vineri, 30 august 2013

Minifotbal şi futsal de top la Cupa Magic de la Iaşi



În perioada 30 august-1 septembrie 2013, în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi va avea loc cea de-a doua ediţie a Cupei Magic la minifotbal. Cele 20 de echipe participante din întreaga ţară se vor înfrunta pentru trofeul pus în joc pe terenurile denumite Magic Stadium, Arena Magic şi complex UTI din “Tudor Vladimirescu”, acolo unde se aşteaptă o prezenţă juvenilă la cote înalte în tribunele celor trei stadioane de minifotbal.
Echipele participante au fost împărţite în cinci grupe preliminare, după cum urmează:
- Grupa A - ABC United Bucureşti (semifinalistă a Campionatului Naţional de minifotbal), Aldor Auto Driver Iaşi, Delta Con Tulcea, Inter Vaslui;
- Grupa B - Design Construct Braşov (finalista primei ediţii a Cupei Magic), EBS Iaşi, Ary & Roby Buftea, Oz Er Golden Roman;
- Grupa C - Cora Pantelimon (semifinalistă a Cupei României în acest an), Angi Bau Concept Iaşi, Fenix Piatra Neamţ, Deep Serv Focşani;
- Grupa D - Oz Er Golden Bacău (vicecampioană naţională), Dinamo Imperium Iaşi, Activ Buzău, Dorally Mall Constanţa;
- Grupa E - Lis Affair Tomeşti (campioana Iaşului), UTI Iaşi, Delta Force Tulcea, TCE Trei Brazi Roman.
La turneul ieşean, înregimentaţi la ABC United Bucureşti (echipă pe care a antrenat-o în anii din urmă şi Nelu Stancea, în prezent pe banca tehnică a echipei de futsal CSMS Iaşi) vor participa şi foştii jucători de top de la Steaua şi Dinamo, cum ar fi Adrian Neaga, Petre Marin, Ciprian Mozacu sau Andrei Mărgăritescu, dar şi fostul "bancar" Cătălin Liţă.
Vineri, pe 30 august, începând cu ora 16.00 se vor juca cele 30 meciuri din faza grupelor. Ocupantele primelor trei locuri din fiecare grupă şi echipa de pe locul 4 cu cel mai bun punctaj se califică în optimile de finală.
Sâmbătă, pe 31 august, se vor disputa optimile de finală şi sferturile de finală ale competiţiei, dar şi semifinalele pentru locurile 9-12, 13-16, 17-20, cât şi finalele pentru locurile 19-20 şi 17-18.
Duminică, pe 1 septembrie, se vor juca semifinalele pentru locurile 1-4 şi 5-8, dar şi finalele de clasament, de la locul 1 la locul 16.
Vor fi în total 66 de meciuri programate la Cupa Magic şi alte două jocuri demonstrative, unul de minifotbal cu micii jucători de la Trofeo Maestrelli şi unul de futsal cu CSMS Iaşi.
Ultimele partide sunt programate pe Magic Stadium din campusul studenţesc Tudor Vladimirescu, duminică, 1 septembrie, astfel:
- ora 11.15: Joc demonstrativ între echipele de copii de la Şcoala ieşeană de fotbal “Trofeo Maestrelli”;
- ora 11.45: Finala mică (locurile 3-4) de la Cupa Magic;
- ora 12.30: Meci demonstrativ cu echipa de futsal CSMS Iaşi, cu prezentarea lotului de jucători şi a staffului pentru sezonul viitor;
- ora 13.30: Finala mare (locurile 1-2) de la Cupa Magic;
- ora 14.30: Festivitatea de premiere de la Cupa Magic.
 
* Conferinţă de presă la Magic Sport Pub

Vineri, 30 august, de la ora 12.00, a avut loc la Magic Sport Pub din “Tudor Vladimirescu” conferinţa de presă oficială prilejuită de organizarea la Iaşi a Cupei Magic la minifotbal – ediţia a II-a.
 La eveniment au participat Paul Costaş (prim-vicepreşedintele Federaţiei de Minifotbal din România), Dan “Mops” Cojocaru (organizatorul Cupei Magic), Ionel Popa (din partea Primăriei Municipiului Iaşi) şi Liviu Mihai Gavril (din partea Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi Iaşi).
Paul Costaş a mulţumit presei şi partenerilor pentru implicarea în organizarea şi mediatizarea Cupei Magic la minifotbal şi a amintit faptul că în perioada 8-13 octombrie, în Insula Creta va avea loc un nou Campionat European de minifotbal, cu prezenţa României la startul competiţiei.
Aici, la Magic Sport Pub, nu vom promova doar minifotbalul, ci pe viitor ne gândim să organizăm şi turnee de fotbal-tenis, dar şi Cupa Presei la table şi şah”, a mai menţionat Paul Costaş.
Ionel Popa, team-managerul echipei de futsal CSMS Iaşi şi fost arbitru internaţional de fotbal cu ecuson FIFA a mai declarat: “Îl felicit pe Mops Cojocaru pentru curajul de a organiza şi ediţia a doua de la Cupa Magic şi sper ca arbitrajul de la această competiţie să fie la cote înalte. Vor fi şi greşeli probabil, dar neintenţionate !”.
În continuare, Dan “Mops” Cojocaru a spus: “Doresc ca această competiţie, Cupa Magic, să devină o tradiţie la Iaşi. Sper să fie o competiţie reuşită şi în acest an !”.
În final, reprezentantul UTI Iaşi şi a deputatului Sorin Iacoban, juristul Liviu Mihai Gavril, a mai declarat: “Am asigurat cazarea participanţilor în campus şi am pus la dispoziţia sportivilor baza UTI. Felicit pe domnul Cojocaru pentru pregătirea evenimentului. Vom participa şi noi cu o echipă tânără la Cupa Magic, deoarece cel mai vârstnic jucător din formaţia noastră are doar 22 ani şi 6 luni !”.   
Să mai menţionăm că partidele de la Cupa Magic vor fi arbitrate de şase “cavaleri ai fluierului” din Iaşi şi doi din Tulcea. Cei din Iaşi vor fi Vlad Ciobanu, Ştefan Tudorache, Valentin Lungu, Andrei Mihălcuţ, Vlad Baban şi Ionel Popa. Să câştige cel mai bun !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu