sâmbătă, 15 septembrie 2012

Meci dificil pentru CSMS Iaşi în prima rundă din Liga I de futsal



NELU STANCEA

* Marţi, pe 18 septembrie, de la ora 20.00, într-un meci televizat în direct pe Digi Sport 2, nou promovata CSMS Iaşi va evolua pe teren propriu (Sala Polivalentă) împotriva formaţiei ACS Odorheiu Secuiesc (locul 3 la ultima ediţie de campionat), în runda inaugurală din prima ligă de futsal / fotbal în sală.

Intrarea spectatorilor la Sala Polivalentă la meciul menţionat anterior va fi liberă, ca un cadou oferit fanilor acestui frumos sport la prima apariţie pe teren propriu a CSMS-ului, la debut în prima ligă de futsal. Arbitrii asistenţi ai jocului de la Iaşi vor fi Sebastian Capţan şi Doru Balmuş, iar „rezerva” va fi Marian Carp, toţi din Galaţi. Observatorul partidei va fi Robert Ghioane, din Bacău. Până în prezent, din etapa I s-a disputat un singur meci, KSE Târgu Secuiesc - United Galaţi 6-8 (2-3).
Duminică, pe 16 septembrie, sunt programate partidele:
- Ora 16:00: Inter Teliu Braşov - FC Progresul Focşani;
- Ora 18:00: Spicom Sfântu Gheorghe - CS DAVA Deva.
Luni, pe 17 septembrie, de la ora 17:00, se va juca CITY'US Tg. Mureş (campioana naţională en-titre) - CFF CLUJANA Cluj.
Va sta echipa ACS Smart Ionescu Bucureşti, fostă Dunărea Turris Turnu Măgurele.
Pentru importantul meci de marţi, din Sala Polivalentă, CSMS Iaşi se pregăteşte în Sala LPS din Dealul Copoului, acolo unde sub comanda antrenorului principal Nelu Stancea este prezent tot lotul de 12 jucători. “Doresc să formăm la Iaşi o echipă de primele locuri, iar peste 1-2 ani să terminăm chiar pe podium. Ne interesează în acest sezon să ajungem la turneul play-off, deci în primele opt echipe din campionat. Jucătorii din lot care au mai jucat şi minifotbal la Iaşi vor rămâne acum doar în formaţia noastră de futsal !”, ne-a declarat Nelu Stancea, care are următoarea fişă biografică: născut la Bucureşti în data de 20 octombrie 1967, fost vicecampion de futsal cu Concordia Chiajna şi a promovat echipa din Turnu Măgurele în prima ligă, pe post de antrenor. Fost jucător la Venus Bucureşti, a fost primul portar al echipei naţionale al României de futsal, iar apoi a participat la Campionatele Europene din 2007, din Portugalia şi din 2012, din Croaţia în calitate de antrenor secund.

Să mai menţionăm că antrenorul secund al echipei ieşene de futsal, Florin Nichifor (născut la data de 21 septembrie 1971, lector universitar doctor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi) are în palmares două titluri de campion naţional universitar la fotbal în sală cu echipa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (2011 şi 2012) şi a promovat pe CSMS Iaşi în prima ligă, după numai un an de activitate. „Avem nevoie de performanţă şi vrem să rămânem în primele opt la primul an de activitate în prima ligă, apoi, peste un sezon, să ne clasăm mai sus, în careul de aşi şi poate chiar pe podium. Ne bazăm pe tinerii sportivi ieşeni, deoarece CSMS este o echipă studenţească !”, a mai declarat lector univ. dr. Florin Nichifor.  

* CSMS Iaşi vrea să facă performanţă cu echipa de futsal

Echipa de futsal CSMS Iaşi


Pentru sezonul 2012-2013, nou promovata în Liga I de fotbal în sală / futsal, CSMS Iaşi, va avea următoarea componenţă:
- Preşedinte executiv: Florin Prunea
- Vicepreşedinţi: Mircea Ursu şi Cristi Stărică
- Team manager: Ionel Popa
- Antrenori: Nelu Stancea (principal) şi Florin Nichifor (secund)
- Maseur: Marius Bosoi
- Ofiţer de presă: Dan Teodorescu
Lotul lărgit de jucători are următoarea alcătuire:
PORTARI:
- Marius Daniel Chiriac:
S-a născut la la 21 octombrie 1989 şi în prezent este student al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Copou. Este campion naţional universitar la fotbal în sală în ediţia 2011-2012. A mai jucat la CFR Paşcani.
- Ioan Grigoraş:
S-a născut la 29 septembrie 1969. A făcut junioratul la Politehnica Iaşi. A evoluat la echipele Politehnica Iaşi, Gloria Buzău, Speranţa Nisporeni şi Unisport Chişinău (ultimele două din Rep. Moldova). A evoluat în fotbalul din Rep. Moldova timp de 14 ani în prima ligă, este maestru al sportului în Rep. Moldova şi declarat cel mai bun portar timp de 5 ani !
JUCĂTORI DE TEREN:
- Sebastian Cărare:
S-a născut la data de 14 mai 1988. Este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. A mai jucat fotbal la Politehnica II Iaşi.
- Narcis Florin Cataramă:
S-a născut la data de 7 iulie 1989. Este licenţiat al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. A făcut junioratul la Politehnica Iaşi, a jucat apoi fotbal la Politehnica II Iaşi, în Liga a III-a şi joacă futsal la CSMS Iaşi. Este dublu campion naţional universitar la futsal în ediţiile de campionat 2010-2011 şi 2011-2012. Are în palmares un premiu special pentru cel mai bun jucător la Campionatul Universitar de futsal din ediţia 2011-2012.
- Andrei Despan:
S-a născut la 29 iulie1989. A absolvit Liceul Gheorghe Asachi şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. A jucat fotbal la Politehnica Iaşi.
- Ciprian Ioan Bucovanu:
S-a născut la 22 februarie 1986, la Paşcani (jud. Iaşi). A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Este subofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi. A jucat fotbal la Laminorul Roman (2005-2007, din care 2005-2006 în Liga a II-a), CFR-CSM Paşcani (2007-2012 în Liga a III-a), este campion naţional la fotbal pe teren redus cu echipa LPS Roman în anul 2004.
- Liviu Ruxandari:
S-a născut pe 2 mai 1993. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi a fost jucător de fotbal la LPS Iaşi.
- Radu Pisică:
S-a născut la data de 28 noiembrie 1992. A făcut junioratul la CS Noua Generaţie Iaşi, în perioada 2003-2011 cu prof. Sorin Ştefan.
- Radu Andrei Guţu:
S-a născut la data de 21 noiembrie 1988. A început fotbalul în anul 2000 la clubul Noua Generaţie Iaşi, unde i-a avut antrenor pe Mihai Romilă şi Nucu Antohi. În 2004, după campania Gillette în toată ţara, a fost ales în primii “11” pentru a se pregăti timp de 1 an la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, din Craiova. A mai jucat fotbal la Politehnica II Iaşi, CFR Paşcani, FC Botoşani, Petrotub Roman şi futsal la CSMS Iaşi. Este student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului. Îi place sportul, dansul şi excursiile la munte !
- Ştefan Adrian Tudorache:
S-a născut la data de 22 decembrie 1977. Este licenţiat al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi în 2010, iar în prezent este funcţionar public la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. A făcut junioratul la LPS Iaşi, în perioada 1992-1996. A evoluat la echipele de fotbal Telecom Iaşi, RATC CFR Moldova Iaşi.
- Ciprian Brighiu:
S-a născut la data de 9 octombrie 1980. A făcut junioratul la LPS Iaşi şi a fost componentul naţionalei de fotbal a României - UEFA 1998. În perioada 2000-2005 a jucat fotbal la Poli Unirea Iaşi, iar în intervalul de timp 2005-2007 a jucat fotbal în Finlanda, la echipele TP 47, Mikkeli şi FC Warkaus. A mai jucat fotbal la Gloria Buzău şi la formaţia Zakho (Irak, în 2010).
- Dragoş Andrei Baciu:  
S-a născut la data de 27 noiembrie 1992. A jucat fotbal la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi, unde a fost şi elev.
În pauza meciului de duminică, 16 septembrie, de pe stadionul din Copou, dintre CSMS Iaşi şi Steaua Bucureşti, lotul formaţiei de fotbal în sală al gazdelor ieşene va fi prezentat publicului spectator.
În etapa a doua din Liga I de futsal, CSMS Iaşi va evolua în deplasare, în faţa formaţiei CFF Clujana Cluj.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu