duminică, 18 august 2013

Croatul Kristijan Mesaros câştigă Trofeul Municipiului Iaşi la tenis



Duminică, în ultima zi a turneului internaţional de tenis masculin de la arenele CFR Iaşi, denumit „Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi”, spectacol sportiv a debutat la ora 10.00, atunci când tenismenii clubului gazdă au oferit spectatorilor o reuşită demonstraţie de virtuozitate. Sub arbitrajul lui Radu Lazăr, perechea Răzvan Aghion / Vergil Aghion s-a impus cu scorul de 4-3 la game-uri în faţa cuplului juvenil Teodor Cojocaru / Cosmin Drăgan, după ce ultimii menţionaţi au condus cu 2-0 şi 3-2, dar nu au mai avut resurse fizice să termine meciul demonstrativ în poziţia de învingători ! Şi nici nu se putea altfel, deoarece antrenorul Vergil Aghion s-a dovedit mult mai experimentat în „giumbuşlucurile” cu mingea la fileul disputei, în faţa propriilor elevi !
A urmat apoi marea finală a probei de simplu a turneului cu premii totale de 15.000 dolari, care s-a încheiat după 2 ore şi jumătate de luptă aprigă, în faţa unor tribune arhipline. În final, croatul Kristijan Mesaros (25 ani, locul 321 ATP, nr. 2 în turneul de la arenele CFR Iaşi) l-a învins pe românul Victor Crivoi (31 ani, locul 198 ATP, nr. 1) cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3. De remarcat că, în setul decisiv, Crivoi a început foarte bine lupta, a condus cu 3-1 şi a servit pentru un nou punct, dar a pierdut în cele din urmă cinci game-uri consecutive, inclusiv partida.
Din păcate, la fel ca şi anul trecut, adversarul din finală a românului Victor Crivoi a găsit numeroase prilejuri să vocifereze pe teren şi să-l scoată astfel din mână pe jucătorul român, totul culminând cu momentul de la festivitatea de premiere când şi-a cerut scuze spectatorilor şi a făcut cu „ochiul” coordonatorului manifestării Dan Teodorescu (directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi).
Meciul din finala probei de simplu a fost supervizat din partea ITF de Vesselina Doneva (Bulgaria), arbitrat de bucureşteanca Raluca Andrei, iar copiii de mingi care şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a partidei au fost micii sportivi ceferişti Teodor Cojocaru, Ştefan Dediu, Sergiu Simionescu, Călin Chiriac, Alexia Moisuc, Bianca Cărare, Bianca Arsenov, Alexandra Stan, Ştefan Sahaidac, Matei Chilcoş.
La festivitatea de premiere care a urmat finalei au luat cuvântul în faţa spectatorilor Vergil Aghion (directorul de turneu), Vesselina Doneva (supervisor ITF), Vasile Botezatu (administratorul bazei sportiv CFR Iaşi), Alexandru Lefter (managerul firmei Topkineto Iaşi), Florin Dobrea (managerul firmei Rodotex Iaşi), deputatul în Parlamentul României Sorin Iacoban, George Cosac (preşedintele FR Tenis), jucătorii de tenis Victor Crivoi şi Kristijan Mesaros.
Cu toţii au mulţumit gazdelor pentru efortul depus în organizarea competiţiei şi au promis că vor reveni şi în 2014. „Iaşul este singurul oraş din România care organizează an de an două turnee din circuitul ITF şi acest lucru se poate doar prin faptul că aici sunt oameni care iubesc sportul şi tenisul, sunt sponsori generoşi şi oameni energici care se pricep să organizeze astfel de competiţii, un exemplu concret fiind domnul Dan Teodorescu ! Federaţia Română de Tenis mulţumeşte tuturor pentru efortul depus !”, a spus preşedintele George Cosac.
Să mai menţionăm că, în afară de trofeele oferite celor doi finalişti din partea FR Tenis şi a sponsorului principal Rodotex Iaşi, CS CFR Iaşi, prin Vasile Botezatu, a înmânat diplome de excelenţă domnului preşedinte al FRT George Cosac, supervisorului ITF Vesselina Doneva, arbitrului partidei Raluca Andrei. Prin jurnalistul Dan Teodorescu, Filiala Iaşi din cadrul Asociaţiei Presei Sportive din România (preşedinte la nivel naţional, Dumitru Graur) a oferit un premiu de excelenţă celui mai fidel spectator al turneului de la arenele CFR Iaşi, acesta fiind Radu Lazăr (70 ani), care a menţionat că mai joacă tenis şi la această frumoasă vârstă.
Vă mai informăm că în perioada 17-22 august, arena CFR Iaşi găzduieşte şi turneul juvenil de tenis la nivel naţional, denumit Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi, sub coordonarea arbitrului Dan Bosoiu şi a directorului de concurs Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu