duminică, 29 aprilie 2012

Gilles Simon câştigă pentru a treia oară turneul de tenis "BRD Năstase Ţiriac Trophy"



După succesele dobândite în 2007 şi 2008, francezul Simon, susţinut frenetic de 4.000 de spectatori prezenţi în tribunele arenei BNR din Capitală, şi-a adăugat un nou trofeu în acest an, după finala câştigată în faţa italianului Fabio Fognini (nr. 57 ATP). Simon s-a impus în două seturi, cu 6-4, 6-3, confirmând statutul de principal favorit pe care l-a avut la Bucureşti. La festivitatea de premiere, acolo unde a primit trofeul din mâna Nadiei Comăneci, francezul Gilles Simon a spus: “M-am întors cu mare bucurie la Bucureşti şi o voi mai face, pentru că am fost primit cu multă căldură de public. Am reuşit să câştig a treia oară şi sunt foarte fericit, pentru că este primul meu titlu în acest an. Vă felicit pentru organizarea turneului şi abia astept să ne revedem anul viitor !”.
În turneul de dublu a fost din nou respectată ierarhia capilor de serie, după ce sâmbătă, primii favoriţi, românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt, au dobândit trofeul pus în joc, după o finală câştigată în faţa lui Jeremy Chardy (Franţa) şi Lukasz Kubot (Polonia), cu scorul de 7-6, 6-3.
De menţionat că turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy a fost singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Sud-Est şi a fost dotat cu premii în valoare totală de 398.250 de euro.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu