miercuri, 13 mai 2015

Bayern München, victorie de palmares în Liga Campionilor


Sursa foto: UEFA

Bayern München a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 3-2 (1-2), marți seara, pe teren propriu, în manșa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal, dar catalanii s-au calificat în finala competiției grație victoriei cu 3-0 din tur.
Bavarezii s-au impus meritat, după o repriză secundă foarte bună, care a urmat unui prim act în care „Barca” a oferit o lecție de contraatac, marcând de două ori și asigurându-și astfel calificarea în a opta sa finală a celei mai importante competiții intercluburi.
Bayern a început în forță și a deschis scorul după doar șapte minute, prin marocanul Mehdi Benatia, cu capul, după un corner executat de Xabi Alonso. Barca a reacționat la scurt timp, iar Messi i-a dat o pasă remarcabilă lui Suarez, care l-a servit perfect pe Neymar și scorul redevenea egal (15). Și al doilea gol al oaspeților a pornit tot de la Messi, care a câștigat un duel la cap (!), balonul a ajuns la Suarez, a cărui cursă s-a încheiat cu o pasă la Neymar, iar brazilianul a înscris la colțul scurt (29).
Campioana Germaniei nu a cedat niciun moment și, impulsionată de pe banca tehnică de fostul antrenor al Barcelonei, Pep Guardiola, și-a creat ocazii după ocazii.
Prima șansă a meciului a fost ratată de Rakitic, Neuer împiedicând deschiderea scorului (5). La scorul de 1-1, Bayern a avut ocazii bune de gol prin Mueller (19, 29) și Lewandowski (27), dar portarul Marc-André ter Stegen a fost de fiecare dată la post. Germanul oaspeților s-a opus și la mingea trimisă cu capul de Schweinsteiger (38) și a fost senzațional în fața lui Lewandowski (40), agățând in extremis balonul înainte ca acesta să depășească cu totul linia porții.
În repriza secundă, Bayern a schimbat abordarea, a atacat așezat, fără a se mai grăbi, în timp ce Barca a renunțat aproape la orice intenție ofensivă, având în vedere avantajul avut la general.
Gazdele au reușit egalarea în minutul 59, când Schweinsteiger l-a găsit pe Lewandowski în marginea careului, iar polonezul l-a fentat pe Mascherano și a șutat plasat în dreapta lui ter Stegen. Muller a avut o situație notabilă în minutul 63, însă a reușit să înscrie în minutul 74, după un balon așezat de același Bastian Schweinsteiger.
Barcelona s-a apărat mai bine pe final, iar Bayern nu a mai reușit faze notabile, bavarezii părând mulțumiți și cu acest succes de palmares.
''Veteranul'' Xavi a reușit să devină primul jucător cu 150 de prezențe în Champions League.

* Caseta tehnică

- München, Fussball Arena: 70.000 spectatori.
- Bayern München - FC Barcelona 3-2 (1-2)
- Au marcat: Mehdi Benatia (7), Robert Lewandowski (59), Thomas Mueller (74), respectiv Neymar (15, 29).
Au evoluat echipele:
- Bayern München: Manuel Neuer — Rafinha, Mehdi Benatia, Jerome Boateng, Juan Bernat — Philipp Lahm (căpitan; Sebastian Rode, 68), Bastian Schweinsteiger (Javi Martinez, 87), Xabi Alonso, Thiago Alcantara — Thomas Mueller (Mario Goetze, 87) — Robert Lewandowski. Antrenor: Josep Guardiola.
- FC Barcelona: Marc-Andre ter Stegen — Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba — Ivan Rakitic (Jeremy Mathieu, 71), Sergio Busquets, Andres Iniesta (căpitan; Xavi Hernandez, 75) — Lionel Messi, Luis Suarez (Pedro Rodriguez, 46), Neymar. Antrenor: Luis Enrique.
- Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia).
- Cartonașe galbene: Rafinha (40), Thiago (45+2), Rakitic (64), Lewandowski (76), Xabi Alonso (81), Rode (84), Pedro (85).
De menţionat că FC Barcelona va reveni în Germania pe 6 iunie, pentru finala Ligii Campionilor, de pe Olympiastadion din Berlin. Adversara sa va fi decisă miercuri seara, când Real Madrid va primi replica lui Juventus Torino, după ce italienii s-au impus în tur cu scorul de 2-1. Barca a jucat ultima finală de Champions League în 2011, când câștiga trofeul cu Guardiola pe bancă.
(Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu