marți, 30 octombrie 2012

Cupa României la fotbal revine pe firmament !


Timp de trei zile, Cupa României la fotbal programează partidele din optimile de finală. Ele vor fi următoarele:
- Marţi, 30 octombrie:
Astra Giurgiu - CS Turnu Severin (ora 18:30, în direct pe Sport.ro);
FC Braşov - Petrolul Ploieşti (18:45, DigiSport 1);
Rapid Bucureşti - Delta Tulcea (21:30, DigiSport 1);
- Miercuri, 31 octombrie:
Ceahlăul Piatra Neamţ - Gaz Metan Mediaş (18:30, Sport.ro);
CFR Cluj - FC Botoşani (18:45, DigiSport 1);
Concordia Chiajna - Steaua Bucureşti (21:30, DigiSport 1);
- Joi, 1 noiembrie:
Oţelul Galaţi - CF Brăila (18:45, DigiSport 1);
Pandurii Tg. Jiu - Dinamo Bucureşti (21:30, DigiSport 1).   

* “Puştii” lui Gică Hagi înving Pandurii Târgu Jiu

Formaţia Pandurii Târgu Jiu, ocupanta locului 2 în clasamentul Ligii I, a fost învinsă, luni, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), de echipa Viitorul Constanţa, în ultimul meci al etapei a XIII-a, în care a ratat un penalty şi golul doi al gazdelor a fost înscris în minutul 90+2. Golurile au fost marcate de Iancu '26 (penalty) şi Chiţu '90+2.
Fazele de gol s-au derulat astfel:
- 1-0: Iancu a deschis scorul în minutul 26, dintr-un penalty acordat de Ovidiu Haţegan pentru un fault în careu al lui Mamele asupra lui Chiţu.
- 2-0: Chiţu stabileşte scorul final după o pasă de la Herea, trimiţând mingea în plasă după ce un şut iniţial al său a fost respins de portarul oaspeţilor.
În minutul 87, portarul gazdelor, Buzbuchi, a apărat un penalti executat de Maxim.
Au evoluat echipele:
- Viitorul Constanţa: Buzbuchi - Mladen, Larie, Bejan, Toşca (Turcu '90) - Lazăr (Cl. Herea '52), Vaştag - Chiţu, Iancu, Cârstocea (Benzar '63) - Alibec. Antrenor: Cătălin Anghel.
- Pandurii Târgu Jiu: Mingote - Pleaşcă (Cristea '88), Viera, Mamele, Vlad - Maxim, Voiculeţ, Răduţ - Nistor, Matulevicius (Lemnaru '62), Al. Grigoraş (Godwin Konyeha '58). Antrenor: Petre Grigoraş
- Cartonaşe galbene: Lazăr '44, Vaştag '53, Chiţu '56, Toşca '77, Benzar '83 / Pleaşcă '21, Mamele '26, Lemnaru '68.
- Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Zoltan Szekely, Bogdan Gheorghe (asistenţi) - Dragoş Istrate (rezervă).
- Observatori: Constantin Stefan, Alexandru Boc
La meci au asistat doar 700 de spectatori !!!

* Paulo Sergio Brito va ajunge pe banca tehnică a echipei CFR Cluj

Finanţatorul campioanei României CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat, luni, că noul antrenor al echipei este portughezul Paulo Sergio Bento Brito, unul dintre motivele care a stat la baza numirii tehnicianului lusitan fiind dorinţa acestuia de a obţine performanţe în cupele europene.
"Reprezentanţii noştri au vorbit cu mai mulţi antrenori. Au discutat cu ei despre cum văd ei situaţia, ce doresc să realizeze în acest sezon, ce simt ei, iar alegerea noastră a fost Paulo Sergio. Credem că el e cel mai potrivit. Ne-am dorit un antrenor în care să credem că e cel mai bun posibil ca şi concepţie. Dintre toţi antrenorii de la care ai anumite aşteptări, şi care nu consideră venirea aici ca temporară şi să umple golurile din CV, şi efectiv să conteze foarte mult singurul a fost Paulo Sergio. În momentul de faţă cred că e pe locul 1 la tot ce înseamnă antrenori străini în campionatul României", a spus Paszkany, la Digi Sport.
Arpad Paszkany a menţionat că Paulo Sergio "a jucat un sfert de finală cu Sporting Lisabona în Liga Europa" şi a câştigat o Cupă a Scoţiei. "El este la o vârstă care nu e aproape de finalul carierei, ci abia acum intră în liga mare a antrenorilor. Paulo Sergio este mai ieftin decât <Ando>, dar nu banii au fost importanţi. Noi am vrut un antrenor pentru care ce face în acest sezon, să fie o carieră foarte importantă. Dacă reuşeşte să scoată echipa în primăvara Ligii Campionilor, atunci ai un nume pe care nu îl poţi câştiga aşa uşor câştigând cupe sau campionate în alte ţări. Pentru un antrenor care a obţinut aceste rezultate în campionate din top 5 din Europa, nu mai e atât de important să obţii aceleaşi lucruri cu o echipă ca CFR", a adăugat finanţatorul CFR Cluj.
Tehnicianul portughez Paulo Sergio Bento Brito va antrena echipa CFR Cluj până la finalul acestui sezon, oficialii grupării din Liga I renunţând la aducerea altui lusitan, Sergio Conceicao. Conducerea CFR Cluj a încercat să obţină iniţial serviciile lui Conceicao, dar antrenorul echipei Olhanense a cerut mai mult timp de gândire, astfel că oficialii clujeni au optat pentru Paulo Sergio, tehnician liber de contract.
Paulo Sergio, în vârstă de 44 de ani, a antrenat echipele Olhanense, Santa Clara, Beira-Mar, Pacos Ferreira, Vitoria Guimaraes, Sporting Lisabona şi, ultima dată, Hearts of Midlothian, alături de care a câştigat Cupa Scoţiei în 2012.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu