duminică, 11 august 2013

Noile promovate din Timişoara şi Botoşani, în fruntea fotbalului românesc


Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri şi sâmbătă, în etapa a patra a Ligii I de fotbal, au fost următoarele:
- FC Braşov - FC Botoşani 1-2
Au marcat: Madeira '79 / Vaşvari '41 (penalty), Hadnagy '56
- Concordia Chiajna - Corona Braşov 1-0
A marcat: Florea '25 (penalty)
- Săgeata Năvodari - ACS Poli Timişoara 1-2
Au marcat: Popa '35 / Szekely '4, Boldea '68
- CFR Cluj - Viitorul Constanţa 2-1
Au marcat: Batin '36, '75 / Gavra '51

* Petre Grigoraş îl va înlocui pe Mircea Rednic la CFR Cluj

Tehnicianul Mircea Rednic a declarat, sâmbătă seară, după victoria din meciul cu Viitorul Constanţa, scor 2-1, că se desparte pe cale amiabilă de gruparea CFR Cluj, calificând colaborarea sa cu gruparea clujeană drept "un mariaj care nu a reuşit".
"Ne despărţim pe cale amiabilă, nu am ce să reproşez nici domnului Paszkany, nici jucătorilor. Eu am antrenat echipa, nimeni nu mi-a făcut echipa... Eu niciodată nu mi-am dat pantalonii jos nici în faţa acţionarilor şi nici pentru jucători. Am învăţat multe în aceste luni cât am stat la echipa asta. Mulţumesc suporterilor. Mi-aş fi dorit să stau pe bancã şi la meciul cu Steaua, dar asta e. A fost un mariaj care nu a reuşit", a spus Rednic la Dolce Sport.
Mircea Rednic se afla la conducerea tehnică a echipei CFR Cluj din luna iunie.
De menţionat că Mircea Rednic a cerut marţi să fie supus la vot numirea căpitanului, iar Cadu a câştigat detaşat, cu 90% din voturi. „Puriul” nu a renunţat şi a continuat războiul cu mai mulţi jucători. A vrut să îi ţină rezervă la meciul din această seară pe Felgueiras, Camora şi Velayos, motivând că aceştia sunt de partea lui Cadu.
A fost momentul în care Paszkany l-a chemat la discuţii şi l-a anunţat că trebuie să conteze pe cei trei lusitani şi i-a propus rezilierea contractului. Rednic a cerut să primească salariul pe următoarele trei luni – 75.000 de euro - lucru cu care Paszkany a fost de acord.
Clujenii au găsit deja înlocuitor, Petre Grigoraş (48 de ani). Pe lista formaţiei din Gruia a fost şi Eugen Trică, dar în cele din urmă Grigoraş a fost alesul lui Paszkany şi Mureşan. Lui Rednic i s-au reproşat rezultatele slabe şi mai ales atmosfera incinsă din vestiar.
Grigoraş a semnat deja un angajament pe un an şi urmează să ajungă mâine la Cluj. „Nu pot să comentez acest subiect, deocamdată CFR are antrenor. Vorbim mâine mai multe”, s-a limitat să spună Grigoraş pentru Prosport. Tehnicianul va avea ca obiectiv câştigarea titlului. Şase formaţii a antrenat Petre Grigoraş până acum, pe Farul Constanţa, FC Oneşti, Petrolul Moineşti, Oţelul Galaţi (în două mandate), Poli Iaşi şi Pandurii Tg. Jiu.

* În aşteptarea marelui derby, Dinamo-Steaua

Pe podiumul clasamentului la zi din Liga I se află noile promovate ACS Poli Timişoara – 10 puncte şi FC Botoşani – 8 puncte, urmate de Pandurii Tg. Jiu (3 meciuri) – 7 puncte.
Celelalte partide ale rundei cu nr. 4 se dispută duminică şi luni, după următorul program:
- Duminică, 11 august:
Oţelul Galaţi - Petrolul Ploieşti, ora 17.00 - Digi Sport
Astra Giurgiu - Universitatea Cluj, ora 19.00 - Digi Sport
Ceahlăul Piatra Neamţ - Pandurii Târgu Jiu, ora 19.00, Dolce Sport
Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti, ora 21.30, Digi Sport
- Luni, 12 august:
Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui, ora 20.30, Digi Sport.
Referitor la marele derby Dinamo-Steaua, antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf a declarat: “Ne dorim foarte mult să câştigăm meciul cu Dinamo şi acest lucru se va întâmpla !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu