vineri, 27 aprilie 2012

Deschidere oficială la turneul de tenis „Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi”


La conferinţa de presă găzduită astăzi de restaurantul clubului sportiv CFR Iaşi, din incinta bazei sportive din cartierul Alexandru cel Bun, au participat Ionel Popa – reprezentantul Primăriei Municipiului Iaşi, George-Radu Pipa, Eduard Spiţă, Dan Teodorescu, Lucian Mihalache şi Vasile Botezatu – din conducerea clubului sportiv CFR Iaşi, alături de directorul de concurs Vergil Aghion şi arbitrul de tenis Dan Bosoiu.
S-a menţionat faptul că turneul de tenis Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi, programat în perioada 28 aprilie-4 mai deschide sezonul sportului alb la clubul ceferist moldav, acolo unde vor mai fi în acest an turneul Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi, două turnee internaţionale din calendarul ITF denumite Trofeul Muncipiului Iaşi, cu premii de 10.000 dolari (la feminin) şi 15.000 dolari (la masculin), alte trei turnee pentru amatori din circuitul BCR Tenis Partener, cât şi o manifestare dedicată micilor tenismeni sub 10 ani. Directorul sportiv Dan Teodorescu a citit în faţa celor prezenţi cuvântul de salut al Ruxandrei Dragomir, cu ocazia deschiderii oficiale a turneului care poartă numele preşedintei FR Tenis. El este următorul:
Sunt onorată că şi turneul din această primăvară îmi poartă numele, deoarece clubul sportiv CFR Iaşi este recunoscut pe plan naţional şi internaţional ca o grupare mereu alături de jocul de tenis. Apreciez enorm efortul pe care echipa CFR Iaşi îl depune an de an în organizarea turneelor de tenis pentru copii şi juniori, alături de organizarea impecabilă a celor două turnee din Circuitul Futures FRT – Trofeul Municipiului Iaşi, la masculin şi feminin, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi. Mulţumesc din suflet pentru ospitalitatea de care am beneficiat an de an la Iaşi şi vă asigur de tot sprijinul şi aprecierea Federaţiei Române de Tenis. Cu mult drag, Ruxandra Dragomir - Bucureşti - 27 aprilie 2012”. De menţionat că în zilele de 3 şi 4 mai, însoţită de fosta dublă finalistă la turneul de la Roland Garros în anii din urmă, Florenţa Mihai, acum consilier de specialitate la FR Tenis, Ruxandra Dragomir va fi prezentă la arena de tenis CFR Iaşi, pentru vizionarea finalelor şi înmânarea premiilor sportive puse în joc.
La turneul de la arena CFR Iaşi s-au înscris în concurs 70 de tineri tenismeni de la 20 de cluburi din ţară, la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 ani şi seniori, la masculin şi feminin. Competiţia va debuta sâmbătă, la ora 9.00, la arena de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, iar duminică, pe 29 aprilie, se va juca începând tot de la ora 9.00.

* Premii pentru popicarii juniori campioni de la CFR Olimpia ACB Iaşi

Tot în cadrul conferinţei de presă de la baza sportivă CFR Iaşi, Ionel Popa, din partea Primăriei Municipiului Iaşi şi a Fundaţiei Sportului Ieşean, alături de conducerea clubului CFR Iaşi, a înmânat premiile oferite sportivilor juniori campioni de la CFR Olimpia ACB Iaşi, pentru al patrulea titlu naţional consecutiv recent obţinut, la turneul final de la Ploieşti. Au fost premiaţi tinerii lansatori Paul Rohotin, Ştefan Samson, Alexandru Petrariu, Ionuţ Condrea, Bogdan Tudorie şi Andrei Vieru, primii doi fiind în ultimul an de juniorat, la vârsta de 23 ani.
Să mai menţionăm că, echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi va participa în zilele de 1, 2 şi 3 mai la turneul final programat tot la Ploieşti, unde va trebui să-şi apere titlul naţional cucerit anul trecut, în luptă cu formaţiile CFR Cluj, Siderurgica Hunedoara şi CS Vlădeni Plus, ultima fiind invitată în competiţie după retragerea formaţiei Inter Petrila.
În perioada 4-6 mai, arena CFR Iaşi va găzdui şi ea turneul final al echipelor de senioare, cu participarea formaţiilor Electromureş Romgaz Tg. Mureş (campioană naţională en-titre), Conpet Petrolul Ploieşti (medaliată cu bronz în Liga Campionilor, la turneul final din acest an de la Celje - Slovenia), Gaz Metan Mediaş şi Rapid Bucureşti.
Tot luna viitoare, mai precis în intervalul de timp 21-26 mai, la Bautzen (Germania), România va participa la Campionatele Mondiale de popice dedicate juniorilor, sub conducerea antrenorului Remus Antimirescu (care pregăteşte şi pe CFR Olimpia ACB Iaşi), din lotul tricolor făcând parte şi lansatorii ieşeni Paul Rohotin, Ştefan Samson şi Bogdan Tudorie.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu