marți, 17 aprilie 2012

Rezultate meritorii pentru tinerii şahişti ieşeni la Campionatele Naţionale pentru copii şi juniori


* Staţiunea Călimăneşti-Căciulata s-a dovedit încă o dată neîncăpătoare pentru sutele de şahişti din întreaga ţară

Desfasurate pe grupe de varsta (8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 ani – fete si baieti) aceste finale au adus la start cei mai buni sahisti ai acestui magic sport, care s-au intrecut in patru probe: sah clasic, dezlegari probleme, sah rapid si sah blitz.
Asa cum era de asteptat, Iasul a participat cu cei mai multi sahisti de la diferite cluburi: CS Politehnica Iasi, CS Micul Sahist Iasi, AS Philidor Iasi, Palatul Copiilor Iasi si asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani stravechea Capitala a Moldovei a cucerit cele mai multe medalii. Printre cei mai merituosi ii amintim pe Irina Bulmaga, Stegariu Vlad, Smaranda Azamfirei, Diana Cusmuliuc, Acsinte Matei, Stoleriu George, Gelip Ioana, Morea Georgiana, Muntianu Teodora, Tiron Lucian, Olinici Emanuel, Bulmaga Elena, Scripcaru George, Boboc Thea, Lehaci Miruna, Obada Ema.
De fapt, aceste finale au demonstrat inca o data valoarea scolii iesene de sah, munca depusa de acesti tineri minunati fiind dovedita la fiecare competitie, indiferent de complexitatea ei, de ritmul de joc stabilit. Asadar, inca un test trecut cu bine de sportivii moldavi, ceea ce intareste pozitia de lider national al Iasului in domeniul sahistic, dar si o ultima verificare inainte de marea confruntare, CAMPIONATUL MONDIAL SCOLAR, ce se va desfasura in Iasi, incepand cu 27 aprilie 2012. Iasul sahistic spera sa cucerească cateva medalii la aceasta competitie, desi acest deziderat va fi unul foarte dificil de realizat, deoarece mai multe scoli specializate in sah din Rusia si Ajerbaidjan si-au anuntat prezenta la turneul sahului scolar mondial de la Iasi”, ne-a declarat Vasile Manole, vicepreşedintele FR Sah si presedintele AJ Sah Iasi, care a fost prezent si la festivitatea de premiere de la C.N. de la Calimanest-Caciulata (vezi FOTO).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu