marți, 25 septembrie 2012

În minifotbalul european: România, mai sus decât Italia, Germania şi Anglia !



În sport, avem şi noi eroii noştri ! Românii care joacă minifotbal, un sport asemănator fotbalului, dar care se dispută pe terenuri cu gazon artificial de mai mici dimensiuni şi cu reguli specifice, se pot lăuda cu al treilea titlul continental, câştigat de data aceasta într-o atmosferă electrizantă care dovedeşte că acest sport a adunat, deja, foarte mulţi admiratori. Naţionala României de minifotbal a terminat învingătoare în Campionatul European de Minifotbal – Mini-EURO Moldova 2012, disputat în urmă cu câteva zile la Chişinău, la capatul unei competiţii care s-a disputat chiar în centrul oraşului, pe un teren special amenajat chiar în Piaţa Operei Naţionale.
"Echipa României a făcut istorie aici, în Republica Moldova, pentru că am devenit pentru a treia oara consecutiv campioni europeni, o performanță care cred că va fi imposibil de egalat vreodată", a spus Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, dar şi al Federaţiei de Minifotbal din România.
Turneul a reunit cele mai bune 16 echipe de minifotbal din Europa, printre care Anglia, Germania, Turcia, Italia, Kazahstan, Cehia, Muntenegru şi multe altele. România a avut un parcurs dificil, dar a crescut de la meci la meci şi a reuşit o finală de vis, în care a câştigat absolut meritat meciul cu Muntenegru. "Cea mai grea partidă a fost cea cu Republica Moldova, din sferturile de finală, când ştiind că trebuie să câştigăm ca să mergem mai departe, ne părea rau că trebuie să învingem echipa Moldovei", a declarat Tiberiu Lajos, fostul arbitru internaţional care are acum trei trofee împreună cu echipa României de minifotbal, în calitate de antrenor. Meciul cu gazdele a fost un adevărat spectacol din toate punctele de vedere, mii de basarabeni susţinând deopotrivă echipa Moldovei, dar şi pe cea a României. 
Un alt succes formidabil al nostru este câştigarea de către braşoveanul Adrian Călugăreanu al titlului de cel mai bun jucător al campionatului european. Braşoveanul în vârstă de 24 de ani s-a remarcat în mod deosebit dintre sutele de sportivi veniţi la Chişinău, fiind un real semn de întrebare de ce acest mare talent nu a fost băgat în seamă niciodată în fotbalul profesionist. Minifotbalul este o disciplina dedicată exclusiv amatorilor, în campionatele locale din Romania activând peste 35.000 de jucători legitimaţi, tineri şi mai puţin tineri, printre care şi mulţi foşti divizionari A, ca şi membri ai echipei naţionale de fotbal a României. Pe plan continental, minifotbalul este practicat de peste 600.000 de jucatori, iar faptul că ţara unde acest sport este cel mai dezvoltat - Anglia - nu a reuşit nici măcar să iasă din grupe la acest campionat european, face ca victoria României să fie cu atât mai valoroasă. "Suntem extrem de mândri de noi, de România, de spectatorii din Chişinău care ne-au purtat pe aripile victoriei meci de meci", a spus şi Cristian Popa, căpitanul formaţiei noastre, un tânăr care în viaţa de zi cu zi este avocat la Timişoara, iar în timpul liber iată că reuşeşte, alături de alţi băieţi minunaţi ca şi el, să aducă glorie României.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi: E-mail: office@campionateminifotbal.ro, tel.: 0723.16.50.32 sau 0741.799.932 - Răzvan Burleanu, Preşedinte - Federaţia de Minifotbal din România.
TEXT PRELUCRAT DE DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu