marți, 11 septembrie 2012

Victorie normală pentru trupa lui „Piţi”: România - Andorra 4-0



Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Andorrei cu scorul de 4-0 (2-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014.
România a câştigat meritat, prin golurile marcate de Gabriel Torje (min. 29), Costin Lazăr (min. 44), Valerică Găman (min. 90) şi Alexandru Maxim (min. 90+3).
Surprinzător, Andorra a început mult mai bine meciul şi a avut primele situaţii de poartă, prin Lorenzo (‘4) şi Lima (‘7), dar loviturile lor de cap nu au nimerit ţinta. Prima şansă a tricolorilor a venit în min. 8, când Marica a fost aproape de gol, dar nu a reuşit să trimită spre poartă. Jocul a trenat multă vreme, jucătorii lui Piţurcă nu au găsit soluţii pentru a desface apărarea oaspeţilor, iar ocaziile clare de gol au fost destul de rare. Marica a tras într-un adversar (‘23), după care Lazăr a tras periculos de la distanţă (‘27).
România a deschis scorul în min. 29, la capătul unei faze prelungite de atac, balonul trecând pe la Tănase, Grozav şi Marica înainte de a ajunge la Torje, care a înscris la colţul lung.
Grozav a irosit trei situaţii mari de gol în min. 34, 38 şi 39, nereuşind să marcheze din poziţii excelente. Al doilea gol al echipei noastre a venit în min. 44, când Lazăr l-a învins pe Gomes cu un şut de la distanţă.
În repriza a doua, Lima a fost aproape de autogol în min. 60, dar Gomes s-a opus reluării sale nefericite. Andorra a avut şi ea o şansă notabilă, prin Pujol, în min. 70. România a mai avut o ocazie pe final, prin Lazăr, al cărui şut de la circa 26 de metri a fost respins de Gomes (‘88). Al treilea gol, norocos, a venit în min. 90, când Torje a executat o lovitură liberă, Găman a trimis cu capul spre poartă, iar mingea din bară l-a lovit pe portarul Gomes şi a intrat în plasă: 3-0. Maxim a făcut o fază splendidă, care a salvat spectacolul pe final, marcând primul său gol la naţională după o cursă remarcabilă: 4-0 (‘90+3).
Victorie clară a tricolorilor, dar jocul în partea secundă a fost chiar mai slab ca în prima repriză.
Selecţionata României, antrenată de Victor Piţurcă, a utilizat echipa: România: Lobonţ (Tătăruşanu ’46) - Măţel, Chiricheş, Găman, Raţ - Bourceanu, C. Lazăr - Torje, Grozav, Tănase (Maxim ’80) – Marica (Rusescu ’54). Rezerve neutilizate: Luchin, M. Niculae, Pantilimon, Pintilii. A. Popa, Sălăgeanu, Voiculeţ.
Jocul a fost condus de o brigadă din Muntenegru, alcătuită din Pavle Radovanovici la centru, ajutat de Dragan Vujovici şi Veselin Radunovici, în timp ce Jovan Kaludjerovici a fost rezervă.
În calitate de Comisar FIFA a fost delegat Steen Michael Dahrup (Danemarca), iar observator de arbitri a fost Vladimir Petrov (Ucraina).
România şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a aduna şase puncte din primele două meciuri ale campaniei de calificare la CM 2014. Va urma "dubla" cu Olanda şi Turcia, cele mai puternice adversare din Grupa D a tricolorilor.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu