sâmbătă, 22 septembrie 2012

Ceferiştii Daniel Mocanu şi Ionuţ Andronache, învinşi la Turneul Naţional de Toamnă "Under 22"



* La “Sala Grădinari” din Iaşi, într-o competiţie extrem de redusă numeric au avut loc întrecerile Turneului Naţional de Toamnă pentru tineret “Under 22” la box

Clubul Sportiv CFR Iaşi, prin secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi a avut doi pugilişti în competiţie, ambii la categoria 64 kg. În semifinale, ceferistul Daniel Mocanu a pierdut la puncte în faţa lui Marcel Arădoaie (Dinamo Bucureşti, care a făcut însă primi paşi în box la Iaşi), iar colegul Ionuţ Andronache a fost învins prin abandon în repriza a doua de către Marian Piţa (CSM Brăila).
La finalul competiţiei, Constantin “Tinu” Brânzei, antrenorul secund de box la CFR-CSŞ Unirea Iaşi ne-a declarat: “Arădoaie s-a impus la puncte în faţa lui Mocanu dupa un meci echilibrat. Daniel Mocanu are totuşi şanse mari la viitoarele Campionate Naţionale de Tineret, acesta putând accede chiar şi până în ultimul act al competiţiei, el fiind deja medaliat cu bronz la precedentul  Campionat Naţional. Apoi, Ionuţ Andronache a întâlnit un pugilist puternic, pe Marian Piţa, pierzând prin abandon. După o primă repriză foarte bună a sportivului nostru, condiţia fizică şi-a spus cuvântul, fapt ce ne-a determinat să oprim lupta. De apreciat totuşi dorinţa lui Andronache de a participa la competiţie, el venind după  o vacanţă de 2 luni, în care antrenamentul l-a lăsat pe locul al doilea, pe primul plan fiind serviciul ocazional pe care l-a avut, dat fiind situaţia financiară precară a acestuia, care este nevoit să lucreze pe perioada vacanţei pentru a se putea întreţine”.
Ambii sportivi ceferişti prezenţi la competiţia de box din Sala Grădinari sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Iaşi.
Să mai menţionăm că secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi transmite sincere condoleanţe familiei Iftimie, pentru recenta pierdere suferită. La antrenamentul de miercuri după-amiază, în urma efortului făcut, antrenorul de box Doru Iftimie, de la CSM Suceava, a avut un atac de cord şi cu toate intervenţiile de resuscitare a medicilor, acesta a decedat.
Secţia de box CFR-CSS Unirea Iaşi, prin antrenorul Nicu Brânzei,  care a participat astăzi la slujba de înmormântare, a depus o coroană de flori la cimitir. Dumnezeu să-l Odihnească în pace !

* S-a fixat programul turneului internaţional de box “Memorialul Iosif Mattes” de la Iaşi

Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi organizează în perioada 20-21 octombrie 2012 ediţia a XII-a a turneului internaţional de box denumit ”Memorialul Iosif Mattes”.
Competiţia va avea loc la Sala Polivalentă din Iaşi, după următorul program:
- Sâmbătă, 20 octombrie 2012:
ora 08.00: Cântarul oficial şi şedinţa tehnică, la vestiarele Sălii Polivalente;
ora 16.00: gala I (semifinale);
-Duminică, 21 octombrie 2012:
ora 10.00: gala a II-a (finale).
Vineri, pe 19 octombrie, începând cu ora 13.00, va avea loc depunerea unei coroane de flori la mormântul regretatului antrenor de box Iosif Mattes, la Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari. Va urma apoi conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei, în jurul orei 14.30.
Persoana de contact pentru competiţia din luna octombrie 2012 este antrenorul de box Nicu Brânzei, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi – care poate fi contactat la tel. 0740.245141.
Cazarea delegaţiilor participante la competiţie se va face la Hotelul SPORT, de lângă Sala Polivalentă din Iaşi, pentru 2 nopţi cazare (intrare pe 19 octombrie şi ieşire pe 21 octombrie 2012).
Turneul va fi structurat pe 12 categorii de greutate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori, cu participarea a câte patru boxeri la fiecare categorie.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu