marți, 4 septembrie 2012

Componenţa echipei României pentru întâlnirea cu Finlanda din Cupa Davis


Victor Crivoi şi Boris Pashanski la arenele CFR Iaşi
Jucătorii Horia Tecău, Florin Mergea, Victor Crivoi şi Marius Copil vor reprezenta România împotriva Finlandei în întâlnirea pentru menţinerea în grupa I a zonei euro-africane a Cupei Davis, care se va disputa în perioada 14-16 septembrie, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.
Horia Tecău este pe locul 5 în clasamentul de dublu, iar Florin Mergea se află pe poziţia 102 ATP la dublu. La meciurile de simplu, România va fi reprezentată de Victor Crivoi (366 ATP) şi Marius Copil (217 ATP).
Căpitanul nejucător al Finlandei, Kim Tiilikainen, se va baza pe Jarkko Nieminen (42 ATP la simplu şi 180 la dublu), Harri Heliovaara (257 ATP la simplu şi 159 la dublu), Timo Nieminen (341 ATP la simplu şi 392 la dublu) şi Micke Kontinen (921 ATP la simplu şi 762 la dublu).
Marius Copil este singurul dintre jucătorii români convocaţi care s-a mai întâlnit cu unul dintre tenismenii finlandezi în turneele ATP. În 2011, Jarkko Nieminen se impunea în primul tur la Stockholm, cu scorul de 6-3, 7-6 (4), în faţa lui Copil. Meciul a avut loc pe hard.
Au răspuns afirmativ convocărilor pentru Cupa Davis şi jucătorii români Petru-Alexandru Luncanu şi Andrei Dăescu.
De menţionat că românii Victor Hănescu şi Adrian Ungur au declinat participarea la întâlnirea cu Finlanda. "Am purtat discuţii cu cei doi şi s-au decis să nu participe, spunând că îşi continuă sezonul pe zgură", a confirmat căpitanul nejucător al României, Ciprian Porumb.
Adrian Ungur (nr. 110 ATP) şi Victor Hănescu (102 ATP) vor participa, în schimb, la “BRD Braşov Challenger”, la care au fost desemnaţi printre favoriţii principali ai turneului. Competiţia are loc între 2 şi 9 septembrie, fiind dotată cu premii totale de 30.000 de euro plus ospitalitate. La acelaşi turneu participă şi Marius Copil, Petre Alexandru Luncanu, Florin Mergea şi Andrei Dăescu, care însă au fost de acord să joace şi pentru România în confruntarea de la Cluj, cu Finlanda, din Cupa Davis. De menţionat că tenismenii Florin Mergea, Marius Copil, Victor Crivoi şi Petru-Alexandru Luncanu au participat în anii anteriori, iar ultimii doi şi în acest an, la turneele internaţionale ITF din Circuitul FRT PRO organizate şi găzduite în propria arenă de CS CFR Iaşi şi denumite Trofeul Municipiului Iaşi. Tot la Braşov evoluează şi sârbul Boris Pashanski, cel care s-a impus în luna august 2012, în finala probei de simplu de la arenele CFR Iaşi, în faţa românului Victor Crivoi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu