sâmbătă, 27 octombrie 2012

Succes de prestigiu în Polonia: românul Petruţ Mihălcioiu, campion mondial la popice !



* Sâmbătă, în finala Mondialelor de popice de la Leszno, „Piti” Mihălcioiu l-a învins pe sârbul Robert Ernjesi cu 3-1 la puncte de set / manşe câştigate (625 p.d. – 605 p.d.)

Sâmbătă, în a doua parte a zile de 27 octombrie, sala TRAPEZ din localitatea poloneză Leszno a găzduit finalele probei individual clasic, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
- FEMININ:
KRAMAR Snjezana (Croaţia) - SANTO Livia (Serbia) 2-2 la puncte de set (611 p.d. – 605 p.d.)
- MASCULIN:
MIHĂLCIOIU Petruţ Ovidiu (România) - ERNJESI Robert (Serbia) 3-1 la puncte de set (625 p.d. – 605 p.d.).
Fără nici o bilă în gol, cu 3-1 la manşe şi cu un total de 625 popice doborâte (404 p.d. la plin şi 221 p.d. la izolat), “Piti” Mihălcioiu (40 ani) a reuşit un rezultat excepţional în marea finală de la Leszno, cucerind medalia de aur a competiţiei în cea mai galonată probă de concurs. În prima manşă, “copilul” de 18 ani şi 8 luni Robert Ernjesi (o mare speranţă a popicelor din Serbia, un demn urmaş al lui Vilmos Zavarko şi care evoluează acum pentru echipa maghiară Szegedi TE) a luat un avantaj de 14 popice doborâte (157-143), cucerind astfel şi primul punct de set. În continuare, însă, următoarele trei manşe au revenit lui Petruţ Mihălcioiu, originar din Sinaia, dar care joacă de mai mulţi ani pentru CFR Cluj, care a avut un ultim “izolat” de excepţie. În ultima manşă, cu toate era condus la un moment dat (519-522 la bila 100 şi 554-555 la bila 105), Mihălcioiu a reuşit patru nouari la “izolat” şi a triumfat pe pista nr. 6 a arenei TRAPEZ din Leszno, devenind pe merit campion mondial la individual clasic.
Podiumul masculin al probei menţionate a fost următorul:
1. Petruţ Ovidiu Mihălcioiu (România / de la echipa CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii);
2. Robert Ernjesi (Serbia / Szegedi TE-Ungaria);
3. Nicolae Lupu (România / Victoria Bamberg-Germania) şi Vilmos Zavarko (Serbia / ZP Sport a. s. Podbrezova -Slovacia).
Medaliile de aur în proba combinată (individual clasic + sprint) au revenit sârbului Vilmos Zavarko (la masculin), respectiv croatei Marijana Liovic (la feminin). În clasamentul pe naţiuni, podiumul a fost următorul: 1. Serbia – 231 pct; 2. Croaţia – 180 pct; 3. Ungaria – 150 pct. Pe locul 4 s-a clasat România, cu un total de 84 puncte.  
La ediţia a IV-a a Mondialelor de popice de la Leszno (Polonia), România a cucerit trei medalii, prin Petruţ Ovidiu Mihălcioiu (aur la individual clasic), Ioana Veronica Văidăhăzan (argint la sprint) şi Nicolae Lupu (bronz la individual clasic). Antrenorii loturilor naţionale ale România la competiţia la nivel mondial din Polonia au fost Marcel Dobrică (la masculin) şi respectiv Sandor Seres (la feminin). Delegaţia României a numărat la Leszno 6 sportive şi 4 sportivi, opt din campionatul intern – Electro Romgaz Tg. Mureş (2), Conpet Petrolul Ploieşti (3) şi respectiv CFR Cluj (3) şi doi de la Victoria Bamberg – Germania (Ioana Veronica Văidăhăzan, Nicolae Lupu). Tuturor, calde şi sincere felicitări din partea fanilor sportului popicelor din România şi nu numai, deoarece popicarii români evoluează cu mult succes şi în străinătate, mai precis în Germania, Ungaria, Austria, Franţa, Italia !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu