miercuri, 17 octombrie 2012

Al doisprezecelea gong va bate în curând la Memorialul de box Iosif Mattes



* În perioada 20-21 octombrie 2012, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui turneul internaţional de box denumit Memorialul Iosif Mattes, ajuns la ediţia cu numărul 12.

Ca şi în anii anteriori, competiţia este organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box, CSŞ Unirea Iaşi. Sponsorul turneului este firma RODOTEX Iaşi. Sunt invitaţi la turneul de box găzduit de Polivalenta ieşeană 48 de sportivi de la mai multe cluburi de profil din ţară şi străinătate, la cele 12 categorii de greutate programate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori. Vor fi câte 4 boxeri la fiecare categorie, cu o prima gală, cea a semifinalelor programată sâmbătă, de la ora 16.00 (cu un mic spectacol muzical-artistic în deschiderea competiţiei şi cu defilarea sportivilor) şi cu a doua gală programată duminică, de la ora 10.00, cea a finalelor. Clubul Sportiv CFR Iaşi, principalul organizator al evenimentului va acorda celor de pe podium cupe, medalii şi diplome şi va asigura cazarea şi masa sportivilor, antrenorilor, arbitrilor şi oficialilor pe durata turneului. Cazarea celor din afara Iaşului va avea loc la Hotelul Sport, de lângă Sala Polivalentă, iar masa va fi oferită la Restaurantul CFR, din incinta bazei sportive CFR Iaşi.

* Scrisoare din Israel, de la fiul Eduard Mattes

Fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes, arhitectul şi graficianul de renume internaţional Eduard Mattes, care trăieşte de mai mulţi ani în Israel, la Haifa, din motive obiective nu mai poate veni anul acesta la Iaşi, la turneul dedicat memoriei tatălui său, dar a trimis organizatorilor o scrisoare de suflet şi de salut a competiţiei de box de la finele săptămânii, pe care o reproducem în cele ce urmează:
Dragi prieteni,
Nici nu mă gândeam că anul acesta nu ne vom întâlni dar viaţa nu prea te lasă să-ţi faci planuri de lungă durată!
Bunăoară, chiar răposatul meu tată, regretatul IOSIF MATTES, îşi făcuse o listă cu persoanele pe care avea să le invite la a o suta aniversare a sa...!
"Dacă vrei să-l distrezi pe Dumnezeu, fă-ţi planuri de viitor!" grăieşte o zicală din bătrâni.
Cu sufletul suntem, noi, familia, alături de dumneavoastră, de talentaţii pugilişti, antrenori, arbitrii şi organizatori ai "Memorialului Iosif Mattes" aflat la a 12-a ediţie.
Le dorim mult succes participanţilor în înfruntările care-i aşteaptă, arbitrilor, judecată dreaptă şi nepărtinitoare, antrenorilor, multe mulţumiri pentru munca lor asiduă în condiţiile unei Românii în criză iar organizatorilor, jos pălăria pentru tenacitate, puterea cu care înving toate impedimentele care le apar în cale şi mulţumiri fără număr pentru că cinstesc an de an memoria maistrului Mattes care i-a iubit şi le-a fost aproape până în ultima clipă!
Din păcate, lui i s-a alăturat acum câteva zile, după o moarte fulgerătoare şi maistrul FLORIN BUTNARU pe care l-am iubit şi apreciat şi cu care aveam plăcerea să mă întâlnesc an de an la Iaşi.
Fie-le memoria binecuvântată acolo sus, de unde ne privesc cu drag şi de unde, parafrazând titlul unui mare film pe care tatăl meu nu pregeta să-l amintească cu orice ocazie, "Cineva, acolo sus, ne iubeşte!"
Cu stimă, Eduard Mattes”.
Să mai menţionăm că vineri, pe 19 octombrie, la orele prânzului, va avea loc depunerea unor coroane de flori la mormântul regretatului Iosif Mattes, de la Cimitirul Evreiesc din cartierul ieşean Păcurari şi tot vineri, la ora 14.30, la Sala Polivalentă, în incinta restaurantului de la intrarea principală, va avea loc conferinţa de presă oficială a competiţiei.
Pe durata turneului de box din 20 şi 21 octombrie 2012, intrarea spectatorilor la Sala Polivalentă ieşeană va fi liberă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu