marți, 15 ianuarie 2013

Antrenorul Petre Grigoraş şi-a reziliat contractul cu Pandurii Târgu Jiu



* Fostul antrenor al echipei Poli Iaşi în perioada 2009-2010 şi actualul tehnician al formaţiei Pandurii Tg. Jiu şi-a reziliat, marţi, pe cale amiabilă contractul cu gruparea gorjeană
"Am decis să reziliem pe cale amiabilă contractul. Sincer, credeam că Petre Grigoraş va continua la Pandurii Târgu Jiu, să ducem la capăt un proiect pe care l-am început. Nu ne-am gândit la numele viitorului antrenor. Cu siguranţă în cursul zilei de astăzi vom lua o hotărâre şi o să vedem cine va fi antrenorul echipei cel puţin pentru returul acestei ediţii de campionat", a spus preşedintele executiv al echipei Pandurii Tg. Jiu, Eugen Pârvulescu, la GSP TV.
Petre Grigoraş preluase conducerea tehnică a Pandurilor în 4 octombrie 2010. În acest sezon, după 19 etape, echipa gorjeană ocupă locul 4 în Liga I, cu 35 de puncte, la egaliate cu formaţia FC Vaslui, situată pe locul 3.
Unul dintre motivele rupturii se pare că are legătură cu transferurile efectuate până acum, jucători ca Martinovic, Vranjes, Ilijovski şi Nicoară nefiind agreaţi de tehnician. "Noi facem lotul, iar antrenorul face echipa", a fost mesajul conducerii către antrenor. De notat că Grigoraş a fost deranjat şi de faptul că cei din Consiliul de Administraţie au schimbat obiectivul echipei, din clasarea pe locurile 1-8 în clasarea pe locurile 2-4.
Nu doar tehnicianul a fost cel care a avut motive de supărare, ci şi cei din conducerea Pandurilor au fost deranjaţi de atitudinea lui Petre Grigoraş în ultima perioadă. Ei i-au reproşat antrenorului în afară de rezultatele mai puţin bune din ultimele 5-6 etape, lipsa nemotivată de la mai multe antrenamente, din noiembrie şi decembrie 2012, dar şi de la serbarea clubului, când s-au aniversat 50 de ani de la înfiinţarea Pandurilor.
Oficialii gorjeni au precizat că înlocuitorul lui Grigoraş va fi tot un tehnician român, posibil Ioan Andone, care va avea drept obiectiv clasarea pe locurile 2-4 în Liga I: "Timpul e foarte scurt şi durează până se adaptează un antrenor străin. Obiectivul este clasarea pe locurile 2-4 şi cel mai indicat ar fi un antrenor român şi el va fi viitorul tehnician al echipei noastre. E posibil să fie şi Ioan Andone, pentru că el pe unde a fost a avut rezultate, dar la momentul actual nu s-a pronunţat niciun nume. Probabil că în cursul zilei de astăzi sau mâine dimineaţă vom ajunge la un acord cu noul tehnician", a mai precizat Eugen Pârvulescu.
În afară de Ioan Andone, conducerea echipei Pandurii Tg. Jiu negociază cu Augusto Inacio, Ovidiu Stângă şi Ionuţ Badea venirea unui tehnician cu nume pe banca formaţiei gorjene.
Potrivit informaţiilor deţinute de ProSport, o posibilă destinaţie a lui Petre Grigoraş ar putea fi Oţelul Galaţi, echipă pe care a antrenat-o între 2006 şi 2009.
În cariera sa de antrenor, din 1999 şi până în prezent, Petre Grigoraş (48 ani) a antrenat formaţiile Farul Constanţa, FC Oneşti, Petrolul Moineşti, Oţelul Galaţi, Politehnica Iaşi şi Pandurii Târgu Jiu.
Ca jucător de fotbal, în perioada 1984-1999, Petru Grigoraş a evoluat pentru echipele Aerostar Bacău, FCM Bacău, Steaua Bucureşti, Farul Constanţa, Dobrudzha Dobrich, Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Farul Constanţa şi Universitatea Cluj. Pentru aceste formaţii el a înscris 108 goluri.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu