joi, 21 mai 2015

Volumele lui Sorin Cotlarciuc, apreciate de renumiţii jurnalişti Dumitru Graur şi Doru Dinu Glăvan


Medicul stomatolog Sorin Cotlarciuc vindecă nu numai cariile dentare ci şi sufletele oamenilor. Domnia sa este poet şi epigramist, cu multe volume de valoare care au văzut deja lumina tiparului, dar este şi popicar veteran la campionii de la CFR Olimpia ACB Iaşi şi practicant al jocului de fotbal în echipa, trecută de prima tinereţe, din Dealul Copoului. La 64 ani, Sorin Cotlarciuc, care este directorul revistei "Surâsul Bucovinei" şi al Festivalului Internaţional de Umor de la Vama, din judeţul Suceava, are o viaţă frumoasă în familie şi societate, nu se „plictiseşte” niciodată putem spune, iar optimismul său este recunoscut de cei apropiaţi.
Ca membru al Asociaţiei Presei Sportive din România, Sorin Cotlarciuc a participant recent şi la Adunarea Generală a APSR de la Bucureşti, acolo unde preşedinţii Dumitru Graur (APSR) şi Doru Dinu Glăvan (UZPR) au apreciat ultimele volume de versuri şi sonete ale stomatologului ieşean. Nu numai domniile lor au apreciat, la Bucureşti, opera literară a lui Sorin Cotlarciuc, dar a avut cuvinte frumoase la adresa autorului şi binecunoscutul solist de muzică uşoară Adrian Romcescu, care şi-a dat acordul de a fi prezent şi el, în luna septembrie 2015, la Vama, la o nouă ediţie a festivalului de umor menţionat.
Pentru că viaţa merge înainte şi pasiunea nu are margini, "Doctorul” îşi va lansa o nouă carte de versuri – „Iluzii, doar iluzii...”, editată la „PIM” Iaşi, manifestarea urmând a avea loc sâmbătă, pe 23 mai 2015, la ora 11.00, în Sala B.P.Haşdeu din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihail Eminescu”, din zona Fundaţiei ieşene.
„Iluziile” doctorului Sorin Cotlarciuc  vor fi moderate de Liviu Papuc, în cadrul unei acţiuni organizate de „Societatea pentru cultură şi literatură română în Bucovina” – Filiala Iaşi, împreună cu Cenaclul „Nectarie” din Vama – Suceava. La ediţia a LXIII-a din „Amiaza culturală buvovineană” de la Iaşi vor fi prezenţi, printre alţii, Liviu Apetroaie, Emilian Marcu, Valeriu Stancu, Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Larco, Vasile Vajoga, Dan Teodorescu şi mulţi alţi membri de la ALPI, iar actorul şi regizorul Emil Gnatenco va recita din opera autorului Sorin Cotlarciuc.
„Iluzii, doar iluzii...”, este a şaptea carte scoasă pe piaţă de Sorin Cotlarciuc, după Faţa nevăzută a lumii, Lumea pe clape de rondel, Delicatese umoristice, Inflexiuni lirice, Pelerinul şi Meandrele destinului. Cu siguranţă, „pana” scriitorului Sorin Cotlarciuc îşi va spune cuvântul şi pe mai departe. Mult succes şi spor în toate DOCTORE !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu