marți, 5 mai 2015

Dublă lansare de carte la Muzeul Unirii din Iaşi


Sâmbătă, 9 mai 2015, de la ora 11.00, în Sala Dublei Alegeri de la Muzeul Unirii din Iaşi va avea loc o dublă lansare de carte: “99 de gânduri” - autor Maria Simion (prezintă Emilian Marcu) şi “Simfonia iubirii” - autor Catrinel Lenga (prezintă Mihai Batog Bujeniţă).
Membrii trupei de teatru “Thalienii” vor lectura poeme din volumele lansate, iar soprana Mihaela Grăjdeanu, acompaniată la pian de Traian Hudumeac va încânta asistenţa cu un moment muzical de excepţie.
Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei Universul Prieteniei Iaşi.
Am consemnat următoarele:
- Emilian Marcu: "Pentru Maria Simion, fiecare gest sau stare, fiecare emoție, mai mică sau mai mare, pe care o trăiește, se constituie într-o suită de gânduri poetice, gânduri pe care le adună, cu multă migală reușind să realizeze o carte de poeme intitulată: 99 de gânduri".
- Dan Herciu: "Toate aceste trăiri fac ca Simfonia iubirii să nu fie un debut târziu ci mai degrabă o antologie personală a lui Catrinel Lenga, o radiografie a propriei vieți, scrisă cu foarte multă sinceritate și care reușește, nu de puține ori, să transmită emoție și o stare de bine cititorului".
- Catrinel Lenga: „Mulţumesc mult de tot lui Rodica Rodean pentru că a făcut posibil ca acest vis să devină realitate, mulţumesc lui Maria Simion că a acceptat să-şi lanseze cele "99 de gânduri" împreună cu mine. Mulţumesc celor care au acceptat să facă posibil momentul cultural din timpul lansarii, Mihai Batog Bujeniţă, Emilian Marcu, Mihaela Grajdeanu, Traian Hudumeac, grupa de teatru "Thalienii" şi nu în ultimul rand, tuturor prietenilor lui Rodica Rodean ce vor fi alături de noi!”.
Manifestarea de sâmbătă este organizată de Asociaţia Universul Prieteniei şi Complexul Muzeal Moldova – Muzeul Unirii din Iaşi.
Partener media al manifestării: „SPORT FAN CLUB”, publicaţie sportivă şi de cultură fondată pe 5 aprilie 2012 şi adresată ieşenilor şi românilor de pretutindeni.  
DAN TEODORESCU (Sursa: AUPI)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu