marți, 9 octombrie 2012

Clubul de Dans Sportiv Nikons Iaşi, în recital la Cernăuţi şi Bucureşti


Cosmin Dorneanu-Andreea Bunduc

Nu cu mult timp în urmă, binecunoscutul club de dans sportiv NIKONS Iaşi (preşedinte: Mariana-Constantina Niculiţă) a participat la o competiţie internaţională la Cernăuţi (Ucraina), unde a reuşit rezultate promiţătoare pentru vârsta sportivilor ieşeni prezenţi în concurs. Clubul ieşean a fost prezent cu 4 perechi la competiţia de la Cernăuţi, care au reuşit următoarele rezultate:
- Cosmin Dorneanu-Andreea Bunduc (la clasa D, 12-13 ani): au pornit din semifinale, s-au calificat în finală şi s-au clasat pe locul 6;
- Mihai Raţă-Ana-Maria Ciobanu (clasa E, 12-13 ani): au pornit din semifinale, s-au calificat în finală şi s-au clasat pe locul 6;
- Andrei Badrea-Ştefana Balaur (clasa E, 10-11 ani): au pornit din semifinale şi s-au clasat pe locul 9;
- Răzvan Mereuţă-Georgiana Ambrono (clasa H, 10-11 ani): au pornit din sferturi, s-au calificat în semifinale şi s-au clasat pe locul 7, primul loc de sub linia finalei !
Referitor la participarea clubului NIKONS la turneul internaţional din Ucraina, preşedinta Mariana-Constantina Niculiţă ne-a declarat: “Sunt ţări, printre care şi Ucraina, unde la clasa E se danseaza tango în loc de vals wienez. La noi se danseaza vals wienez. Mihai Raţă şi Ana-Maria Ciobanu au dansat astfel, pentru prima dată la o competiţie, tango. Apoi Andrei Badrea şi Ştefana Balaur nu au dansat tango. Adică din cele 6 dansuri au dansat doar 5. Tocmai de aceea, rezultatele lor sunt remarcabile. Copiii au avut emoţii, le tremurau genunchii, nu înţelegeau nimic din ce se vorbea în jurul lor şi asta după un drum cu peripeţii. Când am intrat în Cernăuţi, am plătit un taxi să ne ducă la Sala Olimpia. Nu ştiu cum a fost posibil, chiar dacă a citit adresa pe invitatie, că şoferul ne-a dus pe strada Olimpia în loc de Sala Olimpia. Am străbătut oraşul de două ori. În cadrul competiţiei am fost întâmpinaţi cu mare prietenie şi în final suntem multumiţi de rezultatele obţinute, chiar dacă se putea şi mai mult !”.

* Medalie de argint la Cupa Alessia, din cadrul Cupei României de dans sportiv

Sportivii dansatori de la NIKONS Iaşi au participat recent şi la Cupa Alessia, din cadrul Cupei României, o competiţie la nivel naţional găzduită de Sala Rapid din Bucureşti.
Sportiva clubului NIKONS Iaşi, Raluca Avram, făcând pereche cu Alexei Melentii (de la CS IMPERIAL Iaşi) a parcipat la “Open Basic” (16-35 ani , standard şi latino), acolo unde, pornind din sferturile de finală a ajuns în marea finală şi s-a clasat pe locul 2 pe podium.
Alte rezultate obţinute de sportivii de la NIKONS Iaşi la competiţia din Capitală au fost:
- Cosmin Dorneanu - Andreea Bunduc (clasa D, 12-13 ani), într-un concurs cu 29 de perechi participante, s-au clasat sub linia finalei, pe un promiţător loc 8;
- Bogdan Albu-Talancă - Narcisa Păduraru (clasa E, 12-13 ani), într-un concurs cu 25 de perechi participante, s-au clasat pe un onorant loc 9.
În final, preşedinta clubului ieşean de dans sportiv NIKONS, Mariana-Constantina Niculiţă, a mai menţionat: “Din motive de ordin financiar, numărul perechilor participante la competiţii este foarte scăzut. Rareori când ele încep concursul din sferturile de finală. Din această cauză, trecerea într-o clasă valorică superioară durează mai mult. Toate perechile noastre se califică în finală la marea majoritate a competiţiilor la care participă. Dar, pentru a aduna 200 de puncte este nevoie de cel puţin 20 de deplasări. În altă ordine de idei, vreau să vă informez că vom mai deschide în Iaşi o sală de dans sportiv în cartierul Nicolina. Spaţiul se amenajează în acest moment şi dacă nu vom fi amânaţi de constructori, vom face inaugurarea sălii de dans sportiv NIKONS în ziua de 15 octombrie 2012”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu