sâmbătă, 8 septembrie 2012

Meci oficial, devenit „amical”, la arena de popice din Câmpia Turzii



* Deoarece gazdele de la CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii nu au putut prezenta arbitrului principal Gheorghe Blasicz un act oficial din care să rezultate omologarea arenei de popice din Câmpia Turzii pentru sezonul 2012-2013, marele derby dintre CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii şi CFR Olimpia ACB Iaşi s-a transformat într-un simplu joc amical, în care oaspeţii moldoveni au evoluat fără cinci titulari

În etapa a II-a a Diviziei Naţionale masculine de popice, arena din Câmpia Turzii trebuia să găzduiască sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 10.00, tradiţionalul derby ceferist dintre gazdele de la CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii şi CFR Olimpia ACB Iaşi. Numai că, partida respectivă s-a transformat doar într-un joc amical, deoarece gazdele ardelene nu au putut prezenta un act oficial de omologare a arenei „fără plăci” din Câmpia Turzii pentru sezonul 2012-2013 şi în acest caz arbitrul principal Gheorghe Blasicz (Mediaş) a aplicat strict şi corect regulamentul în vigoare şi nu a dat drumul jocului oficial ! Iar în cazul prezentat anterior, în regulamentul Campionatului Naţional pe echipe – Divizia Naţională seniori (masculin + feminin), ediţia 2012 – 2013 se spune următoarele:
- Pct. 2.2: Echipele participante la Campionatul Naţional — Divizia Naţională sunt direct răspunzătoare de organizarea şi desfăşurarea etapelor competiţionale, de asigurarea bazei materiale (arenă, materiale de joc), precum şi de comportamentul spectatorilor prezenţi în sala de joc.
- Pct. 2.4: Federaţia Română de Popice –Bowling respectă regulamentul Federaţiei Internaţionale (WNBA) şi îşi adaptează corespunzător regulamentele proprii.
- 6.1: Toate întâlnirile se vor desfăşura conform calendarului intern şi internaţional 2012 -2013. Ora oficială este 10.00. Întâlnirile se vor desfăşura în următoarele condiţii: - Feminin pe  2,  4 sau 6 piste; - Masculin pe 2, 4 sau 6 piste.
Toate arenele de joc pentru C.N. pe echipe trebuie să fie dotate cu ridicare automată, piste din plastic şi material de joc regulamentar
(omologate).
- 6.2: Omologarea arenelor se va face la prima etapă jucată acasă de către arbitrul principal. Toţi posesorii de arene vor pune la nivel omologabil arenele de joc.
- 6.3: Nerespectarea observaţiilor privind omologarea arenei de către echipa gazdă, arbitrul principal nu va da drumul la joc, dând forfait  acesteia.
Meciul de sâmbătă, de la Câmpia Turzii, a fost al treilea în acest sezon competiţional pe respectiva arenă, care nu a fost omologată de arbitrul Petre Micle (Oradea) nici la prima rundă a seniorilor (1 septembrie) şi nici în prima etapă a juniorilor (29 august), arbitrul menţionat, care a împlinit deja 70 ani la mijlocul acestui an, fiind desemnat să conducă ambele confruntări.
Referitor la acest caz petrecut astăzi pe arena din Câmpia Turzii am consemnat următoarele declaraţii:
- Gheorghe Blasicz (arbitrul principal): “Am cerut în debutul partidei un act oficial de omologare a arenei, iar gazdele nu au avut ce să-mi arate ! În acest caz, nu am completat centralizatorul cu rezultatele din meciul care a urmat şi pe care eu l-am considerat unul amical, de pregătire, ambele formaţii urmând a reprezenta România în cupele europene. Nu ştiu de ce arbitrul Petre Micle nu a omologat arena din Câmpia Turzii în primele două partide pe care le-a arbitrat aici şi nu ştiu cine l-a delegat pe domnul Petre Micle să conducă aceste partide, deoarece el a împlinit deja 70 ani şi în acest caz, conform regulamentelor internaţional pe care Federaţia Română de Popice-Bowling trebuie să le aplice, el nu mai avea dreptul să arbitreze din prima zi a depăşirii vârstei de 70 ani şi asta s-a întâmplat în iunie 2012. Nu mai vreau să intru în polemică cu nimeni, eu mi-am făcut datoria regulamentară şi raportul de arbitraj îl voi trimite la federaţie, care va lua decizia finală în acest caz !”;
- Grigore Blaga (antrenor principal la CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii): „Noi jucăm la Câmpia Turzii pe o arenă închiriată şi administratorul de aici, antrenorul Emil Gabor nu a mai găsit actul de omologare al arenei, care trebuia prezentat domnului arbitru Blasicz. În primele etape din acest sezon, domnul arbitru Petre Micle nu ne-a cerut nici un act de omologare al arenei. O copie a omologării trebuie să fie însă şi la federaţia noastră din Bucureşti, dar după câte ştiu eu, în acest sezon nu s-a făcut nici un proces verbal de omologare a arenei. În arenă erau într-adevăr două tipuri de bile de joc, dar ambele erau regulamentare. Nu ştiu ce rezultat va fi în acest caz în meciul nostru contra ieşenilor, dar cred că Prezidiul Federal de la Bucureşti va analiza cazul şi va lua o decizie finală”;
- Remus Antimirescu (antrenor principal la CFR Olimpia ACB Iaşi): „Pe arena fără plăci şi neomologată de la Câmpia Turzii este o tentativă de omor a acestui sport numit popice ! Plus că arena are multe probleme tehnice, bilele la un moment dat vin pe lângă jgheab, iar bilele sunt de două tipuri şi amestecate. Şi ştie toată lumea treaba aceasta, dar numai domnul Blasicz a avut curajul să aplice ferm regulamentul în acest caz şi să nu dea drumul la jocul oficial. În acest caz, am jucat un meci amical cu formaţia clujeană, fără a utiliza cinci titulari din şase posibili, ei fiind Veres, Hordilă, Cercel, Benghiac şi Rohotin !”.
În final, în meciul „amical” dintre campioana en-titre CFR Cluj
& CSM Câmpia Turzii şi vicecampioana CFR Olimpia ACB Iaşi scorul a fost de 7,5 – 0,5 la puncte de meci, cu 3618 p.d. – 3320 p.d. şi 20-4 la puncte de set / manşe câştigate pentru formaţia ardeleană, care a folosit echipa standard.
Au punctat următorii jucători:
-  CFR Cluj
& CSM Câmpia Turzii (antrenor Grigore Blaga): Dorin Virgil – 621 p.d. (3 manşe câştigate; 1 punct de meci), Ioan Figlea – 617 p.d. (4; 1), Petruţ Mihălcioiu – 616 p.d. (4; 1), Vlad Sabău – 579 p.d. (2; 0,5); Robert Merza – 584 p.d. (4; 1), Bogdan Dudaş – 601 p.d. (3; 1);
- CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenor Remus Antimirescu): Marius Manea – 588 p.d. (1; 0), Alexandru Petrariu – 539 p.d. (0; 0), Bogdan Tudorie – 514 p.d. (0; 0), Iulian Gabriel Cucu – 579 p.d. (2; 0,5), Remus Antimirescu – 550 p.d. (0; 0), Florin Opincă – 550 p.d. (1; 0).
La finalul jocului amical de la Câmpia Turzii, antrenorul ieşean Remus Antimirescu a mai spus: „Cu 3320 popice doborâte noi am realizat astăzi recordul echipei noastre pe arena din Câmpia Turzii, o arenă în care gazdele nu au pierdut de ani de zile, nimeni nu-i poate învinge pe o astfel de arenă fără plăci şi cu diferite probleme ! La noi, Cucu putea să facă punctul întreg, dar a fost cam neatent la izolate. Noi ne continuăm pregătirea pentru Cupa Europei de la Apatin şi de aceea vom juca următoarea partidă cu Atletic Fieni în deplasare, meciul a fost inversat la cererea noastră, deoarece vreau să-i văd pe băieţi cum joacă şi pe alte arene pe plăci, nu numai pe cea de la Iaşi. Vom evolua apoi în prima etapă a Cupei României, pe arena pe plăci de la Târgu Mureş şi apoi vom stabili formaţia de opt care va face deplasarea în Serbia, acolo unde ne dorim o clasare în primele cinci echipe din 15 participante în Cupa Europei şi calificarea în acest caz în optimile de finală ale Ligii Campionilor”.

* Popicarii hunedoreni câştigă în deplasarea de la Târgu Mureş

Tot în etapa a II-a a sezonului din campionatul masculin, în vedeta cuplajului de la Tg. Mureş, astăzi, 8 septembrie, s-a disputat partida dintre gazdele de la Electromureş şi oaspeţii de la Siderurgica Hunedoara, scorul final fiind de 2-6 la puncte de meci (3066 p.d. – 3181 p.d.; cu 9,5 – 14,4 la puncte de set). Sub arbitrajul localnicului Iuliu Fekete, au evoluat formaţiile:
- Electromureş Tg. Mureş (antrenor: Seres Jozsef): Benke Zoltan
& Győrgy Arpad – 490 p.d. (1 manşă; 0 puncte de meci), Seres Laszlo – 517 p.d. (1; 0), Majos Ferenc – 536 p.d. (2; 0), Szőcs Jozsef – 514 p.d. (2,5; 1), Fekete Hunor – 519 p.d. (3; 1), Orosz Istvan & Nagy Ors – 490 p.d. (0; 0);
- Siderurgica Hunedoara (antrenor: Mănel Manea): Iulian Crişan – 517 p.d. (3; 1), Mănel Manea – 546 p.d. (3; 1), Paul Chereji – 589 p.d. (2; 1), Ilie Pârjol – 522 p.d. (1,5; 0), Ovidiu Crişan – 449 p.d. (1; 0), Flavius Banga – 558 p.d. (4; 1).
Duminică, pe 9 septembrie, este programat ultimul joc al rundei, CS Atletic Fieni – Inter Petrila.
Clasamentul la zi este următorul:
1. Siderurgica Hunedoara                   2          2          0          0          12-4     4
2. CFR Cluj&CSM Câmpia Turzii      1          1          0          0          8-0       2
3. CFR Olimpia ACB Iaşi                  1          1          0          0          7-1       2
4. Inter Petrila                                     1          0          0          1          2-6       0
5. CS Atletic Fieni                              1          0          0          1          0-8       0
6. Electromureş Tg. Mureş                  2          0          0          2          3-13     0
Etapa a III-a a turului de campionat programează partidele:
- 15 septembrie: CS Atletic Fieni – CFR Olimpia ACB Iaşi (de la ora 8.00, meciul a fost inversat la cererea ieşenilor), Inter Petrila – Electromureş Tg. Mureş (ora 10.00);
- 16 septembrie: Siderurgica Hunedoara – CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii (ora 10.00).

* Remiză în marele derby al campionatului feminin de popice

În Divizia Naţională de popice pentru senioare, într-un campionat în care au rămas pe firmament doar 3 echipe după retragerile din competiţie ale formaţiilor Gaz Metan Mediaş şi ASC Corona 2010 Braşov (din motive financiare), marele derby şi singurul meci al rundei cu nr. 2 a avut loc în deschiderea cuplajului de la Târgu Mureş, acolo unde Electromureş Romgaz din localitate (campioana naţională en-titre) s-a confruntat cu vicecampioana Conpet Petrolul Ploieşti. La finalul unui joc palpitant, scorul final în întâlnirea Tg. Mureş – Ploieşti a fost de 4-4 la puncte de meci, după 3339 p.d. – 3355 p.d. şi 13-11 la puncte de set. Sub conducerea arbitrului Gergely Ernő (Baia Mare) au evoluat echipele:
- Electro Romgaz Tg. Mureş: Aneta Ifrim – 556 p.d. (0 manşe câştigate; 0 puncte de meci), Duka Tilda – 580 p.d. (3; 1), Oana Neghină – 542 p.d. (2; 1), Horvath Anna – 553 p.d. (4; 1), Doina Baciu – 595 p.d. (4; 1), Fülöp Erika – 513 p.d. (0; 0). Antrenori: Seres Sandor (principal) şi Orosz Istvan (secund).
- Conpet Petrolul Ploieşti: Cristina Samson – 610 p.d. (4; 1), Alina Sanda – 553 p.d. (1; 0); Andreea Năstase – 536 p.d. (2; 0), Claudia Simion – 504 p.d. (0; 0), Daniela Lăcătuşu – 536 p.d. (0; 0), Luminiţa Dogaru – 616 p.d. (4; 1). Antrenor: Luminiţa Dogaru.
Cu un rezultat de 616 popice doborâte, actuala ploieşteancă Luminiţa Dogaru (ex-Colonişteanu) a reuşit un nou record al arenei din Tg. Mureş, în competiţia feminină.
La finalul partidei, Antal Matilda, vicepreşedinta clubului Electromureş Tg. Mureş ne-a declarat: „Noi suntem în continuare în somaj cu sportivele, dar am mai negociat cu sponsorul Romgaz, care ne-a promis că ne asigură calendarul competiţional până la finele anului, dar în 2013 nu se ştie ce va mai fi. În orice caz, toţi sportivii popicari din România trebuie să înţeleagă că în afară de sport, trebuie să şi muncească efectiv pentru a se putea întreţine. Popicele nu sunt sport olimpic şi nu reuşim să găsim sponsori la orice pas pentru popice. În Germania şi Ungaria de exemplu, popicarii muncesc în cursul săptămânii, multe meciuri sunt programate duminică, în ziua liberă, echipele se duc cu maşina la meciuri dus-întors, fără a cheltui bani şi pe cazare. Aşa ceva trebuie să se întâmple şi în România, cu sportivii popicari încadraţi la diferite firme, care să şi muncească efectiv şi nu numai să joace popice şi să aştepte apoi salariile...”.
Clasamentul la zi în ierarhia feminină se prezintă astfel:
1. Conpet Petrolul Ploieşti                  2          1          1          0          11-5     3
2. Electro Romgaz Tg. Mureş             1          0          1          0          4-4       1
3. Rapid Bucureşti                              1          0          0          1          1-7       0
În etapa viitoare, pe 15 septembrie, este programat meciul Rapid Bucureşti – Electro Romgaz Tg. Mureş (se joacă la Ploieşti, deoarece Bucureştiul nu are nici acum o arenă de popice competitivă !!!), iar Conpet Petrolul Ploieşti va sta.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu