joi, 26 aprilie 2012

Halterofila Teodora Dănilă confirmă din nou la Clubul Sportiv CFR Iaşi


* Alături de mai tânăra colegă Mădălina Ţibichi, sportiva Teodora Dănilă (FOTO) a obţinut şi ea astăzi calificarea în marea finală a categoriei +75 kg, în cadrul turului Campionatului Naţional de haltere pentru tineret, de la Oneşti

Sunt în plină desfăşurare la Oneşti întrecerile turului Campionatului Naţional de haltere pentru tineret, sub 23 ani, acolo unde secţia de profil a Clubului Sportiv CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Dănuţ Fron, participă cu două sportive. În urmă cu două zile, în cadrul categoriei 53 kg, Mădălina Ţibichi (debutantă la doar 13 ani) şi-a îndeplinit baremul şi s-a calificat la finala din retur, din 16-20 octombrie, care va avea loc tot la Oneşti. În primul tur calificant la marea finală, Mădălina a „smuls” 17 kg şi a „aruncat” 20 kg, reuşind un total de 37 kg. Joi, pe 26 aprilie, în cadrul categoriei +75 kg, ceferista ieşeană Teodora Dănilă (21 ani) a reuşit şi ea calificarea în marea finală din octombrie, reuşind un total de 130 kg, cu 60 kg la smuls şi 70 kg la aruncat. Ea şi-a depăşit astfel performanţele obţinute în urmă cu o lună, la Bucureşti, din cadrul turului Campionatului Naţional de haltere pentru juniori şi junioare, unde a reuşit un total de 120 kg (55 + 65), îndeplinindu-şi însă baremul pentru promovarea în marea finală juvenilă de la Bistriţa, din septembrie 2012.
De menţionat că Teodora Dănilă este fostă campioană naţională de cadete, vicecampioana naţională de tineret şi medaliată cu bronz la senioare, la categoria 75 kg,
După performanţele obţinute de elevele sale în concursul de haltere pentru tineret de la Oneşti, antrenorul Dănuţ Fron ne-a declarat astăzi următoarele: “Sunt foarte mulţumit de rezultatele fetelor obţinute aici, la Oneşti, unde au reuşit promovarea în concursul retur, de fapt finala mare a Campionatelor Naţionale. Le prevăd un viitor foarte bun în halterele din România şi multe medalii la activ. Eu voi continua selecţia pentru secţia de haltere de la CFR Iaşi şi sper să găsesc şi alţi tineri care vor să facă mare performanţă pe viitor, într-un sport olimpic”.
În perioada 15-19 mai 2012, halterofilii de la CS CFR Iaşi vor participa la turul de calificări din cadrul Campionatului Naţional pentru seniori, de la Bucureşti.
DAN TEODORESCU




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu