joi, 22 august 2013

Remiză pe „National Arena” în Liga Campionilor la fotbal



* Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, miercuri seara, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formaţia poloneză Legia Varşovia, într-un meci disputat pe Arena Naţională din Capitală, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor.

Steaua a deschis scorul prin Piovaccari, în minutul 34, Legia reuşind egalarea prin Kosecki, în minutul 53, după următoarele faze de joc:
- 1-0: Bourceanu l-a lansat în adâncime pe Piovaccari şi italianul a deschis scorul cu un lob peste Kuciak (fostul portar al formaţiei FC Vaslui) de la 20 de metri.
- 1-1: Radovici a centrat din partea dreaptă şi Kosecki, scăpat din marcaj, a înscris cu un şut cu latul de la 6 metri.
Au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti : Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Prepeliţă '46) - A. Popa, Stanciu (Iancu '61), Tănase - Piovaccari (Ad. Cristea '70). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Legia Varşovia: Kuciak - Rzezniczak, Jodlowiec (Broz '27), Dossa Junior, Wawrzyniak - Furman, Vrdoljak - Kucharczyk (Zyro '75), Radovici, Kosecki - Saganowski (Dvalişvili '81). Antrenor: Jan Urban.
- Cartonaşe galbene: Pintilii '37, Prepeliţă '66 / Rzezniczak '19, Dossa Junior '56, Zyro '77, Kuciak '78.
- Arbitri: Nicola Rizzoli (central) - Andrea Stefani, Renato Faverani (asistenţi) - Antonio Damato, Domenico Celi (asistenţi suplimentari) - Riccardo Di Fiore (rezervă) - toţi Italia.
La partida de pe Arena Naţională au asistat 50.655 de spectatori, dintre care aproximativ 800 de fani polonezi.
Înainte de începerea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostul internaţional român Costică Ştefănescu. Jucătorii stelişti au purtat banderole negre în memoria lui Ştefănescu.
Fanii Stelei de la Peluza Nord au avut o coregrafie din plăcuţe roşii, albastre şi galbene pe care era scris "Uniţi" şi au afişat un banner cu mesajul: "Uniţi nimeni nu ne poate învinge".
Suporterii stelişti de la Peluza Sud au afişat următorul banner: "Open the gate for ultras".

* Bourceanu: “Dacă era Chiricheş în teren alta era soarta meciului”

Căpitanul Stelei, Alexandru Bourceanu, a declarat că alta ar fi fost soarta meciului cu Legia Varşovia, încheiat miercuri, cu scorul de 1-1, pe Arena Naţională, dacă pe teren s-ar fi aflat fundaşul Vlad Chiricheş.
"Nu a fost o seară grozavă. Am făcut o primă repriză bună, a doua, din păcate, am jucat de la egal la egal cu ei şi am primit şi golul. Nu a fost o zi bună. Ieşirea lui Pintilii probabil că a slăbit echipa, dar Prepe a intrat foarte bine. În perspectiva meciului retur avem o absenţă foarte importantă, Pintilii e un om de bază al Stelei. Din păcate ne-a lipsit şi Chiricheş, sperăm ca la meciul retur să fie în teren, pentru că dacă ar fi fost în teren, cu totul alta ar fi fost soarta meciului. Îmi cer scuze faţă de ceilalţi colegi, dar cred că dacă Chiri era în teren, alta era soarta meciului, din punct de vedere al jocului ofensiv. E cel mai bun jucător de la Steaua, cel mai bine cotat şi oricine ar veni în locul lui acum, din păcate nu e Chiricheş. Probabil că el va pleca într-un viitor mai apropiat, nu ştiu când, o să încercăm să ne descurcăm fără el. Dar acum e la echipă şi avem nevoie de el. Cred că impactul pe care îl am eu la echipă nu e atât de important ca al lui Chiricheş", a spus Bourceanu la DigiSport.
Deşi spune că nu se teme de atmosfera pe care o vor face fanii polonezi la meciul retur şi crede că Steaua poate învinge pe Legia "în orice zi a săptămânii", Bourceanu a precizat că el nu este foarte optimist în acest moment privind partida de la Varşovia. "Nu ne e teamă de atmosfera de la ei. Cu siguranţă, putem să-i depăşim în orice zi a săptămânii, dar avem nevoie de o zi bună şi de ceva mai mult optimism. În acest moment e un lucru care îmi lipseşte, dar sperăm să ne calificăm. Grupul nu se simte demoralizat, băieţii sunt optimişti, dar eu sunt un tip pesimist şi pun răul înainte tot timpul”, a menţionat mijlocaşul stelist.

* Kuciak: “Şansele de calificare mai departe rămân egale”

De partea cealaltă, portarul slovac al echipei Legia Varşovia, Dusan Kuciak, a declarat că şansele de calificare în grupele Ligii Campionilor sunt egale în continuare, dar a precizat că formaţia sa are un mic avantaj pentru că a marcat în deplasare.
"Şansele sunt egale în continuare. Ne aşteptam la un meci greu şi acum avem un mic avantaj că am marcat în deplasare. În a doua repriză am jucat ceea ce ştim. Mi se pare că şi Steaua a făcut un meci bun. Calificarea în Liga Campionilor ar fi un vis pentru Legia. Vrem să câştigăm acasă, nu avem cum să jucăm la 0-0, e greu. Steaua are jucători foarte buni, mi-au plăcut Piovaccari, Tănase, Bourceanu şi mai apoi Cristea", a spus Kuciak, care a apărat în Liga I la FC Vaslui.

* Chiricheş va pleca în Anglia, Pintilii este suspendat

Mijlocaşul stelist Mihai Pintilii a jucat o repriză, fiind schimbat la pauză de Andrei Prepeliţă după o accidentare. Pintilii a primit şi un cartonaş galben şi va fi suspendat la meciul retur.
Vlad Chiricheş nu a evoluat miercuri, oficialii Stelei precizând că el s-a accidentat la ultimul antrenament. Chiricheş este dorit în acest moment de echipa engleză Tottenham şi ar putea pleca în scurt timp în Anglia.
Partida retur se va disputa la 27 august, la Varşovia.

* Rezultate din prima manşă a play-off-ului competiţiei

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi şi miercuri, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor sunt următoarele:
- Şahtior Karagandi (Kazahstan) - Celtic Glasgow (Scoţia) 2-0
Au marcat: Finoncenko '12, Kiznicenko '77
- Olympique Lyon (Franţa) - Real Sociedad (Spania) 0-2
Au marcat: Griezmann '17, Seferovici '50
- Pacos Ferreira (Portugalia) - Zenit Sankt Petersburg (Rusia) 1-4
Au marcat: Andre Leao '58 / Şirokov '27, '60, '90, Degra '85 (autogol)
- PSV Eindhoven (Olanda) - AC Milan (Italia) 1-1
Au marcat: Matavz '60 / El Shaarawy '15
- Viktoria Plzen (Cehia) - NK Maribor (Slovenia) 3-1
Au marcat: Cisovsky '8, Darida '58, Duris '90 / Mejaci '66
- Dinamo Zagreb (Croaţia) - Austria Viena (Austria) 0-2
Au marcat: Leovaci '68, Stankovici '75
- Fenerbahce Istanbul (Turcia) - Arsenal Londra (Anglia) 0-3
Au marcat: Gibbs '51, Ramsey '64, Giroud '77 (penalty)
- Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) - FC Basel (Elveţia) 2-4
Au marcat: Marcelinho '23, Stoianov '50 / Salah '12, '59, Sio '64, Schar '83 (penalty). Fundaşul Cosmin Moţi a jucat tot meciul la Ludogoreţ Razgrad
- Schalke 04 (Germania) - PAOK Salonic (Grecia) 1-1
Au marcat: Farfan '32 / Stoch '73. Mijlocaşul Costin Lazăr jucat tot meciul la PAOK Salonic şi a primit un cartonaş galben
- Steaua Bucureşti (România) - Legia Varşovia (Polonia) 1-1
Au marcat: Piovaccari '34 / Kosecki '53.
Partidele retur se vor disputa pe 27 şi 28 august.

* Trei echipe româneşti vor evolua joi în Europa League

Joi, 22 august, în Europa League, meciurile cu implicaţii româneşti din prima manşă din play-off sunt: Maccabi Haifa – Astra Giurgiu (ora 19.30, pe Digi Sport 1), Pandurii Tg. Jiu – Sporting Braga (ora 21.00, se joacă la Cluj, în direct pe Digi Sport 2) şi Swansea – Petrolul Ploieşti (ora 21.05, pe Pro TV).
Programul complet al partidelor programate astăzi se prezintă astfel:
FC Aktobe-FC Dynamo Kiev
Qarabağ FK - Eintracht Frankfurt
FK Jablonec - Real Betis Balompié (va arbitra românul Alexandru Dan Tudor)
FC Kuban Krasnodar - Feyenoord
FC Dinamo Tbilisi - Tottenham Hotspur FC
Maccabi Haifa FC - FC Astra Giurgiu (va arbitra olandezul Kevin Blom, se joacă pe stadionul Itztadion Kiryat Eliezer, din Haifa - Israel)
Atromitos FC - AZ Alkmaar
FC Minsk - Standard Liège
FC Salzburg - VMFD Žalgiris
FC St Gallen - FC Spartak Moscova (va arbitra românul Ovidiu Haţegan)
Molde FK - FC Rubin Kazan
Esbjerg fB - AS Saint-Étienne
JK Nõmme Kalju - FC Dniepro Dniepropetrovsk
FK Kukësi - Trabzonspor AŞ
FH Hafnarfjördur - KRC Genk
IF Elfsborg - FC Nordsjælland
Tromsø IL - Beşiktaş JK
CS Pandurii Târgu Jiu - SC Braga (va arbitra germanul Florian Meyer, se va juca pe stadionul Cluj Arena, din Cluj-Napoca)
Apollon Limassol FC - OGC Nice
Swansea City AFC - FC Petrolul Ploieşti (va arbitra rusul Sergei Karasev, se va juca pe Liberty Stadium, din Swansea – Ţara Galilor)
Maccabi Tel-Aviv FC - PAOK Salonic FC   
HNK Rijeka - VfB Stuttgart
FC Cernomoreţ Odesa - KS Skënderbeu
FK Partizan Belgrad - FC Thun
FK Vojvodina Novi Sad - FC Sheriff Tiraspol
Udinese Calcio - FC Slovan Liberec
SV Zulte Waregem - APOEL Nicosia FC      APOEL
Grasshopper Club Zurich - ACF Fiorentina
SK Rapid Viena - FC Dila Gori
Sevilla FC - WKS Śląsk Wrocław
Estoril Praia - FC Pasching    
Partidele retur sunt programate pe 29 august 2013.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu