joi, 18 octombrie 2012

Rezultate promiţătoare pentru boxerii şi halterofilii de la CS CFR Iaşi



* La Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi, ceferistul Ionuţ Anchidin a cucerit medalia de bronz a categoriei 68 kg, iar la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret, Ilie Ciotoiu şi Mădălina Ţibichi s-au clasat pe locurile 6 ş 7 la categoriilor lor de participare

La Râmnicu Vâlcea s-au derulat Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi, acolo unde a fost prezent şi ceferistul ieşean Ionuţ Anchidin (13 ani), însoţit de antrenorul Nicu Brânzei. În primul meci al categoriei 68 kg, debutantul Ionuţ Anchidin l-a învins la puncte pe Gabriel Cercel (CSM Călăraşi) şi s-a calificat în semifinale. În penultimul act al competiţiei, într-o gală care a programat 36 de meciuri la cele 18 categorii de greutate, Ionuţ Anchidin (fiu de ceferist din staţia CF Cristeşti Jijia) a avut o evoluţie bună în faţa unui adversar puternic, dar până la urmă a pierdut la puncte întâlnirea cu Leon Gabriel Vlădescu (CS Box Comtech Slatina). Ieşeanul nostru a cucerit totuşi medalia de bronz a categoriei, ceea ce l-a făcut pe antrenorul Nicu Brânzei să declare: “Ionuţ Anchidin face primii paşi în lumea boxului la nivel naţional, el cucerind o merituoasă medalie de bronz la categoria 68 kg. Cu siguranţă vor veni şi alte medalii pe viitor !”.
În zilele următoare, boxerii ceferişti, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, vor participa la turneul internaţional de box găzduit de Sala Polivalentă ieşeană şi denumit Memorialul Iosif Mattes, din perioada 20-21 octombrie. Gala semifinalelor va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00, iar cea a finalelor duminică, de la ora 10.00.
Conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei va avea loc vineri, 19 octombrie, ora 14.30, tot la Sala Polivalentă.

* La doar 13 ani, Mădălina Ţibichi a ajuns la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Galaţi

În sportul halterelor, în cadrul Campionatelor Naţionale de tineret (sub 23 ani) de la Oneşti, antrenorul emerit ceferist Dănuţ Fron i-a avut în competiţie pe Ilie Ciotoiu (16 ani, cat. 56 kg) şi Mădălina Ţibichi (doar 13 ani, mezina competiţiei, la cat. 53 kg).
Cei doi sportivi ai clubului CFR Iaşi au avut rezultate onorante pentru vârsta lor şi pentru scurta lor carieră sportivă în lumea halterelor, într-o întrecerea în care adversarii au fost multipli campioni naţionali şi chiar europeni şi cu mult mai în vârstă decât ei. Am consemnat rezultatele:
- Ilie Ciotoiu – locul 6 la aruncat cu o performanţă de 90 kg, locul 7 la smuls cu 68 kg, locul 7 la total cu 158 kg (din 20 de concurenţi);
- Mădălina Ţibichi (care este de câteva zile şi componenta Centrului Olimpic de Excelenţă pentru junioare II de la Galaţi) – locul 7 la aruncat cu 49 kg, locul 7 la smuls cu 38 kg şi locul 7 la total cu 87 kg (din 17 concurente);    
La finalul competiţiei găzduite de noua Sală a Sporturilor “Nadia Comăneci” din Oneşti, antrenorul emerit ceferist ieşean, Dănuţ Fron ne-a declarat: “Ambii mei elevi au avut o comportare excelentă la Oneşti şi ambii sunt în progres. Faţă de aprilie 2012, atunci când a început halterele la CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu a ridicat la Oneşti cu 40 kg mai mult la aruncat şi tot cu 40 kg a progresat şi la smuls. În total a avut un progres extraordinar, de 80 kg. Iar Mădălina Ţibichi, care va concura în continuare pentru CFR Iaşi, chiar dacă ea a fost selecţionată la Centrul Olimpic din Galaţi, deci a ajuns în lotul naţional al României de junioare II, a progresat şi ea cu 3 kg la aruncat, faţă de evoluţia ei din urmă cu două săptămâni. Sunt bucuros că avem sportivi valoroşi în lumea halterelor de la CFR Iaşi şi bine ar fi să avem şi sponsori la această nouă secţie a clubului nostru”.
Să menţionăm că antrenorul emerit Dănuţ Fron face în continuare selecţii pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, pentru copiii născuţi în perioada 1998-2002. Cei doritori să practice halterele pot trimite o solicitare pe adresa de email clubsportivcfr@yahoo.com, unde să-şi lase şi un număr de telefon, de contact.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu