vineri, 4 ianuarie 2013

Obiective îndrăzneţe pentru echipa de futsal CSMS Iaşi


Echipa de fotbal în sală CSMS Iaşi

* Pe data de 10 ianuarie 2013, echipa de fotbal în sală CSMS Iaşi, revelaţia sezonului din Liga I, îşi va relua antrenamentele.

După obişnuita vizită medicală, elevii lui Nelu Stancea (antrenor principal) şi Florin Nichifor (antrenor secund), coordonaţi de Ionel Popa (team manager), vor efectua câteva antrenamente de acomodare în Sala Polivalentă ieşeană, după care vor face un cantonament de pregătire de iarnă la Pensiunea “Anda”, de lângă Gheorghieni, pe o perioadă de 8 zile, începând cu data de 14 ianuarie 2013
Nu se anunţă modificări în lotul de jucători al echipei ieşene, CSMS urmând a aborda a doua jumătate a sezonului 2012-2013 cu următorii sportivi: Marius Chiriac, Ioan Grigoraş (portari) - Sebastian Cărare, Narcis Cataramă, Andrei Despan, Ciprian Bucovanu, Radu Pisică, Dragoş Baciu, Ştefan Tudorache, Radu Guţu, Liviu Ruxandari, Lucian Cojocariu.
Fotbaliştii Ruxandari, Pisică şi Baciu fac parte şi din lotul naţional al României de tineret (U 21), iar antrenorul Nelu Stancea este secundul spaniolului “Sito” Rivera la naţionalele României de seniori şi tineret.
După primele 12 etape ale sezonului (11 runde în tur şi prima rundă din retur), nou promovata CSMS Iaşi se află pe locul 6 în Liga I, cu 17 puncte la activ din 11 meciuri disputate şi cu un golaveraj pozitiv, de 60-49.
În prima etapă din 2013, în jurul datei de 3 februarie, pe teren propriu (Sala Polivalentă), CSMS Iaşi se va confrunta cu CFR Clujana Cluj. În tur, ieşenii s-au impus pe malurile Someşului cu scorul de 6-5 (2-3) şi doresc la începutul lunii februarie 2013 un nou succes în faţa clujenilor.
Facem performanţă cu forţe locale, nu avem bani să aducem mari vedete în lot. Avem noi vedetele noastre, ieşeni de-ai noştri, iar împreună ne propunem o calificare la turneul play-off şi o clasare finală pe locurile 6-7. Iar în 2-3 ani ne propunem să învingem actuala şi marea campioană naţională City’us Tg. Mureş, neînvinsă în acest sezon ! Avem obiective îndrăzneţe şi vom lupta cu toţii pentru realizarea lor, în frunte cu jucătorii şi antrenorii echipei CSMS Iaşi”, ne-a declarat astăzi fostul arbitru de fotbal cu ecuson FIFA şi actualul team-manager al formaţiei din Dealul Copoului, Ionel Popa.

* Tricolorii încep anul 2013 cu un prim meci amical în Bulgaria

După cum ne-a informat astăzi Valeriu Ioniţă, team managerul echipelor naţionale de futsal ale României, echipa de seniori a ţării noastre de fotbal în sală va continua la acest început de an pregătirile pentru abordarea cu şanse a turneului de calificare la EURO 2014, cu turneul final în Belgia.
Programul de pregătire dinaintea turneului de calificare din Letonia este următorul:
- 11 şi 12 ianuarie 2013: dubla partidă amicală Bulgaria – România (la Gabrovo);
- 25 şi 26 februarie 2013: România – Belgia (la Călăraşi, în direct pe Digi Sport);
Programul naţionalei noastre la turneul de calificare din Letonia (26-30 martie 2013), se prezintă astfel:
- 27 martie: Letonia – România;
- 28 martie: Rusia – România;
- 30 martie: România - Kazahstan.
Federaţia Română de Fotbal discută cu factorii de decizie pentru preluarea turneului de calificare din Letonia de către postul TV Digi Sport. În ceea ce priveşte lotul de jucători, avem doar două noutăţi, noii jucători convocaţi fiind Al-Ioani Ion (Gyor ETO-Ungaria) şi Safar Toni (Budapesta - Ungaria). Avem convingerea că vom evolua bine în Letonia şi că România va ajunge şi ea la turneul final al Campionatului European de fotbal în sală din Belgia, de anul viitor”, ne-a mai declarat Valeriu Ioniţă.
De menţionat că prima clasată în Letonia se califică direct la turneul final din 2014, din Belgia, iar a doua va lua parte la un meci de baraj.
În ceea ce priveşte naţionala de tineret U 21 a României, acolo unde evoluează şi ieşenii Ruxandari, Baciu şi Pisică, programul de jocuri amicale se prezintă astfel:
- 12 şi 13 februarie 2013: Franţa - România (la Montpellier);
- 16 şi 17 aprilie 2013: Italia – România.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu