duminică, 27 ianuarie 2013

Voleibalistele junioare de la Penicilina-CSŞ Unirea Iaşi triumfă sub Pietricica !


* Duminică, 27 ianuarie 2013, în etapa a VII-a din Divizia Naţională de volei junioare s-a disputat meciul LPS Unic Piatra Neamţ – Penicilina CSŞ Unirea Iaşi 1-3 (25-19, 14-25, 19-25, 20-25)
În Seria A, cu cinci echipe participante din zona de est a ţării (Iaşi, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Focşani), marele derby din etapa a doua a returului a avut loc astăzi sub Pietricica, acolo unde oaspetele de la Penicilina CSŞ Unirea Iaşi s-au impus în patru seturi în faţa gazdelor de la LPS Unic Piatra Neamţ. De remarcat că ieşencele au pierdut astăzi, la Piatra Neamţ, primul set de la începutul sezonului, dar au şase victorii la activ, din tot atâtea meciuri disputate !
Cu cinci jucătoare care fac parte şi din lotul lărgit al senioarelor de la Penicilina Iaşi (din Divizia A 2 Est), voleibalistele antrenate de cuplul Anda Podaru – Lucia Chirilă au etalat un joc de mare ambiţie la fileul disputei de la Piatra Neamţ, acolo unde preluările din linia a doua au fost foarte eficiente, iar atacurile devastatoare, mai ales în ultimele trei seturi !
Pentru Penicilina CSŞ Unirea Iaşi au evoluat jucătoarele: Camelia Pascariu (căpitanul şi ridicătoarea echipei) – Ana Ursachi, Simona Mocanu, Simona Filip, Andra Streşină, Ana Delescu (schimbată la un moment dat cu Andreea Dorin). Ca rezerve au figurat: Mălina Florea, Adelina Teodorescu, Alexandra Lungu.
Meciul dintre pietrence şi ieşence a fost găzduit de Sala LPS, a durat 86 minute şi a fost arbitrat de Constantin Sumusche (Suceava - principal) şi Romeo Goian (Piatra Neamţ – secund).
La finalul disputei, antrenoarea Anda Podaru (Iaşi) ne-a declarat: „Am pierdut primul set, primul din acest sezon, într-o sală cu parchet pe jos şi unde ne-am acomodat mai greu. Apoi ne-am revenit şi am jucat volei, că a trebuit să jucăm volei pentru a câştiga şi am învins meritat, într-un meci destul de greu. Remarc toată echipa noastră în jocul câştigat la Piatra Neamţ !”.  
Cu şase partide disputate până acum, Penicilina Iaşi conduce ostilităţile în Seria A, cu un maxim de 18 puncte cucerite şi cu un setaveraj de 18:1. În etapa viitoare, Penicilina CSŞ Unirea va sta, dar săptămâa viitoare, mai precis duminică, pe 3 februarie, pe teren propriu, de data aceasta în cadrul Diviziei Naţionale de cadete (junioare II), Penicilina CSŞ Unirea Iaşi se va confrunta tot cu LPS Unic Piatra Neamţ, în cadrul etapei a VIII-a din Seria A. Multe jucătoare de la junioare I ale celor două echipe evoluează şi în formaţiile de junioare II (cadete).  
Vă menţionăm că meciul de ieri, din etapa a XII-a a Diviziei A 2 Est de senioare, Trotuşul Oneşti – Penicilina Iaşi, a fost amânat din cauza condiţiilor meteo defavorabile şi a drumurilor înzăpezite din zona Moldovei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu