineului oficial, Tennis Europe a acordat premiile anuale pentru cele mai importante rezultate obtinute. Romania a primit recunoasterea speciala pentru rezultatele obtinute, tarii noastre fiindu-i acordat titlul de Best-Performing ‘B' Nation. De asemenea, pentru contributii exceptionale prin activitatea sa dedicata tenisului, doamna Florenta Mihai a primit premiul anual Tennis Europe.
Romania a devenit Membru Cat. B Tennis Europe in 2010 (alaturi de: Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Finlanda, Israel, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Elvetia, Turcia si Ucraina).
In cadrul Tennis Europe, exista 3 categorii de Membri: A - 9 tari (cate 3 voturi in Adunarea Generala), B - 17 tari (cate 2 voturi in AG), C - 23 tari (caet 1 vot in AG).
Un Membru B poate organiza mai multe competitii TE (de juniori: U12, U14, U16). Romania organizeaza numarul maxim de turnee conform gradului sau (9):
• U12 - 3 turnee (nu sunt diferentieri pe grade la ceasta varsta)
• U14 - 4 turnee: 1 x cat.I, 3 x cat.III
• U16 - 3 turnee: 1 x cat.II , 2 x cat. III
Beneficiind de exceptia prevazuta de regulamentele Tennis Europe, Romania are chiar un turneu in plus. Astfel, Romaniei i-a fost oferita posibilitatea organizarii Turneului de grad I U14 - Dr. Oetker Junior Trophy, singurul pe zgura din S-E Europei. Turneul va avea loc in perioada 23-28 aprilie, la Bucuresti.
La aceste turnee se adauga o serie de competitii internationale de juniori, pe echipe, organizate de asemenea in 2012, in Romania (faze de calificare):
• Winter Cups - U12 M: Centrul National de Tenis
• Nation Challenge - U12 M: TC 2000 - Academia Sever Dron
• Summer Cups - U16 F: TC Curtea de Arges
• Summer Cups - U18 F: Tenis Profi Arad
Sa mai mentionam ca, la fel ca si in anii trecuti, in 2012 clubul sportiv CFR Iasi organizeaza două turnee de tenis la nivel national, de juniori si seniori, in propria arena din Sos. Nationala nr. 7-9, ele fiind “Cupa de Primavara Ruxandra Dragomir-CFR Iasi” (28 aprilie-4 mai) si “Cupa de Toamna Florenta Mihai – CFR Iasi” (18-24 august). Tot anul acesta, CS CFR Iasi va mai organiza so gazdui doua turnee internationale din calendarul ITF denumite Trofeul Municipiului Iasi, cu premii de 10.000 dolari (la feminin) si 15.000 dolari (la masculin), premiile fiind oferite de Primaria Municipiului Iasi, prin Fundatia Sportului Iesean. De asemenea, pentru tenismenii amatori, CS CFR Iasi organizeaza alte trei turnee din circuitul BCR Tenis Partener, turnee de tip SILVER si GOLD, primul fiind programat in perioada 27-29 aprilie 2012.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu