vineri, 2 august 2013

Ieşeanul Bogdan Apostol aduce singurul punct României în disputa contra Rusiei



Ultima etapă din cadrul European Summer Cups la tenis masculin (U 18) a programat sâmbătă la St. Petersburg (Rusia) finala zonei C, acolo unde Rusia a învins extrem de greu România cu scorul de 2-1, dar ambele echipe s-au calificat la turneul final din La Rochelle (Franţa), din 5-7 august 2013. De menţionat că singurul punct al României a fost adus de ieşeanul de numai 17 ani Bogdan Ionuţ Apostol, iar în meciul de dublu perechea Apostol / Tatomir şi-a vândul greu pielea într-un meci disputat în deplasare în faţa ruşilor, cu campionul european Karen Khachanov în formaţie, iar cuplul Medvedev / Khachanov a fost şi medaliat cu argint la recentele CE de la Klosters (Elveţia).
În marea finală Rusia – România 2-1, rezultatele individuale au fost următoarele:
Anton DESYATNIK - Bogdan Ionuţ APOSTOL 4-6, 3-6 (meciul a durat 1 oră şi 40 minute);
Karen KHACHANOV - Luca George TATOMIR 6-1, 6-0 (în 50 minute);
Daniil MEDVEDEV / Karen KHACHANOV - Luca George TATOMIR / Bogdan Ionuţ APOSTOL 6-1, 3-6, 6-2 (în 1 oră şi 25 minute).
În finala mică, cea pentru locurile 3-4, am consemnat rezultatul: Ucraina – Belarus 0-3. În meciul de consolare pentru locurile 5-6: Turcia – Estonia 2-1.
Tot în competiţia de tenis pentru echipele de juniori “U 18”, dar în întrecerea feminină de la Arad (România), naţionala României a fost învinsă, surprinzător, cu 1-2 de către Suedia în marea finală, dar ambele echipe s-au calificat la turneul final din Spania. Au fost următoarele dispute individuale:
Ioana Loredana ROŞCA - Rebecca PETERSON 7-5, 6-2 (în 1 oră şi 45 minute);
Ioana DUCU - Jacqueline CABAJ AWAD 4-6, 6-0, 3-6 (în 2 ore şi 5 minute);
Ioana Loredana ROŞCA / Irina Maria BARA - Jacqueline CABAJ AWAD / Rebecca PETERSON 2-6, 3-6 (în 1 oră şi 35 minute).
Tot în zona C de la Arad, astăzi s-a mai jucat partida Belarus – Franţa 2-1 (locurile 3-4).
De menţionat că toţi componenţii lotului României în întrecerea masculină (Apostol, Szekely, Tatomir) vor fi prezenţi şi la turneul ITF de la arenele CFR Iaşi, Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi, din perioada 9-18 august 2013, dotat cu premii de 15.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu