vineri, 19 octombrie 2012

Sala Polivalentă a găzduit conferinţa de presă a turneului de box „Memorialul Iosif Mattes”



* Tot vineri, 19 octombrie, la Cimitirul Evreiesc din cartierul ieşean Păcurari a avut loc depunerea unei coroane de flori la mormântul celui care a fost antrenorul de box Iosif Mattes

După ceremonia de depunere a unei coroane de flori la mormântul celui care a fost antrenorul ieşean de box Iosif Mattes, restaurantul de la intrarea principală a Sălii Polivalente din Iaşi a găzduit conferinţa de presă oficială a turneului, la care au participat reprezentanţii mass-mediei ieşene, antrenori, sportivi şi oameni din lumea boxului de la nivel local şi naţional.
În prezidiul conferinţei de presă au luat loc preşedintele AJ Box Iaşi Vasile Cîtea, arbitrii de box Cristian Ciornia şi Valentin Botez, antrenorul de box Nicu Brânzei şi directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu.
După un moment de reculegere ţinut în memoria celor care au fost antrenorii de box Iosif Mattes şi Florin Butnaru, ultimul plecând în lumea umbrelor în urmă cu doar câteva zile şi care a fost elev al lui Iosif Mattes în anii din urmă, Dan Teodorescu a prezentat programul complet al competiţiei, care se va derula în Sala Polivalentă ieşeană în zilele de sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 16.00 şi duminică, 21 octombrie, de la ora 10.00. Totodată, a fost citită scrisoarea de salut adresată competiţiei şi venită din Israel, de la arh. Eduard Mattes, fiul regratatului Iosif Mattes.
În cuvintele lor, Vasile Cîtea, Cristian Ciornea, dar şi antrenorii de box Nicu Brânzei şi Viorel Soroceanu (foşti elevi ai lui Iosif Mattes) au prezentat aspecte legate de lumea boxului românesc, dar şi a celui ieşean, acolo unde sunt rezultate mulţumitoare, deşi tot mai puţini tineri se îndreaptă spre sălile de box ! Au fost rememorate amintirile unora dintre cei prezenţi, în legătură cu antrenorul de box Iosif Mattes.
Vasile Cîtea a menţionat şi problemele care se manifestă în cadrul conducerii FR Box şi a promis că, în cel mai scurt timp, boxul românesc va fi refăcut din temelii, cu sprijinul oamenilor de specialitate în lumea boxului, cei care, din păcate, acum sunt marginalizaţi ! Tot Vasile Cîtea a anunţat că în perioada 15-18 noiembrie, la Iaşi va avea loc Centura Moldovei la box.
Competiţia de box din Sala Polivalentă ieşeană este structurată pe 12 categorii de greutate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori, cu participarea sportivilor de la mai multe cluburi din România şi Republica Moldova.
Intrarea spectatorilor la Sala Polivalentă, pe durata turneului de box denumit Memorialul Iosif Mattes, va fi liberă ! Turneul este organizat de către CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box, CSŞ Unirea Iaşi şi cu sprijinul firmei Rodotex Iaşi.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu