sâmbătă, 2 mai 2015

Un nou volum de versuri a scriitorului Sorin Cotlarciuc se lansează la Iaşi



Medicul stomatolog Sorin Cotlarciuc vindecă nu numai cariile dentare ci şi sufletele oamenilor. Domnia sa este poet şi epigramist, cu multe volume de valoare care au văzut deja lumina tiparului, dar este şi popicar veteran la campionii de la CFR Olimpia ACB Iaşi şi practicant al jocului de fotbal în echipa, trecută de prima tinereţe, din Dealul Copoului.
Doctorul Cotlarciuc este şi directorul Festivalului internaţional de literatură satirico-umoristică „Umor fără frontiere în Ţara de Sud”, iar anul acesta, în intervalul de timp 11-13 septembrie, la Vama, în judeţul Suceava se va consuma ediţia a patra a manifestării, cu participarea unor oameni de valoare din sfera culturii româneşti precum Cassian Maria Spiridon, Adi Cristi, Mihai Batog Bujeniţă, Liviu Papuc, Vasile Larco, Vasile Diacon, Ion Cernat, Ioan Abutnăriţei, Horia Zilieru, Valeriu Stancu, Emilian Marcu, Valentin Talpalaru, Daniel Corbu, Liviu Apetroaie, Cornel Udrea, Ioan Mugurel Sasu, Carmen Veronica Steiciuc, Vasile Ursache, Sorin Poclitaru, Constantin Moldovan, Vasile Vajoga, Dan Teodorescu, Rodica Rodean, Vasile Enuţă ş.a.m.d., dar şi a preşedintelui Asociaţiei de Turism din Vama, Aurelia Badale.
Dr. Sorin-Constantin Cotlarciuc este şi directorul revistei de istorie, literatură şi umor „Surâsul Bucovinei”, editată de Cenaclul „Nectarie” din Vama, dar de anul trecut a devenit şi membru al Asociaţiei Presei Sportive din România (preşedinte, la Bucureşti: Dumitru Graur).
La 64 ani, Sorin Cotlarciuc are o viaţă frumoasă în familie şi societate, nu se „plictiseşte” niciodată putem spune, iar optimismul său este recunoscut de cei apropiaţi. Iată că, după o viitoare scurtă călătorie la Londra în prima decadă a lunii mai, unde locuieşte în prezent una dintre fiicele domniei-sale  şi o participare la Bucureşti, la Adunarea Generală a APSR, „Doctorul” va reveni cu mai multă forţă în urbea sa natală, unde îşi va lansa o nouă carte de versuri – „Iluzii, doar iluzii...”, editată la „PIM” Iaşi, manifestarea urmând a avea loc sâmbătă, pe 23 mai 2015, la ora 11.00, în Sala P.B.Haşdeu din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihail Eminescu”, din zona Fundaţiei ieşene.
„Iluziile” doctorului Sorin Cotlarciuc  vor fi moderate de Liviu Papuc, în cadrul unei acţiuni organizate de „Societatea pentru cultură şi literatură română în Bucovina” – Filiala Iaşi, împreună cu Cenaclul „Nectarie” din Vama – Suceava.
La ediţia a LXIII-a din „Amiaza culturală buvovineană” de la Iaşi vor fi prezenţi, printre alţii, Liviu Apetroaie, Emilian Marcu, Valeriu Stancu, Horia Zilieru, Vasile Larco, Vasile Vajoga, Dan Teodorescu şi mulţi alţii, iar actorul şi regizorul Emil Gnatenco va recita din opera autorului Sorin Cotlarciuc. „Iluzii, doar iluzii...”, este a şaptea carte scoasă pe piaţă de Sorin Cotlarciuc, după Faţa nevăzută a lumii, Lumea pe clape de rondel, Delicatese umoristice, Inflexiuni lirice, Pelerinul şi Meandrele destinului. Cu siguranţă, „pana” scriitorului Sorin Cotlarciuc îşi va spune cuvântul şi pe mai departe. Mult succes, DOCTORE !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu