luni, 1 aprilie 2013

Loc pe podium pentru CS Nikons Iaşi la concursul de dans sportiv din Ucraina


Nikons Iaşi - locul 3 la Cernăuţi

Perechea de dansatori sportivi Cosmin Dorneanu – Andreea Bunduc, de la CS Nikons Iaşi, a participat sâmbătă, pe 30 martie, la concursul internaţional “RATUSHA – 165” de la Cernăuţi, organizat sub egida Federaţiei de Dans Sportiv din Ucraina.
Tinerii sportivi ieşeni din grupa juniorilor I s-au clasat pe locul 3 la clasa D, la categoria 12-13 ani (din 13 perechi participante), iar la Open standard - 12-13 ani s-au calificat în finală, unde au ocupat un promiţător loc 7.
Despre Cosmin şi Andreea pot spune că a fost prima lor competiţie de Open şi prima calificare în finala unei competiţii de Open Internaţional, unde au concurat perechi din Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi România. De menţionat că, perechile de juniori I din Ucraina au participat şi la Campionatul Naţional Ucrainean de 10 dansuri, organizat în aceeaşi zi. Tot sâmbătă s-a desfăşurat şi o competiţie de ranking mondial - WDSF Youth. Competiţia de Open Internaţional la care au participat Cosmin şi Andreea a fost arbitrate de 9 arbitri cu licenţă WDSF, unul dintre aceştia fiind din România. Suntem foarte multumiţi de rezultatele lor şi considerăm că au fost rezultate apreciate cu obiectivitate. Cu excepţia arbitrului din Romania, care este posibil să fi văzut perechea noastră la competiţiile naţionale, nici un alt arbitru nu ne cunoaştea”, ne-a declarat preşedintele CS Nikons Iaşi, Mariana Constantina Niculiţă. 
Duminică, pe 31 martie, sportivii de la CS Nikons Iaşi au fost prezenţi la Festivalul Naţional de Dans Sportiv de la Suceava, acolo unde arbitrajul a lăsat de dorit ! Au concurat pentru CS Nikons Iaşi perechile Bogdan Talancă-Albu – Narcisa Păduraru, Cosmin Dorneanu – Andreea Bunduc, Andrei Badrea – Oana Anton.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute de perechea Dorneanu – Bunduc, clasată pe locul 4 la Basic Standard 12-13 ani şi locul 5 la Basic Latino 12-13 ani. Perechea Talancă-Albu – Păduraru s-a clasat pe locul 8 la Basic Standard 14-15 ani.
La Basic Standard 6-11 ani, pe locul 5 s-a clasat perechea Albert Cojocariu (Reflex Iaşi) – Ana Maria Ciobanu (Nikons Iaşi) şi aceeaşi pereche “mixtă” s-a clasat pe locul 2 la Clasa E 10-11 ani.
La Suceava arbitrajul a fost foarte subiectiv. Sau poate că din cauza arbitrajului incorect din zona Moldovei, numărul participanţilor să fi fost mai mic !? Cu siguranţă, regretăm că nu am ales să participăm la o competiţie din Bucureşti, Cluj etc. Dar, cu rezultate atât de diferite din cauza arbitrajului suntem obişnuiţi, păcat că suferă copiii şi sunt dezamăgiţi părinţii acestora. Pe site-ul FRDS se face referire la arbitrajul de la Campionatul European de Tineret Standard. Există totuşi un proverb: <vezi paiul din ochiul altuia, dar... > Sau poate c
ă lucrurile se vor schimba în bine în cele din urmă...”. ne-a mai declarat preşedintele CS Nikons Iaşi, prof. Mariana-Constantina Niculiţă.
De menţionat că sportivii de la CS Nikons Iaşi au în obiectiv şi participarea la Campionatul Naţional de 10 dansuri, Campionatul Naţional Under 21 şi Cupa Reflex, din 6-7 aprilie, de la Sala Polivalentă din Iaşi, concurs organizat de clubul Reflex Iaşi, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv.
DAN TEODORESCU
- NOTĂ: Fără nici o păcăleală de 1 aprilie, acesta este articolul cu nr. 1000 publicat pe "SPORT FAN CLUB", la doar 5 zile de împlinire a unui an de la debutul site-ului, vizionat până acum de 19.000 de cititori

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu