vineri, 11 ianuarie 2013

Un fapt mai puţin cunoscut: ieşeanca Andreea Ştefănescu - medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra


* Fosta componentă timp de 7 ani a clubului de gimnastică ritmică Gym Conrado-CSŞ Anghel Saligny din Iaşi a cucerit o medalie de bronz la recenta Olimpiadă din capitala Angliei, concurând însă pentru echipa Italia
"Italianca" Andreea Ştefănescu pe podiumul olimpic

 “Italianca” Andreea Ştefănescu s-a născut de fapt în România, mai precis la Iaşi, în data de 13 decembrie 1993. A început gimnastica ritmică în 1999, la clubul Gym Conrado-CSŞ Anghel Saligny din Iaşi, sub comanda antrenorului Constantin Radu. În 2004 a ajuns în lotul naţional al României, iar în 2006 a plecat în Italia, după părinţii ei care munceau în Peninsulă. În 2008, ea a obţinut cetăţenia italiană, fiind un mare talent în gimnastica ritmică. Concurând da data aceasta pentru Italia, Andreea Ştefănescu a obţinut rezultate notabile, astfel:
- Campionatele Mondiale (Montpellier, 2011): medalie de aur la ansamblu, medalii de argint la măciuci, panglică, cerc;
- Campionate Europene (Nizhny Novgorod, 2012): medalii de bronz la ansamblu, panglică, cerc;
- Cupa Mondială (Minsk, 2012): medalie de bronz la măciuci;
- Jocurile Olimpice (Londra, 2012): medalie de bronz la ansamblu, alături de colegele Elisa Blanchi, Marta Pagnini, Elisa Santoni, Anzhelika Savrayuk, Romina Laurito.
Într-o şedinţă a Comisiei pentru Sport din cadrul Primăriei Muncipiului Iaşi, de astăzi, 11 ianuarie 2013, la care au participat viceprimarul Mihai Chirica, directorul Fundaţiei Sportului Ieşean Cosmin Coman, deputatul Sorin Iacoban, consilierii Mihai Pricop şi Ionel Popa, antrenorul ieşean de gimnastică ritmică Constantin Radu a menţionat: “S-a spus că Alin Moldoveanu a câştigat pentru municipiul nostru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, în proba de tir. S-a mai spus că sabrerii ieşeni Florin Zalomir şi Tiberiu Dolniceanu au cucerit şi ei o medalie de argint la Londra 2012, concurând însă pentru cluburile din Bucureşti. Nu s-a mai spus un lucru, dar vă spun eu acuma: ieşeanca Andreea Ştefănescu, fosta mea elevă timp de 7 ani a cucerit şi ea o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, la gimnastică ritmică, dar concurând pentru Italia, unde munceşte acum ca stewardesă şi face şi sport de performanţă ! Mai am două sportive foarte talentate, ajunse acum campioane de juniori în Spania şi Italia, ele fiind Amalia Răileanu şi Alexandra Agiurculăesei. Alte foste sportive de la clubul nostru sunt acum antrenoare de gimnastică ritmică în Franţa, Belgia, Germania, Grecia, Canada, Anglia, Italia sau Portugalia. Şi uite aşa ne pleacă valorile din ţară, inclusiv în sportul de performanţă !”.

* Primăria Municipiului Iaşi şi DJST Iaşi premiază performanţa în sportul ieşean

Vă mai informăm că Primăria Municipiului Iaşi va organiza Gala Premiilor de Excelenţă în Sport 2012 în ziua de luni, 21 ianuarie, ora 17.00, la Teatrul Luceafărul, iar manifestarea, care va dura 2 ore, va fi transmisă în direct de TVR Iaşi. Vor fi premiate performanţele din sportul ieşean din 2012, pe 12 categorii, astfel: 1. sportivi; 2. antrenori; 3. echipe-echipaje; 4. sportivi cu handicap; 5. cluburi sportive; 6. persoane-personalităţi care au contribuit la dezvoltarea activităţii sportive ieşene; 7. sportul pentru toţi; 8. cel mai tânăr şi cel mai vârstnic performer; 9. arbitri naţionali şi internaţionali; 10. sportul pentru veterani; 11. cel mai bun cronicar şi gazetar sportiv ieşean; 12. formatori de talente.  
Dar până atunci, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi (director executiv: Ciprian Paraschiv) va organiza Gala laureaţilor sportului ieşean 2012 în ziua de joi, 17 ianuarie, ora 12.00, în incinta “Dublin Pub” de la Casa Studenţilor din Iaşi.
Până pe 31 ianuarie, cluburile sportive locale au datoria să prezinte Fundaţiei Sportului Ieşean proiectele sportive şi programul competiţiilor la care vor participa în 2013, în vederea finanţării.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu