miercuri, 9 ianuarie 2013

Fără spectatori la meciul de fotbal Ungaria – România !


* Federaţia Ungară de Fotbal (MLSZ) a anunţat că va face totuşi recurs la decizia Comisiei de Disciplină a FIFA, conform căreia meciul cu România, din preliminariile CM-2014, se va juca fără spectatori.
"Este o decizie severă şi injustă ca echipa naţională să fie sancţionată în meciul crucial pentru cel mai important turneu internaţional din cauza unui incident produs la o partidă amicală", se arată într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul federaţiei de la Budapesta, în care se anunţă că se va face apel la această decizie.
Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze federaţia ungară, după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria-România, din preliminariile CM-2014, programată în 22 martie 2013, se va juca fără spectatori.
De asemenea, federaţia de la Budapesta (MLSZ) a fost amendată cu 40.000 de franci elveţieni.
Potrivit FIFA, Ungaria a fost sancţionată având în vedere "gravitatea" incidentelor antisemite de la meciul amical cu Israel, din 15 august 2012. În cursul acestui meci, încheiat la egalitate (1-1), suporterii unguri au proferat insulte precum "evrei ticăloşi", "Buchenwald" (referire la un lagăr nazist din Germania) sau "Viva Mussolini". În timpul imnului israelian, "Hatikvah", sute dintre ei s-au întors cu spate către teren.
"După o anchetă aprofundată, în cursul căreia MLSZ a recunoscut şi regretat comportamentul unui grup de suporteri unguri, membrii comisiei de disciplină a FIFA au condamnat unanim aceste acte odioase de natură rasistă, antisemită, provocatoare şi agresivă comise de fanii echipei Ungariei", subliniază FIFA.

* Partida Bulgaria – Malta se va juca şi ea fără spectatori !

De asemenea, Comisia de Disciplină a FIFA a decis sancţionarea federaţiei bulgare (BFU), după ce la meciul cu Danemarca, din 12 octombrie, jucătorul danezilor, Patrick Mtiliga, a fost victima injuriilor rasiste din partea fanilor bulgari. Astfel, partida Bulgaria - Malta, din preliminariile CM-2014, programată în 22 martie, se va juca tot fără spectatori. BFU a fost amendată de FIFA cu 35.000 de franci elveţieni.
"MLZS şi BFU au fost avertizate în privinţa comportamentului pe viitor, iar dacă astfel de incidente vor mai avea loc, Comisia de Disciplină a FIFA nu va avea altă soluţie decât să impună sancţiuni mai dure, putând merge până la pierderea unui meci, retragerea de puncte sau descalificarea dintr-o competiţie", a notat FIFA pe site-ul oficial.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu