sâmbătă, 17 august 2013

Crivoi – Mesaros, în marea finală a Trofeului Municipiului Iaşi la tenis


Victor Crivoi

* Cei mai buni tenismeni ai turneului ITF de la arenele de tenis CFR Iaşi se întâlnescu duminică, 18 august, de la ora 11.00, în ultimul act al competiţiei, partida urmând a fi vizionată şi de preşedintele FR Tenis, George Cosac * În deschiderea evenimentului, de la ora 10.00, va avea loc un meci demonstrativ de tenis cu tinerii sportivi de la CS CFR Iaşi.

Sâmbătă, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit cele două semifinale ale probei de simplu de la turneul denumit Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi. Ele au fost fără istoric, deoarece favoriţii s-au impus cu lejeritate în faţa adversarilor întâlniţi. Am consemnat rezultatele:
- Victor Crivoi (România, locul 198 ATP, nr. 1) – Vadim Alekseenko (Ucraina, locul 919 ATP) 6-1, 6-1;
- Cristijan Mesaros (Croaţia, locul 312 ATP, nr. 2) – Costin Pavăl (România, locul 903 ATP) 6-2, 2-0 şi retragere Pavăl din motive medicale.
Să menţionăm că, în prima semifinală, Victor Crivoi nu a avut mari probleme în meciul contra ucrainianului Alekseenko, chiar dacă în noaptea dinaintea partidei Victor nu a dormit decât vreo 2 ore datorită unei nunţi care a avut loc chiar în incinta hotelului privat unde a locuit !
În al doilea meci al zilei de sâmbătă, românul Costin Pavăl (care a terminat recent un Colegiu universitar în SUA) a cerut îngrijiri medicale şi intervenţia kinetoterapeutului în setul I, la scorul de 4-1 pentru croatul Masaros, dar crampele musculare i-au făcut probleme în continuare şi Costin a trebuit să abandoneze în actul al doilea !
Duminică, în marea finală a probei de simplu se vor întâlni primii doi favoriţi ai turneului, meciul dintre Victor Crivoi (nr. 1) şi Cristijan Mesaros (nr. 2) urmând a debuta la ora 11.00, la arenele CFR Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor este liberă. În deschiderea finalei, de la ora 10.00, va avea loc şi un meci demonstrativ de tenis, cu participarea tinerilor tenismeni de la CS CFR Iaşi. La finala de mâine şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele FR Tenis, George Cosac.

* Tenis în direct la Radio România Iaşi

Sâmbătă, 17 august, în intervalul orar 11.00-13.00, emisiunea Panoramic Sportiv de la Radio România Iaşi a fost dedicată cu prioritate tenisului de la CS CFR Iaşi, acolo unde se încheie mâine turneul internaţional Trofeul Municipiului Iaşi şi a debutat astăzi competiţia la nivel naţional denumită Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi. Din studioul montat la arenele de tenis CFR Iaşi, sub coordonarea redactorilor sportivi Valeriu Ştefan, Liviu Suceveanu, Dan Teodorescu, George Marici au fost în direct cu ascultătorii radioului din străvechea capitală a Moldovei directorul de turneu Vergil Aghion, tenismenii Bogdan Apostol, Silviu Mistreanu, Teodor Leahu, Răzvan Aghion, dar şi preşedintele FR Tenis George Cosac şi primul favorit al turneului ITF de la Iaşi, Victor Crivoi.
Au mai fost intervenţii pe post şi din cadrul altor sporturi care fac performanţă la Iaşi, printre cei prezenţi la microfon fiind antrenorii ceferişti Nicu Brânzei (box) şi Dănuţ Fron (haltere), popicarul Costică Ciurdea (CFR Olimpia ACB Iaşi) şi jucătorul de futsal Radu Guţu (CSMS Iaşi).
De menţionat că, în finala de ieri seară de la Cupa Iaşului la fotbal în sală, CSMS Iaşi a învins cu 8-2 pe AutoDriver, unul dintre golurile partidei fiind reuşit chiar de invitatul Radu Guţu. Vă mai informăm că antrenorul formaţiei de futsal CSMS Iaşi, Nelu Stancea, a fost numit recent şi selecţionerul României la fotbal în sală, atât la echipa de seniori, cât şi la cea de tineret.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu