miercuri, 9 ianuarie 2013

Obiectivele vizate de Ruxandra Dragomir la conducerea FR Tenis



* Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Tenis este programată pe 17 ianuarie 2013, la Bucureşti. Cvorumul necesar pentru ca aceasta să poată fi desfăşurată conform statutului FRT trebuie să fie alcătuit din reprezentanţii a cel puţin 2 / 3 din cluburile afiliate cu drept de vot şi anume a 156 cluburi, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi
Florenţa Mihai şi Ruxandra Dragomir la baza sportivă CFR Iaşi
Pentru funcţia de preşedinte al FR Tenis vor candida Ruxandra Dragomir (40 ani, actuala preşedintă) şi George Cosac (45 ani, Directorul Centrului Sportiv Braşov, este ofiţer şi Comisar Şef de Poliţie). Au fost invalidate candidaturile lui Mihai Rusu şi Ion Şerban, depuse după data limită de 1 ianuarie 2013.
Pentru funcţia de vicepreşedinte al FR Tenis vor candida George Cosac, Ovidiu Şola, Ciprian Porumb, Sever Dron, Liviu Ursuleanu, Romeo Stoica, Bogdan Gheorghe, Răzvan Itu, Ionuţ Moldovan, Adrian Marcu, Ion Tupa, Aurel Chisozan, Radu Bădin, Ovidiu Pop, Cornel Enache, George Cerbu, Marius Vecerdea.  Au fost nevalidate următoarele candidaturi pentru postul de vicepreşedinte al FRT, deoarece au sosit după data de 1 ianuarie 2013: Ion Şerban, Costel Curcă, Ilie Cojan. Gabriel Săndulescu.

* “PROGRAMUL DE ACTIVITATE ŞI OBIECTIVELE VIZATE DE RUXANDRA DRAGOMIR ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE TENIS”:

I. Organizare:
1. Constituirea unui Comitet Director alcatuit din reprezentanti ai zonelor tarii impartite conform regiunilor descrise in Statutul votat de catre Adunarea Generala Ordinara din 06 Mai 2011, Statut care nu a putut fi inregistrat definitiv la autoritatile competente din cauza proceselor intentate impotriva hotararii Adunarii Generale a FRT.
2. Imbunatatirea organizarii interne, a relatiilor de lucru dintre Comisiile Federale si Executivul FRT.
3. Asistenta de specialitate:
- Acordarea asistentei necesare in vederea organizarii zonelor teritoriale amintite mai sus in urma alegerii reprezentantilor acestor zone;
- Acordarea asistentei necesare organizarii Centrelor Departamentale Regionale;
- Acordarea asistentei in diferite domenii si specialitati (juridic, economic, sponsoring, marketing, etc.), asistenta necesara cluburilor in activitatea lor zilnica, atunci cand aceasta este solicitata.

II. Activitate sportiva:
1. Loturile nationale:
- Formarea de loturi nationale pentru categoriile de copii si juniori va fi facuta in concordanta cu categoriile de varsta internationale (ITF) si va fi organizata descentralizat conform Departamentelor Regionale.
- Finantarea descentralizata a acestora va fi generata si asigurata local, loturile de copii si juniori avand ca baza de pregatire Centrele Regionale care dispun de Antrenori Departamentali.
Sportivii din toate regiunile tarii vor putea participa la pregatiri centralizate in Bucuresti la Centrul National de Tenis, conform planificarii obiectivelor FRT, iar incepand cu varsta de 18 ani (daca doresc) se vor putea pregati in cadrul Centrului National de Tenis.
- Loturile nationale nu vor avea un numar finit de membri pentru fiecare categorie. Marimea loturilor va putea varia in functie de fondurile financiare, de rezultatele sportivilor si potentialul acestora. Echipele reprezentative ale Romaniei vor fi formate din randurile loturilor nationale, conform criteriilor de formare ale acestora in functie de categoriile de varsta.
- Loturile de Cupa Davis si Fed Cup vor fi formate si finantate potrivit criteriilor deja cunoscute si aplicate in ultimii ani.
2. Campionatele Nationale vor face parte integranta din criteriile de selectie ale loturilor nationale in continuare si vor fi organizate si finantate corespunzator pentru a putea pastra importanta cuvenita. Avand in vedere ca aceste competitii au caracter
reprezentativ la nivel national si nu numai al sportului TENIS – se va incerca in continuare folosirea lor pentru promovarea acestui sport.

III. Educatie / Pregatire de cadre de specialitate:
1. Elaborarea unor criterii de echivalare a categoriilor antrenorilor de tenis (nationale si internationale) intr-un mod unitar FRT.
2. Pregatirea antrenorilor de tenis a fost restructurata in limita competentelor FRT atat din punct de vedere al continutului cat si al procesului de obtinere al carnetului de antrenor sau al diferitelor categorii. FRT va pastra standarde cat se poate de ridicate pentru acest segment de activitate.
3. Organizarea de cursuri de Management Sportiv in cooperare cu universitati si cadre specializate ramane un obiectiv extrem de important.
4. Organizarea de cursuri de Management-ul bazelor / cluburilor de tenis va fi o prioritate si va fi prezentata prin exemplul (modelul) Centrului National de Tenis.
5. Organizarea si desfasurarea unor seminare de informare a oamenilor de tenis (Manageri de club sau antrenori, arbitri sau jucatori) cu subiecte propuse de FRT sau cerute de membri afiliati (exemple de seminare: “up to date” al arbitrilor in cazul unor schimbari de regulamente, seminare de contabilitate financiara, seminar: “ce inseamna sponsoring cu adevarat?”, seminare de prezentare si introducere a unor programe promovate de federatia internationala, seminare medicale inclusiv seminare privitoare la alimentatia sportivilor, seminare de prezentare de software-uri ajutatoare in organizarea muncii antrenorilor sau a organizatorilor de concursuri etc.

IV. Centrul National si alte baze sportive administrate de catre conducerea FRT:
Atat Centrul National cat si alte eventuale baze sportive de tenis administrate de catre conducerea FRT vor fi organizate din punct de vedere economic ca “profit center-uri” individuale. Centrul National a fost complet replanificat de arhitecti specializati in baze sportive, replanificare ce a avut ca scop principal asigurarea functionalitatii Centrului National la standarde europene. Finantarea acestui / acestor proiecte poate fi facuta prin cumularea de fonduri din:
- Contracte de sponsorizare / reclama
- Credit in baza unui business plan creat in urma unui studiu de fezabilitate
- Fonduri de stat sau/si europene

V. Promovarea sportului TENIS la nivel national:
1. Organizarea de activitati de marketing de genul:
- Cooperari cu gradinitele apropiate cluburilor de tenis – proiect aflat in planificare concreta si care a fost elaborat si imbunatatit in urma proiectului “Descopera tenisul in scoala ta”!
- Punerea in practica in continuare a programelor promovate de catre Federatia Internationala de Tenis cum ar fi Play & Stay sau Tennis Xpress, Cardio Tennis s.a.
- Actiuni de genul “Ziua nationala a tenisului in Romania” – in aceasta zi toate cluburile (care doresc) vor pune in aceeasi zi terenurile la dispozitia tuturor celor interesati de acest sport si vor organiza diferite activitati pe bazele sportive proprii pentru a se prezenta publicului. Aceste actiuni vor fi mediatizate la nivel national.
2. Cooperarea cu revista de tenis Tenis Partener in care se fac cunoscute toate actiunile de toate genurile si a tuturor actorilor din lumea tenisistica va continua.
3. Sprijinul membrilor afiliati in tranzactionarea de contracte de sponsoring, la solicitarea acestora
4. Incheierea de parteneriate strategice cu TVR, un post de radio si sau alte canale media

VI. Finantarea activitatii FRT:
1. Adaptarea taxelor:
- Marirea taxelor FRT sunt o masura neaparat necesara pentru a asigura buna desfasurare a activitatii desfasurate si pentru a asigura o dezvoltare continua a acesteia la standarde internationale.
2. Imbunatatirea “produselor”, evenimentelor FRT, prin cooperarile strategice cu TVR sau/si un post de radio amintite la capitolul Promovarea sportului TENIS la nivel national, in vederea cresterii potentialului de vanzare al acestora.
3. Implementarea unui sistem de membri ai cluburilor si asociatiilor sportive afiliate la FRT.
Taxele achizitionate de catre FRT vor trebui sa fie suficiente pentru asigurarea activitatii aflate in curs de derulare, dar si pentru a asigura dezvoltarea regionala.
Astfel, o parte din incasarile din taxe vor fi directionate catre Centrele Regionale in vederea dezvoltarii activitatii acestora.

* Fişa biografică Ruxandra Dragomir

- Data si locul nasterii: 24.10.1972, la Pitesti.
- Cetatenia: romana.
- Pregatire profesionala:
1979 – 1987: Scoala generala in Pitesti
1987 – 1991: Liceu in Bucuresti
1991: Bacalaureat
2000: Scoala de antrenori Bucuresti
2006 – 2009: Facultatea de drept “Titu Maiorescu”
2010: Licentiata a Facultatii de drept “Titu Maiorescu”
- Cariera profesionala:
2009 – 2013: Presedinte al Federatiei Romane de Tenis, Membru al Comisiei Fed Cup a Federatiei Internationale de Tenis, Membru al Comisiei pentru Tenis Profesionist a Federatiei Europene de Tenis.
2006 – 2009: Capitan nejucator al echipei nationale feminine de “Fed Cup”.
1979 – 2004: Jucatoare de tenis.
- Rezultate nationale: Multipla Campioana Nationala la categoriile de copii, junioare si internationale senioare.
- Castigatoare a probei de dublu impreuna cu Irina Spirlea a turneului de junioare de la Roland Garros.
- ITF: 7 turnee de simplu castigate şi 8 turnee de dublu castigate.
- Clasament WTA: anul 2000- Nr. 45 ; 1999- Nr. 20 ; 1998- Nr. 38 ; 1997- Nr. 19 ; 1996- Nr. 25 ; 1995- Nr. 54 ; 1994- Nr. 82 ; 1993- Nr. 74 ; 1992- Nr. 175 ; 1991- Nr. 322 ; 1990- Nr. 293.
- WTA: Cel mai bun clasament la simplu: Nr. 15 in August 1997 şi Cel mai bun clasament la dublu: Nr. 21 in Septembrie 1997. Un număr de 4 turnee de simplu castigate şi 5 turnee de dublu castigate.
- Fed Cup: Cele mai multe meciuri castigate pentru Romania (30), cele mai multe meciuri de simplu castigate pentru Romania (21), cele mai multe participari pentru Romania (impotriva a 29 de tari) din istoria participarii Romaniei la Fed Cup.
- Jocuri Olimpice: Componenta a Lotului National Olimpic la JO Barcelona 1992, JO Atlanta 1996, JO Sydney 2000.
- Victorii importante impotriva unor jucatoare de renume, precum: Anna Kournikova, Jennifer Capriati, Amelie Mauresmo, Jana Novotna, Patty Schnyder, Iva Majoli.
- Limbi straine: engleza – foarte bine (vorbita si scrisa).

* Numeroase turnee la arenele CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Muncipiului Iaşi

Ca în fiecare an, în 2013 CS CFR Iaşi va organiza în propria arenă turneele juvenile de tenis denumite “Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir” şi “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai”. Şi tot clubul ieşean, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi organizează de mai mulţi ani “Trofeul Municipiului Iaşi” la tenis de câmp, din circuitul internaţional ITF, cu premii de 10.000 dolari (la feminin) şi 15.000 dolari (la masculin).
În 2013, aceste turnee ITF vor avea loc la Arenele CFR Iaşi în luna iulie (la feminin) şi august (la masculin).
La Adunarea Generală de alegeri de la FR Tenis, din 17 ianuarie 2013, Clubul Sportiv CFR Iaşi va fi reprezentat de antrenorul Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu