sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Simona Halep a câştigat turneul de la Shenzhen


Sursa foto: WTA Shenzhen Open


Românca Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul unu, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Shenzhen (China), cu premii de 500.000 de dolari, după ce a trecut în finală de elveţianca Timea Bacsinszky (locul 47 WTA), cap de serie numărul 8, scor 6-2, 6-2. Halep a declarat că startul de sezon a fost fantastic pentru ea, subliniind că şi-ar dori să repete performanţa fostei jucătoare chineze Na Li, care s-a impus în 2014 la Australian Open, primul Grand Slam al anului.
Halep a obţinut al nouălea titlu al carierei, după un meci care a durat 62 de minute şi 49 secunde.
"A fost un început de an fantastic, mulţumesc fanilor că au venit să ne sprijine, a fost foarte bine pentru mine. Mi-ar plăcea să repet performanţa lui Na Li la Australian Open, vreau să iau fiecare meci în parte şi să fac un turneu bun la Melbourne, dar mai întâi mă gândesc la Sydney. Mulţumesc organizatorilor, românilor care au fost alături de mine şi echipei mele. Ne vedem anul viitor", a declarat Halep după ce a câştigat turneul de la Shenzhen.
Halep a fost premiată la Shenzhen de Na Li, fosta jucătoare chineză de tenis, care s-a retras din activitate anul trecut şi care are în palmares două titluri de Grand Slam, Roland Garros în 2011 şi Australian Open, în 2014.
Turneul de la Shenzhen este din categoria WTA International. Finalista a primit 180 de puncte WTA şi 55.323 de dolari, iar câştigătoarea (Simona Halep) 280 de puncte WTA şi 111.163 de dolari.
Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 19 ianuarie - 1 februarie, la Melbourne. (Sursa: Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu