duminică, 20 ianuarie 2013

Victorie la Suceava pentru cadetele de la Penicilina-CSŞ Unirea Iaşi


Ana Maria Ursachi în atac !
Etapa a VII-a din cadrul Seriei A a Diviziei Naţionale de volei pentru cadete a programat duminică partida LPS CSŞ Suceava – Penicilina CSŞ Unirea Iaşi 1-3 (25-10, 16-25, 13-25, 16-25). După un prim set pierdut surprinzător de uşor de către elevele profesoarelor Anda Podaru şi Lucia Chirilă, ieşencele s-au trezit la realitate şi nu le-au mai dat gazdelor din „Cetatea de Scaun” nici o speranţă până la finalul disputei !
Ieşencele au intrat în startul partidei cu următorul sextet de bază: Simina Filip, Bianca Ungureanu, Ana Delescu, Ana Maria Ursachi (care face parte şi din lotul de cadete al României), Adelina Teodorescu şi Alexandra Cohai. Au mai jucat pe parcursul disputei Alexandra Cozma, Diana Dohotariu şi Mălina Florea.
La finalul disputei de la Suceava, acolo unde ieşencele au obţinut cea de-a patra victorie în acest sezon, din cinci meciuri disputate, antrenoarea principală Anda Podaru ne-a declarat: „Am pierdut primul set deoarece nu prea eram obişnuite cu sala cea mare de jocuri de la LPS, plus că soarele care intra pe ferestrele sălii ne orbea la preluările din linia a doua. Apoi ne-am revenit, ne-am obişnuit cu sala şi am învins meritat, într-un meci în care internaţionala noastră de cadete, Ursachi, a făcut un meci excelent !”. De fapt, trebuie de menţionat şi faptul că jucătoarea Ana Maria Ursachi, la doar 16 ani, evoluează în trei echipe şi tot atâtea campionate cu Penicilina CSŞ Unirea Iaşi, la senioare, junioare şi cadete!
La zi, clasamantul în Seria A din Divizia Naţională de volei cadete se prezintă astfel:
1. Penicilina CSŞ Unirea Iaşi 5          4          0          0          1          12:4     12       
2. CSŞ Bacău                           4          2          1          0          1          9:6       8
3. LPS Unic Piatra Neamţ         4          1          0          1          2          5:10     4
4. LPS CSŞ Suceava                5          1          0          0          4          6:12     3
În etapa viitoare, pe 3 februarie, pe teren propriu, Penicilina CSŞ Unirea Iaşi se va confrunta cu LPS Unic Piatra Neamţ.
Dar până atunci, în Divizia Naţională de volei pentru junioare, etapa a VII-a din Seria A programează pe 27 ianuarie, meciul dintre LPS Volei Club Unic Piatra Neamţ şi Penicilina CSŞ Unirea Iaşi. În clasamantul la zi din Seria A a junioarelor, formaţia ieşeană, antrenată tot de cuplul Anda Podaru-Lucia Chirilă, are la activ cinci victorii, din tot atâtea posibile şi aşteaptă cu mare încredere marele derby de sub Pietricica.
DAN TEODORESCU                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu