miercuri, 7 august 2013

Steaua Bucureşti s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor



* Campioana României, Steaua Bucureşti, s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a câştigat, cu scorul general de 3-1, întâlnirea cu echipa gruzină Dinamo Tbilisi, contând pentru turul trei preliminar al competiţiei.
Echipa Steaua Bucureşti în meciul cu Dinamo Tbilisi

După 2-0 în tur, în meciul din deplasare, marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, scorul a fost doar egal, 1-1 (1-0).  Pentru Steaua a marcat Latovlevici – min. 6, iar pentru Dinamo Tbilisi a înscris Ustaritz – min. 48, după următoarele faze de gol:
- 1-0: Latovlevici primeşte de la aproximativ 18 metri pe partea stângă şi îl învinge pe portarul formaţiei oaspete cu un şut din 8 metri. Mingea a intrat în poarta oaspeţilor trecând printre picioarele portarului Loria.
- 1-1: Ustaritz înscrie cu o lovitură de cap de la 6 metri, de lângă noul intrat Gardoş.
În minutul 69, oaspeţii au mai înscris un gol prin Xisco, însă arbitrul asistent arată offside şi golul este anulat !
Au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala (Gardoş '46), Chiricheş, Latovlevici - Pintilii (Stanciu '46), Bourceanu - Popa, Iancu (Prepeliţă '56), Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Dinamo Tbilisi: Loria - Seturidze, Kvaraţkhelia, Ustaritz, Kvirkvelia - Grigalaşvili, Khmaladze, Papava (Goga '60), Merebaşvili - Dvali (Vouho '69), Xisco. Antrenor: Duşan Uhrin junior.
- Cartonaşe galbene: Iancu'30, Popa '74 / Khmaladzw '31, Goga '68, Vouho '77, Seturidze '90+1.
Meciul a fost condus de o brigadă din Islanda avându-l la centru pe Kristinn Jakobsson, ajutat la cele două linii de Sigurdur Oli Thorleifsson şi Birkir Sigurdarson, în timp ce Gunnar Jarl Jonsson a fost rezervă. Observator de arbitri a fost desemnat belgianul Michel Piraux.
Fotbalistul Adrian Cristea, transferat de curând la Steaua şi aflat în tribună, a fost înjurat de fanii de la Peluza Nord.
La meciul din Capitală au asistat 44.225 de spectatori.
Ca urmare a accederii în play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua şi-a asigurat cel puţin prezenţa în grupele Ligii Europa.

* Antrenorul Laurenţiu Reghecampf îşi declară în public nemulţumirea !

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a declarat după meciul cu Dinamo Tbilisi că este foarte nemulţumit de atitudinea unor jucători, care nu au evoluat cum ar fi trebuit în a doua repriză, şi a precizat că Steaua ar fi trebuit să se respecte şi să obţină o victorie pe Arena Naţională.
"Ne bucurăm că am reuşit să ne calificăm. A fost un meci destul de greu, mai ales în repriza a doua, unde atitudinea unor jucători nu a fost cum trebuia să fie. M-a deranjat asta. Trebuie să ştie că un meci ţine 90 de minute. Sunt foarte nemulţumit de atitudinea unor jucători. O să am o discuţie cu ei. Iancu nu mai era activ ca în prima repriză, nu mai era la fel de concentrat. Trebuie să abordăm altfel meciul cu Dinamo (n.r. - din etapa a patra a Ligii I), pentru că dacă vom juca precum în repriza a doua vom avea probleme nu doar cu ei. Meciul cu Dinamo e cel mai important din acest an şi dacă ne vom comporta aşa ne va fi foarte greu. Trebuia să ne respectăm şi să câştigăm meciul acesta. O echipă puternică nu are cum să facă astfel de greşeli. Trebuie să fim dornici de a câştiga următorul meci, iar pentru asta avem nevoie de atitudine", a spus Reghecampf.
El a precizat că nu o să fie niciodată de acord ca jucătorii Stelei să fie înjuraţi de suporteri: "Nu o să fiu niciodată de acord când anumiţi fani înjură jucătorii Stelei. Mai bine mă înjură pe mine. Nu o să fiu de acord nici când jucătorii sunt huiduiţi pentru că încearcă o posesie prelungită".
Laurenţiu Reghecampf a mai spus că accidentarea suferită de Cristian Tănase în prima repriză nu este gravă. "Fără Tănase ne-ar fi fost greu în seara asta. Accidetarea lui nu e gravă, e doar zgâriat", a explicat tehnicianul.

* Fundaşul Szukala vrea o calificare în grupele Ligii Campionilor

La finalul partidei, fundaşul central al Stelei, Szukala, a spus că el şi colegii săi au controlat meciul pe toată durata lui şi a recunoscut că singurul obiectiv al echipei este calificarea în grupele Ligii Campionilor.
"Am zis după primul meci că Dinamo Tbilisi este o echipă bună. Au arătat şi astăzi că au fost un adversar dificil. Au demonstrat acolo că au calitate. Au avut şi câteva ocazii. Am controlat tot timpul meciul. Am fost liniştit însă, am ştiut că facem un meci bun şi că vom merge mai departe. Pentru noi contează numai să mergem în grupele Ligii. Suntem pe un drum foarte bun, nu contează pe cine întâlnim în play-off. Vrem să câştigăm derby-ul cu Dinamo din Liga 1. Sper să marchez din nou împotriva lor", a spus Lukasz Szukala la DigiSport.

* Rezultatele de marţi şi programul de miercuri din Liga Campionilor la fotbal

În returul turului 3 preliminar din Liga Campionilor, marţi s-au disputat meciurile:
- Maccabi Tel-Aviv - Basel 3-3 (scor general 3-4)
- Steaua Bucureşti Dinamo Tbilisi 1-1 (3-1)
- Maribor – APOEL 0-0 (1-1, se califică Maribor)
- Skënderbeu - Shakhter 3-2 (3-5)
- Partizan Belgrad - Ludogorets 0-1 (1-3)
- Fenerbahçe Istanbul - Salzburg 3-1 (4-2, promovarea echipei din Turcia va fi însă decisă de UEFA)
- Grasshoppers Zurich - Olympique Lyon 0-1 (0-2)
Miercuri, pe 7 august 2013, sunt programate celelalte meciuri, astfel:
- FH Hafnarfjördur - FK Austria Viena
- FC Zenit St Petersburg - FC Nordsjælland
- FC Metalist Kharkov - PAOK FC  
- FC Sheriff Tiraspol - GNK Dinamo Zagreb
- IF Elfsborg - Celtic FC        
- FC Viktoria Plzeň - JK Nõmme Kalju
- Legia Varşovia - Molde FK (ora 21.45, va arbitra românul Alexandru Dan Tudor)
- SV Zulte Waregem - PSV Eindhoven.
Turul 4 (Play-Off) din Liga Campionilor la fotbal este programat pe 20/21 august (turul), respectiv 27 august (returul).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu