duminică, 27 ianuarie 2013

„Nole” Djokovic, învingător în marea finală de la Australian Open


Novak Djokovic

Jucătorul sârb Novak “Nole” Djokovic, numărul 1 mondial, a câştigat duminică turneul de tenis de la Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins pe britanicul Andy Murray, cap de serie N. 3, în patru seturi, 6-7 (2/7), 7-6 (7/2), 6-3, 6-2.
Deja învingător în 2008, 2011 şi 2012, Djokovic devine primul jucător din era Open ce câştigă acest turneu de trei ori consecutiv.
Sârbul s-a impus după un meci de 3 ore şi 40 de minute, în care Murray a început mai bine înainte de a ceda fizic, uzat de meciul său cu Roger Federer în semifinală şi jenat de probleme la un picior, notează AFP.
La început încordat, Djokovic a jucat din ce în ce mai bine, înainte de a domina net partida după ce a reuşit primul break al meciului, la 4-3 în setul 3, după 2 ore şi 50 de minute de joc.
Odată cu această a patra victorie la  Melbourne, a şasea pentru el în turneele de Mare Şlem, Djokovic îi egalează pe Roger Federer şi Andre Agassi, care s-au impus şi ei de patru ori în Australia.
Doar doi jucători, ambii australieni, au reuşit să câştige de trei ori consecutiv la Melbourne, Jack Crawford în anii ‘30 şi Roy Emerson în anii ‘60, dar aceasta a fost înainte de startul erei open în 1968.
Deja sigur că va rămâne numărul 1 mondial, în timp ce Murray va rămâne numărul 3, sârbul Djokovic şi-a luat revanşa asupra rivalului său, care l-a învins în finala ultimului US Open, când a câştigat primul său titlu major.

* Australienii Gajdosova şi Ebden au câştigat la dublu mixt

Perechea australiană Jarmila Gajdosova / Matthew Ebden a câştigat, duminică, proba de dublu mixt de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
Jarmila Gajdosova şi Matthew Ebden au trecut în finală de sportivii cehi Lucie Hradecka şi Frantisek Cermak, scor 6-3, 7-5.

* Raluca Olaru, finalistă la simplu şi câştigătoare la dublu la turneul ITF de la Eilat

Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru a câştigat proba de dublu a turneului ITF de la Eilat (Israel), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, dar a fost învinsă în finala de la simplu.
Olaru, a doua favorită la simplu, a fost învinsă în ultimul act de rusoaica Ala Kudriavţeva (Nr. 1), cu 6-7 (4), 6-3, 6-2.
La dublu feminin, Raluca Olaru a făcut pereche chiar cu Ala Kudriavţeva (principalele favorite), câştigând cu 6-3, 6-3 finala cu perechea Ilona Kremen (Belarus) / Pemra Ozgen (Turcia / Nr. 3).
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu