miercuri, 28 august 2013

Finala Aghion-Marinescu, întreruptă de două ori din cauza ploii !


Răzvan Aghion

În organizarea Tenis Club Municipal Roman se desfăşoară în aceste zile Cupa Emy la tenis, acolo unde CS CFR Iaşi participă în competiţia arbitrată de ieşeanul Dan Bosoiu.
Pe terenurile de tenis din Roman, în cadrul competiţiei masculine de la categoria 12 ani, tânărul ceferist ieşean Răzvan Aghion (la doar 9 ani !), a ajuns până în finala turneului, după următoarele victorii: 6-2, 6-1 cu Tiberiu Duca (CSŞ Bacău), 6-0, 6-0 cu Vlad Andrieş (Condor Piatra Neamţ), 6-1, 6-4 cu Mihail David (Condor Piatra Neamţ, favoritul nr. 1).
Finala de astăzi, dintre Răzvan Aghion (CFR Iaşi) şi Dan Marinescu (SCM Bacău, nr. 2) a avut două „episoade” şi s-a întrerupt la scorul de 6-2, 2-5 !
Azi, Răzvan a câştigat primul set cu 6-2, apoi a început să plouă şi meciul s-a întrerupt. Partida a continuat într-o sală până la 5-2 pentru Marinescu şi meciul s-a întrerupt din nou, pentru că ploua în sală ! Rămâne să vedem dacă putem juca mâine şi să terminăm meciul !”, ne-a declarat antrenoarea Raluca Aghion, care este şi mama lui Răzvan Aghion, al cărui bunic este Vergil Aghion, antrenor coordonator de tenis la CS CFR Iaşi.
Joi, pe 29 august, în al doilea meci de pe terenul 1 al arenei de tenis de la Roman este programată continuarea finalei de la categoria 12 ani băieţi, între ieşeanul Răzvan Aghion şi băcăuanul Dan Marinescu. În primul meci, de la ora 9.00, se va juca partida Răzvan Olaru (SCM Bacău) – George Nanu (Atletic Roman), de la categoria 14 ani băieţi.
De menţionat că în turul I de la „14 ani băieţi”, Răzvan Olaru l-a învins pe Ştefan Dediu (CFR Iaşi) cu scorul de 6-0, 6-2.
La categoria 10 ani fete, pe tabloul tip şah, Alexia Moisuc (CS Vergilius Iaşi, club aflat în relaţii de parteneriat sportiv cu CS CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 3, cu o victorie, după următoarele rezultate: 2-6, 4-6 pe Alexandra Fârtescu (Atletic Roman, locul 1), 6-1, 6-1 cu Teona Năstac (CSŞ Bacău, locul 4) şi 4-6, 5-7 cu Maria Matei (Kym Star Piatra Neamţ, locul 2).
La categoria 10 ani băieţi, Răzvan Bompa (CS Vergilius Iaşi) a ajuns până în finala turneului, unde a pierdut cu 1-6, 4-6 în faţa lui Matei Băncescu (Atletic Roman, nr. 2). În semifinale, ieşeanul Răzvan Bompa l-a învins pe primul favorit al categoriei, Matteo Maxim (SCM Bacău) cu scorul de 7-5, 6-0.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu