vineri, 7 septembrie 2012

Tallinn, primul obstacol în drumul către Rio de Janeiro


* În grupa D a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014, vineri seară este programat meciul Estonia - România, care va debuta la ora 21:00 şi va putea fi vizionat pe TVR 1 


În perioada următoare, trupa lui Victor Piţurcă va juca două partide de început în cadrul preliminariilor europene ale Cupei Mondiale de fotbal din 2014, cu turneul final în Brazilia, mai precis la Rio de Janeiro. România va juca cu Estonia în deplasare şi cu Andorra pe teren propriu, două partide în care ne dorim 6 puncte şi putem chiar să le obţinem ! Victor Piţurcă consideră partida de astăzi, de la Tallinn, ca fiind una de importanţă majoră, el declarând următoarele:  Avem nevoie de un rezultat bun vineri, care să creeze pentru mai departe o atmosferă favorabilă. Suntem extrem de concentraţi. Nu va fi uşor, dar vom face tot ce trebuie pentru a obţine primele trei puncte în această campanie. Olanda şi Turcia rămân principalele favorite, noi cu Estonia şi Ungaria vom fi outsideri. Cred că Estonia va fi un adevsar dificil”.
Victor Piţurcă a mai afirmat că România a ajuns pe locul 57 în clasamentul FIFA din cauza rezultatelor din ultimii doi ani, însă a precizat că echipa naţională va urca în această ierarhie. “Am ajuns sub Estonia în clasamentul FIFA din cauza meciurilor din urmă cu doi ani de zile, când nu eram eu la naţională. În ultimul timp, naţionala a strâns puncte şi o să tot urce. De când am revenit, am pierdut doar cu Belgia şi Slovenia. Cifrele demonstrează aceste lucruri”, a adăugat Piţurcă.
Din tabăra gazdelor, selecţionerul Estoniei, Tarmo Ruutli, a declarat într-o conferinţă de presă că echipa României este un adversar mai agresiv şi mai puternic decât naţionala Poloniei, pe care a întâlnit-o de curând într-un amical, dar că orice este posibil în această partidă. “Avem aşteptări rezonabile. Totul începe de la linia de start, nu există garanţii în fotbal. Nu este o cursă în care cel mai bun câştigă întotdeauna. Depinde de forma de moment, de ziua pe care o prinzi. Vrem să jucăm un fotbal de calitate. Că asta nu garantează mereu un rezultat pe măsură, se întâmplă adesea în fotbal. Nu trebuie să fim nici prea încrezători şi optimişti, toată lumea are şanse. România este o echipă mult mai agresivă şi mai puternică decât Polonia (NR - ultimul adversar al naţionalei Estoniei, care a câştigat cu 1-0 amicalul din 15 august). Oricum, nimic nu este imposibil, trebuie să profităm de oportunităţile pe care le vom avea”, a spus Ruutli, potrivit publicaţiei Sport.
Să menţionăm că România şi Estonia s-au întâlnit doar de doua ori până acum. Prima data, în 1937, la Tallinn, în cadrul unui turneu baltic, în care estonienii au învins echipa lui Baratky şi Bodola cu 2-1 (ultimul, fiind autorul golului românesc, la 2-0 pentru gazde). A doua întâlnire a fost un meci amical disputat în 1999, la Bucureşti, în care Victor Piţurcă a introdus în teren nouă debutanţi, unul dintre ei, Ionel Ganea, stabilind scorul final de 2-0, pentru tricolori.
În meciul din această searaă de la Tallinn, arbitrat de sârbul Milorad Mazic, formaţiile probabile sunt următoarele:
- Estonia: Pareiko - Jaager, Rahn, Klavan, Kruglov – Dmitrijev - Puri, Vassiljev, Kink – Oper, Ojamaa.
Rezervele gazdelor sunt Lepmets (portar), apoi Morozov, Teniste, Vunk, Lindpere, Mosnikov, Purje.
- România: Pantilimon - Luchin, Chiricheş, Goian, Raţ - Bourceanu, C. Lazăr - Torje, Grozav, Tănase - Marica.
Rezervele echipei României sunt Lobonţ (portar), apoi Măţel, Găman, Pintilii, Maxim, Rusescu. M. Niculae. 
Meciul cu Estonia, de pe stadionul "A Le Coq" din Tallinn, este al 633-lea, , din palmaresul echipei naţionale a României. Tricolorii au câştigat 279 de partide, au încheiat 159 la egalitate şi au pierdut 194 de meciuri până acum.
În grupa D, grupa României, se mai joaca meciurile Andorra - Ungaria (ora 21:30) şi Olanda - Turcia (ora 21:30, în direct pe Digi Sport 2).
Celelalte partide de vineri şi sâmbătă din zona europeană sunt:
- Grupa A: Croaţia - Macedonia, Ţara Galilor - Belgia, Scoţia - Serbia (mâine);
- Grupa B: Malta - Armenia, Bulgaria - Italia (de la ora 21:45 pe Dolce Sport 2), Danemarca - Cehia (mâine);
- Grupa C: Kazahstan - Irlanda, Germania – Ins. Feroe;   
- Grupa E: Slovenia - Elveţia, Islanda - Norvegia, Albania – Cipru;
- Grupa F: Rusia - Irlanda de Nord, Azerbaidjan - Israel, Luxemburg – Portugalia;
- Grupa G: Liechtenstein - Bosnia-Hertegovina,  Lituania - Slovacia, Letonia – Grecia;
- Grupa H: Muntenegru - Polonia, Republica Moldova – Anglia (ora 21:45, pe stadionul Zimbru din Chişinău);
- Grupa I: Georgia - Belarus, Finlanda - Franţa.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu