duminică, 18 ianuarie 2015

Penicilina Iaşi câștigă toate punctele la Craiova !


Bucuria de la vestiarele din Craiova !

Meciul de sâmbătă, de la Craiova, dintre SCM ”U” din localitate și Penicilina Iași, din cadrul primei etape a returului Diviziei A1 de volei feminin, avea valoarea unui derby pentru zona locurilor 7-12. Ieșencele și-au propus să câștige măcar un punct, cel pierdut pe teren propriu în tur, când au câștigat doar cu 3-2 în fața oltencelor. În aceste condiții, chimistele au început meciul în forță, surprinzându-și adversarul prin atacuri clare și rapide care s-au transformat în puncte. În consecință, Penicilina  a câștigat primul set cu 25-16.
Gazdele s-au regrupat în ”actul” al doilea și au încercat să anhileze tehnicitatea execuțiilor adverse. Au condus cu 12-6, dar elevele lui Rareș Puni au revenit la cârma partidei datorită jocului colectiv (13-12, 16-13 și 25-22) , fiecare jucătoare având o contribuție semnificativă. Punctul cedat la Iași de Penicilina fusese recuperat, iar SCM Craiova a crezut că le va putea obține măcar pe celelalte două și și-a adjudecat setul al treilea, unul foarte disputat, cu 25-22. Aceeași configurație a evoluției scorului a avut și cea de a patra ”rundă” în care ieșencele au avut un final mai limpede decât al adeversarei și și-au apropiat succesul cu 25-21.
Scor final: SCMU Craiova- Penicilina Iași 1-3 (16-25, 22-25, 25-22, 21-25) şi moldovencele câştigă toate cele 3 puncte puse în joc.
La obținerea victoriei au contribuit în egală măsură toate jucătoarele folosite: Mihaela Stângă -Andra Streșină, Simona Mocanu, Cristina Lungu, Melinda Sipoș, Ana Maria Berdilă - Diana Studineanu (libero). Au mai jucat Simona Filip și Ana Maria Ursache.
Fetele noastre au avut o evoluție frumoasă, dovedind că au calitățile necesare pentru a se impune și în meciuri pe muchie de cuțit, cum a fost acesta. Ele au dovedit și o dăruire extraordinară, făcând față cu brio momentelor în care adversarele au revenit în joc. Le felicit și sper să continue astfel prestații”, ne-a declarat Vasile Stângă, președintele ACS Penicilina Iași. 
La rândul său antrenorul principal Rareș Puni a mărturisit: Sunt fericit, cum să nu fiu. Numeroasele ore de antrenamente intense stau la baza acestei reușite. Le mulțumesc fetelor pentru angajament și vreau să oferit iubitorilor sportului ieșean și alte satisfacții”.
Penicilina Iași se află acum pe locul 8 în clasamentul Diviziei A1, cu 12 puncte. În rundele viitoare, pe teren propriu, Penicilina Iaşi se va confrunta cu două echipe extrem de puternice, ele fiind Ştiinţa Bacău (pe 24 ianuarie) şi CS Volei Alba Blaj (pe 26 ianuarie 2015).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu