vineri, 18 ianuarie 2013

Amira Niculiţă, o antrenoare cu nume în dansul sportiv ieşean


Amira Niculiţă

* La doar 26 ani, tânăra antrenoare a clubului sportiv NIKONS Iaşi vrea să facă performanţă cu elevii săi şi în anul 2013

Amira Niculiţă s-a născut la data de 16 august 1986 la Iaşi şi după ce a absolvit Liceul de Artă Octav Băncilă – secţia coregrafie a urmat Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Dealul Copoului. La vârsta de 9 ani şi câteva luni a început să practice dansul sportiv la clubul Colini Iaşi, apoi a trecut în trupa Ligiei Cosoi la Palatul Copiilor şi a fost pregătită ulterior de Radu Bujeniţă, la Casa Armatei din Iaşi. Din 1996 practică dansul sportiv la clubul NIKONS Iaşi, club condus şi în prezent de mama ei, prof. Mariana Niculiţă. În prezent, Amira Niculiţă este antrenoare la clubul NIKONS Iaşi, alături de colega Andreea Răscuţoi şi de instructorul sportiv Ivan Stoian, venit la Iaşi din Republica Moldova.
Joi, 17 ianuarie 2013, clubul NIKONS Iaşi a primit din partea DJST Iaşi, în cadrul Galei Laureaţilor Sportului Ieşean 2012 o plachetă de excelenţă în sport, iar Amira Niculiţă a ajuns, pentru prima dată în viaţa ei, pe scena premianţilor de la Casa Studenţilor, dacă ne referim la faptul că CS NIKONS Iaşi a debutat în acest fel pe lista laureaţilor în viziunea forurilor sportive locale.
- Cum ai ajuns să practici dansul sportiv, Amira Niculiţă ?
- Tata m-a dat prima dată la tenis de câmp, dar mama m-a luat de acolo şi m-a trimis la dans sportiv. Şi uite aşa am început dansul sportiv, iar performanţa s-a lipit de mine încă de mic copil. Eram la un concurs în Danemarca cu NIKONS Iaşi şi am cucerit locul 2 la standard, la categoria 12-13 ani şi mi-a plăcut. A fost doar scânteia, iar eu mi-am dorit mereu să ajung cât mai sus în lumea dansului sportiv !
- Câţi elevi care iubesc dansul sportiv sunt acum în pregătiri la clubul NIKONS ?
-  Avem două săli de antrenamente, una în Păcurari, unde vin să înveţe dansul sportiv circa 100 de copii, iar în sala din Nicolina, unde suntem prezenţi doar de puţină vreme, avem în pregătiri 30 sportivi. Deci, în total se pregătesc cu antrenorii şi instructorii de la NIKONS un număr de 130 elevi, care doresc să ajungă cât mai sus în dansul sportiv din Iaşi şi din România !
- Referitor la aspectul performanţei sportive, ce vă doriţi în anul 2013 ?
- Clubul NIKONS Iaşi are mari gânduri şi în acest an, iar cele mai mari dorinţele sunt acelea de a promova în finalele de la Campionatele Naţionale de Dans Sportiv, la clasele E, D şi C. Dar să obţinem şi cât mai multe medalii, pe care dorim să le cucerim în concursurile din România şi străinătate.
- Mama ta şi preşedinta clubului NIKONS Iaşi, doamna Mariana Niculiţă, are cu siguranţă mare încredere în tine şi în capacitatea ta de a conduce pe viitorul clubul...
- Aşa este, probabil că pe viitor voi prelua activitatea mamei la conducerea clubului NIKONS Iaşi şi sper să fiu o demnă urmaşă a ei ! Până atunci, însă, doresc să mulţumesc Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, domnului director Ciprian Paraschiv,  pentru faptul de a acorda o plachetă de excelenţă în sport clubului NIKONS Iaşi şi sper ca rezultatele pe care ni le dorim şi le vom obţine an de an să fie un reper şi pentru următoarele distincţii !
- Ce sport iubeşte Amira Niculiţă în afara dansului sportiv ?
- Să ştiţi că mie tot gândul la tenisul de câmp mi-a rămas, un sport pe care doresc să-l învăţ bine şi să-l practic, în afara dansului sportiv !
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu