marți, 22 ianuarie 2013

Junioara Ilka Csoregi continuă succesele în proba de dublu la Australian Open



Ilka Csoregi

Alături de sârboaica Ivana Jorovic, clujeanca Ilka Csoregi a reuşit un nou succes în proba de dublu în cadrul turneului de Grand Slam Australian Open. Marţi, în turul al II-lea al probei de dublu junioare, cuplul Ilka Csoregi (România) / Ivana Jorovic (Serbia) s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2 în faţa perechii australiene alcătuită din Samantha Harris şi Astra Sharma. Mâine, 23 ianuarie, pe terenul nr. 22 al arenei de la Melbourne, în sferturile de finală ale probei de dublu junioare este programat meciul Ilka Csoregi (România) / Ivana Jorovic (Serbia) - Anna Danilina (Kazahstan) / Elizaveta Kulichkova (Rusia, nr. 5).
În altă ordine de idei, să menţionăm că în proba de simplu seniori, tenismanul sârb Novak Djokovic, cap de serie numărul 1, s-a calificat astăzi în semifinale la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Djokovici l-a învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-1, 6-4, pe cehul Tomas Berdych, al cincilea favorit al competiţiei. În semifinale, Novak Djokovic îl va întâlni pe spaniolul David Ferrer, cap de serie numărul 4, care a trecut, cu scorul de 4-6, 4-6, 7-5, 7-6 (7/4), 6-2, de compatriotul său Nicolas Almagro, al zecelea favorit al competiţiei.
Ultimele două meciuri din sferturile de finală se vor disputa miercuri după următorul program: Jeremy Chardy (Franţa) - Andy Murray (Marea Britanie, nr. 3) şi Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, nr.7) - Roger Federer (Elveţia, nr. 2).
În proba de simplu senioare, Maria Şarapova şi Li Na au ajuns şi ele în semifinale. Marţi, la Melbourne, Şarapova a dispus în două seturi, 6-2, 6-2, de compatrioata sa Ekaterina Makarova, cap de serie nr.19, fiind pentru a şasea oară când atinge această fază a competiţiei în Australia, unde s-a impus o singură dată în 2008. Adversara rusoaicei din semifinale, chinezoaica Li Na, s-a impus cu 7-5, 6-3 în faţa polonezei Agnienszka Radwanska, a patra favorită, fiind a patra oară când ajunge până în acest stadiu la un turneu de Mare Şlem, în care cele mai bune rezultate le-a obţinut la Roland Garros în 2011, când a cucerit titlul, şi la Australian Open în acelaşi an, disputând finala. Radwanska a încheiat o serie de 13 victorii consecutive cu această ocazie. Li Na o învinsese în turul III pe românca Sorana Cîrstea.
Revenirea chinezoaicei în semifinale la Openul australian se datorează şi noului ei antrenor, Carlos Rodrigues, fostul antrenor al belgiencei Justine Henin, care a preluat ştafeta de la soţul lui Li după turneul de la Wimbledon şi care s-a dovedit a fi mult mai intransigent. Ultimele două partide din sferturile de finală în proba feminină de simplu se vor disputa miercuri, astfel: Victoria Azarenka (Belarus, nr. 1) - Svetlana Kuznetsova (Rusia) şi Serena Williams (SUA, nr. 3) - Sloane Stephens (SUA, nr. 29).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu