joi, 27 septembrie 2012

Nu ne interesează Cupa României: CSMS Iaşi – Astra Giurgiu 1-4 (1-0)


Fază de joc din meciul CSMS Iaşi-Astra Giurgiu
Partida de joi, de pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou a avut un final numai bun pentru cei ce iubesc pariurile sportive: 1 la pauză, 2 la final, cu 3 goluri diferenţă în favoarea oaspeţilor ! În repriza secundă, elevii lui Liviu Ciobotariu i-au dat dreptate antrenorului, care a declarat înaintea disputei că ieşenii sunt mai interesaţi în salvarea de la retrogradare din campionat şi mai puţin de Cupa României. Astfel, în meciul din 16-imile de finală ale Cupei României, pe teren propriu, CSMS Iaşi a pierdut cu 1-4 (1-0) confruntarea din această după-amiază cu Astra Giurgiu (ex-Ploieşti), golurile meciului fiind reuşite de Herghelegiu ‘9, respectiv Tembo ’50, Găman ’61, Ivanovski ’65, Fatai ’87.
În min. 6, Onofraş a şutat în bara porţii giurgiuvene, iar în min. 56, Găman a expediat peste poarta gazdelor o lovitură de la 11 metri. În min. 67 ieşeanul Creţu a fost eliminat pentru un fault dur asupra lui Enache.
Au evoluat echipele:
- CSMS Iaşi: Irimia - Creţu, R. Tincu, Avrămia, Ţigănaşu ('57 - Gorovei) - Petrovic ('62 - Semenenko), Vladu - Onofraş,  Cl. Tudor, Keita ('17 - Ciucur) -  Herghelegiu.  Antrenor: Liviu Ciobotariu.
- Astra Giurgiu: Gavrilaş - Enache, Nogo ('34 - Găman), Ben Youssef, J. Morais - Tembo, Seto ('82 - Ben Djemia), Vădrariu ('37 - Fatai), Distefano -  Budescu - Ivanovski. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
După partida din Copou, antrenorul echipei ieşene, Liviu Ciobotariu, a declarat: "Am vrut să joc cu tinerii şi cu jucătorii pe care am contat mai puţin, am şi anunţat acest lucru, însă m-am răzgândit înaintea jocului. M-am gândit că o victorie cu Astra ne poate ridica moralul în perspectiva jocului cu Severinul, de duminică. Am făcut o primă repriză reuşită, iar în a doua am căzut fizic. A mai venit şi eliminarea fotbalistului Creţu, de la echipa naţională, care a avut evoluţii strălucitoare în ultimele jocuri şi totul s-a terminat... Pe Gorovei nu-l condamn că a avut mingea în picior şi de la el s-a făcut 3-1. Mă bucur că am câştigat un jucător, pe Avrămia, care e un băiat de mare caracter. Eu m-am nimerit în mijlocul uraganului, iar echipa e singură, doar cu mine. Scoateţi armele şi trageţi! Acum e o atmosferă de înmormântare în vestiar. Cu Severinul, învingem sau murim !".

* Echipa lui Hagi, eliminată la Brăila la loviturile de departajare

Într-un alt joc de joi, din Cupa României, divizionara din liga a doua, CF Brăila a învins cu scorul de 6-5 (0-0, 0-0, 0-0) pe Viitorul Constanţa, în urma loviturilor de departajare de la 11 metri. Încă din prima repriză, ambele echipe au avut câte un jucător eliminat, ei fiind Ignat (min. 19), respectiv Turcu (min. 24). Chiar de ziua sa, Cristocea (Viitorul) a ratat un penalty în min. 20.
La loviturile de departajare de la 11 metri, situaţia s-a prezentat astfel: Ochia (Brăila) transformă (1-0), Vaştag (Viitorul) ratează, D. Sînmărtean (Brăila) transformă (2-0), Benzar (Viitorul) reduce din diferenţă (2-1), Puşcaşu transformă (3-1), Gavra marchează (3-2), Buzbuchi (Viitorul) apără lovitura lui Pungă, Herea (Viitorul) egalează (3-3), Bălţoi readuce Brăila în avantaj (4-3), Cârstocea menţine Viitorul în meci (4-4), Ivan îl învinge cu emoţii pe Buzbuchi (5-4), Vână marchează la doar 17 ani (5-5), Spiridon transformă pentru 6-5, constănţeanul Bălaşa trimite în bară şi izbucneşte în lacrimi, iar CF Brăila se califică în optimile de finală.
Ultimele două partide de astăzi sunt Rapid - Olimpia Satu Mare, (este 6-0 în min. 81, prin golurile marcate de Ioniţă ‘25, ’31, Renan ‘36, ’54, ’72, Ciolacu ‘75 şi giuleştenii nu pot rata calificarea în optimi) şi Steaua - FCM Târgu Mureş (de la ora 21.30).
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu