marți, 29 ianuarie 2013

România merge în runda finală la “Tennis Europe Winter Cups by Head 2013”



* Echipa de fete U12 a României, condusă de căpitanul Paul Bozdog, s-a calificat în runda finală la “Tennis Europe Winter Cups by Head 2013”, din 8-10 februarie, de la Sheffield (Marea Britanie), în urma câştigării Grupei C a preliminariilor, de la Oneşti.

Oana-Smaranda Corneanu (TC Oana Iaşi)

După 2-1 cu Ucraina şi 3-0 cu Suedia, în primele două zile de concurs, echipa României a dispus cu 2-1 de reprezentativa Republicii Moldova, în ultima întâlnire de pe tabloul de calificări. Românca Gloria-Ioana Mihu a învins-o cu 6-3, 6-1 pe moldoveanca din stânga Prutului Sabrina Cupcea, apoi, oaspetele au obţinut egalitatea, la finalul meciului Sabina Dadaciu - Nica Veronica Jolea: 6-1, 1-6, 1-6. Punctul decisiv din partida de dublu Oana-Smaranda Corneanu / Gloria-Ioana Mihu - Vitalia Stamat / Sabrina Cupcea 6-4, 6-3 a clasat echipa noastră pe primul loc al preliminariilor Grupei C, primul calificant în finala competiţiei. Învinsele din această partidă merg şi ele în runda finală, de pe locul al doilea.
De remarcat că jucătoarea Oana-Smaranda Corneanu aparţine de clubul TC Oana Iaşi şi este antrenată de Mircea Rădulescu.
Echipele participante la competiţia de la Oneşti au prezentat următoarele loturi de jucătoare:
- Belarus:

1. Lizaveta DZEMCHANKA
2. Aleksandra EFREMOVA
3. Hanna KUBARAVA
- Bulgaria:

1. Katrin ALEKSANDROVA
2. Melody TODOROVA
3. Rozalina YOUSEVA
- Letonia:

1. Anna JAKOVLEVA
2. Herta UZKALNE
3. Hardija VIDNERE
- Republica Moldova:

1. Sabrina CUPCEA
2. Nica Veronica JOLEA
3. Vitalia STAMAT
- România:

1. Oana-Smaranda CORNEANU
2. Sabina DADACIU
3. Gloria Ioana MIHU
- Suedia:

1. Frida FURST
2. Caijsa Wilda HENNEMANN
3. Jessica MRIDHA
- Ucraina:

1. Karyna KARPOVA
2. Anna LAGUZA
3. Anna MOLCHANOVA

* România U12 băieţi, doar locul 5 în preliminariile “Tennis Europe Winter Cups by Head 2013” din Rusia
Echipa de băieţi U12 a României (căpitan: Cătălin Dinescu) a încheiat cu victorie ultimul meci de pe tabloul de consolări al Grupei C a preliminariilor “Tennis Europe Winter Cups by Head 2013” de la Kazan (Rusia). România a învins cu 2-1 Bulgaria, după următoarele rezultate: Cezar Creţu (de la TC Micul AS Iaşi, antrenor: Toni Lungu) - Simeon Kostov 3-6, 6-3, 6-0; Filip-Cristian Jianu - Adrian Andreev 1-6, 3-6; Filip-Cristian Jianu / Mihai-Răzvan Marinescu - Adrian Andreev / Simeon Kostov 6-3, 6-0. Astfel, România U12 băieţi a terminat grupa de calificări pe locul 5 şi a ratat participarea la runda finală.
Din Grupa C, Serbia, care a încheiat preliminariile pe primul loc şi Rusia, în calitate de finalistă, s-au calificat pentru runda finală din 8-10 februarie, de la la Roznov Pod Radhostem (Cehia).
De menţionat că ieşenii Oana-Smaranda Corneanu şi Cezar Creţu sunt elevi ai Colegiului “Costache Negruzzi” din Dealul Copoului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu