marți, 17 aprilie 2012

Municipiul Iaşi va găzdui finala Cupei României la minifotbal


* Minifotbalul românesc, unul dintre puţinele sporturi în care ţara noastră deţine titlul european, intră în linie dreaptă pentru pregătirea sezonului de vară

Pe plan intern, se vor avea în vizor finalele Campionatului Naţional şi ale Cupei României, două competiţii care reunesc cele mai bune formaţii de minifotbal din ţară.
Anul acesta miza este mult mai mare decât în anii trecuţi, deoarece recenta înfiinţare a European Minifootball Federation care a avut loc la Praga, în luna martie a.c., a prilejuit şi anunţul că începând din 2013 se vor pune bazele unei competiții europene intercluburi care va reuni campioanele tuturor ţărilor europene afiliate noului organism. Echipa naţională a României, dublă campioană europeană în anii 2010 şi 2011, este favorită în cursa pentru câştigarea primului titlu european şi la nivel de echipe de club.
Deocamdată, modelul de organizare care a şi recomandat România să fie aleasă, prin persoana lui Răzvan Burleanu, lideră a Federației Europene, face ca la nivel naţional să se ia decizii foarte importante pentru dezvoltarea minifotbalului prin desfăşurarea în condiţii optime a turneelor finale din această vară, în urma cărora se vor desemna campioana naţională a României la minifotbal şi respectiv câştigătoarea Cupei României. În acest sens, la Codlea s-a desfăşurat, la sfârşitului săptămânii trecute şedinţa Comitetului Executiv al Federației de Minifotbal din România, care a decis ca oraşele Deva şi Iaşi să fie gazdele celor două turnee finale de anul acesta, competiţii ce vor reuni cele mai bune echipe din întreaga ţară. Astfel, în perioada 28 iunie – 1 iulie va avea loc la Iaşi Cupa României la Minifotbal, aflată la a III-a ediţie, urmând ca în perioada 5 – 8 iulie, la Deva să aibă loc cel mai important eveniment al minifotbalului românesc, turneul final al Campionatul Naţional de Minifotbal, ediţia a VI-a .
Ca un element nou prezent în organizarea Campionatului Naţional de Minifotbal, putem menţiona faptul că anul acesta a fost introdusă şi o fază regională preliminară de calificare. Astfel, conform unui clasament naţional adoptat la începutul anului în funcţie de mai multe criterii de performanţă şi reprezentativitate, la Turneul Final al Campionatului Naţional de Minifotbal se califică direct primele 6 echipe conform clasamentului (Iaşi, Zalău, Buzău, Timişoara, Bacău şi Ploieşti), precum şi echipa din oraşul gazdă (Deva). Celelalte 39 de echipe campioane vor fi repartizate în 13 grupe a câte 3 echipe fiecare, pe 4 zone geografice (NE, NV, SV și SE). Grupele se vor alcătui pe criterii valorice în baza clasamentului naţional, din fiecare grupă urmând a se califica ocupanta primului loc. Astfel, în luna iunie, în datele de 17 şi 24 iunie, se vor organiza cele 4 faze regionale în oraşele Oneşti, Deva, Buzău şi Zalău.
Începând din acest an vom acorda un interes deosebit dezvoltării acestor faze regionale de calificare, pentru ca la Turneul Final al Campionatului Naţional de Minifotbal să avem prezente cele mai bune 20 de echipe, din cele 46 de campioane din întreaga ţară. Iar din cele mai bune 20 de echipe să desemnăm campioana României, care din 2013 va reprezenta ţara noastră şi pe plan european. Acest lucru nu face decât să confirme că pasiunea celor peste 30.000 de jucători legitimaţi pe care îi avem în familia minifotbalului din România va avea o finalitate cât se poate de frumoasă şi de onorantă pentru sportul românesc”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federației de Minifotbal din România, dar şi al “European Minifootball Federation”.
Minifotbalul, mai mult decât oricare alt sport, are darul de a oferi nu numai spectacol total, ci şi surprize incredibile, cum ar putea fi interpretată şi dubla victorie a echipei naţionale a României în plan european. Pentru cei care urmăresc acest frumos sport, este cert, însă, că reputaţia României în minifotbalul european este urmarea muncii, talentului şi bunei organizări la toate nivelele. Dovadă şi faptul că un sport naţional lipsit de aportul marilor sponsori a reuşit să se dezvolte enorm într-o perioadă de criză. Vă mai informăm că Federația de Minifotbal din România este membru fondator al EMF (European Minifootball Federation - www.eurominifootball.com).
Pentru mai multe informaţii, preşedintele Răzvan Burleanu poate fi contactat la telefoanele 0723.165032 sau 0741.799932, dar şi prin email, la adresa office@campionateminifotbal.ro.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu